Zeven tips waardoor je toch op wereldreis kunt met weinig geld

Wie wil er niet op wereldreis? Tijdens het avontuur leer je nieuwe culturen kennen, proef je verrassende gerechten en zie je de meest schitterende vergezichten. Velen denken dat het alleen mogelijk is om een wereldreis te maken als ze een creditcard zonder limiet hebben. Dit is echter niet het geval. Ja, je zou kunnen kiezen voor geld lenen… maar er zijn genoeg andere, avontuurlijke manieren om met weinig geld een wereldreis te maken. In dit artikel geven we zeven tips die je kunnen helpen bij het beleven van die droomreis. Voordat we de tips in duiken kun je ook nog overwegen om online geld te verdienen. Tips om snel geld te verdienen vind je hier. Interesse gewekt? Meer vind je op Grandlife.

1. Kies voor een reisstijl die past bij je budget

Misschien wil je het liefst reizen in luxe en verblijven in dure hotels of je voortbewegen via georganiseerde reizen. Op die manier zal je budget echter snel opgaan. Verstandiger is het om te gaan backpacken. Backpackers nemen slechts weinig mee tijdens het reizen (zo hoef je minder te sjouwen, want je leeft nogal uit je grote rugtas) en kiezen voor goedkope overnachtingen onderweg. Het is daarbij verstandig om hetzelfde te eten als de locals. Zij weten immers ook waar ze het goedkoopst kunnen dineren. De toeristische locaties zijn vaak duurder. En… op deze manier leer je de cultuur en het leven in het buitenland écht kennen. Je kunt het beste reizen in het laagseizoen. In deze periode zijn de kosten flink wat lager dan in het hoogseizoen. Dit geldt voor de vluchten, de plekken om te overnachten en de bezienswaardigheden.

2. Wees kieskeurig met het uitkiezen van de juiste vlucht

Als je van plan bent om een vliegticket te boeken, kies dan niet de vlucht die als eerste bij de zoekresultaten verschijnt. Er zijn vaak verschillende budgetvliegtuigmaatschappijen die voor zeer scherpe prijzen vluchten aanbieden. Zo kun je in Europa voor een zeer laag bedrag rondvliegen. Vergelijk daarom de prijzen van de verschillende budgetmaatschappijen als Ryanair, EasyJet en Vueling. Voor reizen in Europa is het ook interessant om naar treinreizen te kijken. Veel ritten met de trein zijn zeer voordelig. En op die manier kun je ook veel naar buiten kijken, waardoor je het landschap ziet veranderen.

3. Ga naar een voordelige bestemming

Als je gaat reizen, zijn sommige bestemmingen voordeliger dan andere om te bezoeken. Steden als New York, Londen en Parijs zijn zeer prijzig. Bestemmingen in Zuidoost-Azië, zoals Thailand, Vietnam, Singapore, Cambodja, India en Indonesië, zijn echter zeer interessant voor budgetreizigers en backpackers. Landen in Zuid-Amerika zijn ook zeer aantrekkelijk en goedkoop. Het is daarbij wel belangrijk om te letten op de wisselkoers.

4. Ga voor een langere tijd op reis

Het klinkt misschien vreemd, maar als je op reis gaat voor een langere tijd is dit vaak relatief goedkoper. Dit komt doordat je bij een langere reis vaak een thuisbasis hebt. Hierdoor hoef je niet iedere keer te betalen voor vervoer. Ook kun je dan kiezen voor het huren van een appartement. Dit is vaak goedkoper dan losse overnachtingen boeken in hotels. Je kunt op die manier leven als de locals, wat goedkoper is dan als toerist dure trips en rondleidingen bezoeken. Op deze manier leer je de plaatselijke cultuur kennen. En misschien kun je dan ook nog wel een bijbaantje nemen.

5. Bereid zelf je eigen maaltijden

Als je iedere dag uit eten gaat op je vakantiebestemming, geef je veel geld uit. Daarnaast is het niet ideaal om veel kilo’s aan te komen – althans voor de meeste waarschijnlijk niet. Daarom kiezen budgetreizigers er vaak voor om zelf te koken. Je bespaart op die manier veel geld. Als je samen met je hostel- of huisgenoten kookt, wordt het voordeel nog groter. Bovendien is boodschappen doen op een buitenlandse markt een belevenis op zich. En je leert op die manier koken zoals je anders niet zou doen, leuk voor later als je weer thuis bent.

6. Leef als een digitale nomade

Als je veel reist, kun je ervoor kiezen een baan te nemen waarmee je veel online kunnen uitoefenen. Ben je bijvoorbeeld een freelancer of kun je online bijles geven, ben je goed in graphic design, vertalen, bloggen, consultancy of fotografie? Dan kun je overal ter wereld werken. Het is simpelweg een kwestie van een laptop bij je hebben, zodat je overal aan de slag kunt. Er zijn veel voordelen aan dit werk; je bent namelijk altijd verzekerd van een inkomen terwijl je aan het reizen bent. Bovendien kun je ook je eigen werktijden bepalen.

7. Zoek een bijbaan

Kun je niet goed overweg met de laptop? Dan kun je er ook voor kiezen om te werken op de vakantiebestemming. Er zijn zeer veel mogelijkheden om in het buitenland een bijbaantje te nemen. Zo kun je Engelse les geven, fruit plukken, achter de bar gaan staan, in de bediening werken, duiklessen geven, promotie- en saleswerk doen, en nog veel meer. Je kunt bij speciale bureaus hulp ontvangen bij het aanvragen van een visum en het vinden van een baan. Natuurlijk kun je ook op de bonnefooi met je cv een baan zoeken. Er zijn in ieder geval genoeg opties naast geld lenen om met weinig geld een mooie reis te maken.

Deel dit artikel!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Reageren op het artikel?

Gerelateerde artikelen