Wat is een visum en wat kost een visum?

In onderstaand artikel bespreken we wat een visum is en wat de kosten van een visum zijn.

Wat is een visum?

De definitie van Wikipedia is, “een visum is een officiële toestemming een land binnen te reizen en in dat land te verblijven, het visum wordt afgegeven door het land waar de reiziger naar toe gaat. Op deze manier wordt er controle gehouden wie het land binnenkomt”.

Algemene kenmerken van een visa

  • een visum heeft een voorwaarden voor het bezoek (toerisme/ zakelijk)
  • een visum is een beperkte tijd geldig (dit is meestal 90 dagen)

Meestal wordt ook aangegeven hoeveel keer men met het visum het land binnen mag reizen, de meest voorkomende typen zijn:

  • single entry (eenmalig toegang)
  • double entry (twee maal)
  • multiple entry (onbeperkte toegang tot het visum verlopen is)

Het is belangrijk dat u de voorwaarden van het visum opvolgt, doet u dit niet dan kan dat leiden tot geldboetes en ontzeggingen om het land opnieuw te kunnen bezoeken.

Soorten Visa

Er zijn verschillende soorten visa, met elk hun eigen voorwaarden.

Transitvisum

Dit is een visum waarmee u een land in kan reizen maar er niet mag verblijven. Bijvoorbeeld wanneer u op doorreis bent naar een ander land.

Toeristenvisum

Dit visum geeft het recht om een land binnen te reizen met toeristische motieven

Tijdelijke verblijfsvergunningen

Deze bieden de mogelijkheid om een lid te zijn van de maatschappij in dat land. Dit is bijvoorbeeld een werkvergunning om in het land te werken (work permits) of een vergunning om een eigen bedrijf op te starten (business permits). Voor studenten bestaan er zogeheten Study permits en voor uitwisselingsprojecten heeft men de Exchange permits bedacht.

Wat zijn de kosten van het visum?

Zoals hierboven beschreven is, zijn er verschillende soorten visa en is het daarom niet mogelijk om een eenduidig antwoord te geven op de vraag wat het visum kost. Er is geen vaste prijs voor een visum, het toeristen visum brengt in de meeste gevallen minder papierwerk met zich mee waardoor dat visum sneller aangevraagd kan worden en dus goedkoper is.
Wat wij u kunnen adviseren is, neem met de bemiddelaar contact op om te informeren wat de kosten zijn van de visum aanvraag, zo komt u niet voor verassingen te staan.

Deel dit artikel!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Reageren op het artikel?

Gerelateerde artikelen