Welke dure spullen heb je wél nodig op reis?

Als je op reis gaat heb je natuurlijk een aantal spullen nodig die ervoor zorgen dat je gedurende de reis en tijdens het verblijf zo comfortabel mogelijk kunt leven. Wanneer je goed gaat nadenken over de spullen die je echt nodig hebt, zul je al snel inzien dat je eigenlijk niet zo veel mee hoeft te nemen. Natuurlijk zijn er een aantal basisproducten die niet de missen zijn, zoals je paspoort, een bankpas, creditcard. Een telefoon is wel zo fijn en daarnaast zijn wat kleding, schoenen, bepaalde medicijnen (O.R.S. en malariapillen bijvoorbeeld) en toiletartikelen nodig. Net als een fijne backpack om de spullen in mee te nemen. Verder worden het al snel overbodige items. Het meenemen hiervan kan veel geld kosten en daarnaast zorgt het voor extra sjouwwerk.

Dure items voor op reis

Er zijn een aantal dure spullen voor op reis die je écht nodig hebt of waarvan het zeker het overwegen waard is. Drie dingen die het kopen zeker waard kunnen zijn, zijn een backpack, camera en een e-reader. Die kunnen je reis leuker maken en zijn de investering waard.

Backpack

Een backpack is een item dat meestal nieuw aangeschaft wordt. Dit is een goede investering, omdat een goede backpack onmisbaar is als je al jouw bezittingen veilig en op een handige manier wilt vervoeren. Een backpack is daarom dan ook een belangrijk item waar je beter niet op kunt besparen. Doorgaans liggen de kosten voor een backpack tussen de 70 en 150 euro, maar dit is wel geheel afhankelijk van het merk, de inhoud en de mogelijkheden. Je kunt een backpack online kopen, maar wanneer je graag advies wilt en de backpack in het echt wilt zien, kun je het beste langs een sport-, kampeer- of tassenwinkel. Dit is aan te raden, want het is heel belangrijk dat de backpack goed op je rug zit. En zeker niet alle backpacks vallen goed op je schouders, zitten goed op je rug en steunen prettig op je heupen. Bij het kiezen van een backpack moet je letten op bepaalde punten. Passen is dus eigenlijk wel noodzakelijk.

Camera

Een camera is een vrij duur item waar veel reizigers echt niet zonder willen. Backpackers willen vaak zo veel mogelijk ervaringen vastleggen, waardoor een goede camera een pré is. Kosten voor een goede camera zijn vrij hoog zijn, zo rond de 500 euro of meer. Zorg ervoor dat je dit soort spullen goed verzekert. Natuurlijk is het ook een idee om geen camera mee te nemen of om foto’s te maken met jouw smartphone. Achteraf kun je wel spijt hebben als je de reis niet hebt vastgelegd met heel mooie foto’s. Want feit blijft sowieso al dat alles wat je niet, niet net zo mooi vast te leggen is. Denk ook na over een tweedehands goede camera.

E-reader

E-readers zijn de ideale uitvinding voor reizigers. Op een e-reader kun je namelijk verschillende boeken zetten zonder ze allemaal met je mee te hoeven sjouwen. De kosten van een e-reader liggen rond de 100 euro, maar het is natuurlijk ook een optie om de e-reader tweedehands te kopen. Het kopen van een e-reader kan online of in een elektronicazaak. Wanneer je niet van plan bent om boeken te gaan lezen tijdens jouw reis, kun je natuurlijk ook prima zonder e-reader. Daarnaast is het een optie om één boek mee te nemen of een aantal tijdschriften. Je kunt deze op elk moment van de reis ergens achterlaten. En op veel plekken kun je weer nieuwe boeken vinden. Of je nou in Vietnam, Sri Lanka, Cambodja, Egypte of Australië bent, boeken het Engels vind je overal. En zelfs boeken in het Nederlands zijn te vinden, want reizigers laten deze ook vaak weer achter in homestays en andere verblijven.

Zorg voor spullen van goede kwaliteit

Wanneer je hebt besloten dat je een aantal dure spullen voor jouw reis nodig hebt, kun je er vaak beter voor kiezen om producten van een goede kwaliteit aan te schaffen. Goedkope producten kunnen namelijk sneller kapot gaan of niet doen wat je voor ogen had. Wanneer de benodigdheden toch wat boven jouw budget liggen, is het een optie om gebruik te maken van een persoonlijke lening. Bedenk wel altijd eerst of je de spullen wel echt gaat gebruiken tijdens jouw reis en of je ze eventueel tweedehands kunt aanschaffen. Zo bespaar je op de kosten en hou je geld over die je liever aan en op je reis besteedt.

Deel dit artikel!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Reageren op het artikel?

Gerelateerde artikelen