Wanneer wordt er gevraagd naar uw visum?

Lees hieronder of u al bij het inchecken een visum dient te tonen.

Voor steeds meer landen kunt u een elektronisch visum aanvragen. Dit visum, ook wel een evisum, eTA of evisa genoemd, vraagt u in slechts enkele minuten volledig online aan. Een bezoek aan de Ambassade of consulaat is niet meer nodig en ook hoeft u paspoort niet meer kwijt te zijn voor een aantal dagen. De meeste visumaanvragen hebben een verwerking van tussen de 24u en 48u en worden geleverd binnen enkele werkdagen. Maar wat als u spontaan op reis wenst te gaan? Hoe zit het dan met uw visum, kunt u deze bij aankomst aanvragen of wordt u dan de toegang geweigerd. Daarnaast is het handig om uit te zoeken of u het visum al bij het inchecken moet tonen of pas bij aankomst op de luchthaven? Vragen die wij van VisumVoor.com steeds vaker krijgen.

Vanwege alle uitzonderingen hebben wij hier helaas geen kant en klaar antwoord op. De meeste landen hanteren namelijk hun eigen regels als het aankomt op toegang en ook controleren sommige luchtvaartmaatschappijen zelf op geldige visums. Dit is niet altijd verplicht maar komt wel steeds vaker. Ook hanteren sommige landen de regel om al bij het inchecken in Nederland of Belgie te controleren of u in het bezit bent van een visum. Dus al zou u een visum kunnen aanvragen die mogelijk al voor uw aankomst gereed is, maar tijdens uw vlucht wordt verwerkt, dan kan u nog geweigerd worden bij het inchecken. Dit omdat u dan al een geldig visum dient te tonen. Reizen naar bijvoorbeeld landen zoals de Verenigde Staten en Canada worden altijd bij het inchecken gecontroleerd op bezit van visums.

Wij adviseren reizigers altijd ruim van te voren een visum aan te vragen, ongeacht de regels van het land of luchtmaatschappij. Voor enkele landen is er een spoedaanvraag mogelijk, maar controleert u dit ook ruim van te voren.

Visa is goedgekeurd

Niet van alle landen is er bekend wat de exacte eisen zijn met betrekking tot het inchecken, mocht u er echt niet uitkomen vraag dan voor uw reis na bij uw luchtvaartmaatschappij of er een visum nodig is om te vliegen.

Zie onderstaand alle landen waar u via VisumVoor.com een visum kunt aanvragen. Lees direct of er eisen zijn waar u zicht aan dient te houden! Staat er een land niet bij? Neem dan contact met ons op, wij denken graag met u mee!

Australië

Voor Australië geldt dat uw visum al bij het inchecken dient te tonen. Zonder visum mag u niet boarden en mag u de toegang geweigerd door de luchtvaartmaatschappij. Een eVisitor voor Australië vraagt u binnen enkele minuten en wordt binnen twee werkdagen geleverd.

Cambodja

Voor Cambodja zijn er geen verplichtingen vanuit de overheid met betrekking tot het tonen van een geldig visum bij het inchecken. Of u mag boarden zonder het tonen van uw visum is afhankelijk van de luchtmaatschappij waar u mee vliegt. Controleer daarom altijd voor dat u gaat inchecken of u mag vliegen zonder visum. Uw evisa voor Cambodja vraagt u volledig online aan en wordt in 5 dagen geleverd.

Canada

Voor Canada geldt dat er niet gevlogen mag worden zonder eTA. Rezigers die naar Canada wensen te reizen kunnen niet inchecken en/of boarden voor hun vlucht naar Canada zonder eTA. Uw eTA voor Canada dient u daarom van te voren aan te vragen, een visum voor Canada ontvangt u binnen twee werkdagen.

Egypte

Voor Egypte zijn er geen vereisten vanuit het land zelf. Luchtvaartmaatschappijen kunnen vragen naar uw visum voor het inchecken. Ook dient u voor Egypte in het bezit te zijn van een uitnodigingsbrief of locatie van overnachting, stukken die u mogelijk niet in een paar uur heeft geregeld. Daarom raden wij u altijd uw visumaanvraag voor Egypte ruim van te voren in te dienen. Uw visum voor Egypte wordt binnen 5 werkdagen geleverd.

India

Voor India geldt dat u uw visum, e-Tourist, niet later dan 4 werkdagen voor uw vetrek kan aanvragen. Last minute uw visum aanvragen is hierdoor al niet mogelijk. Ook wordt er in Nederland door uw luchtvaartmaatschappij gecondoleerd of u in het bezit bent van een geldig visum. Bij geen geldig visum mag u helaas niet vliegen. Een e-Tourist voor India kan volledig online aangevraagd worden en wordt binnen 5 werkdagen geleverd.

Kenia

Voor Kenia geldt dat u uw visum vooraf kan aanvragen en bij aankomst. Omdat dit een mogelijkheid is wordt er niet gevraagd naar uw visum bij het inchecken. Houdt u er wel rekening mee dat het aanvragen van een visum bij aankomst niet altijd soepel verloop. Mocht uw visum niet toegezegd worden dan dient u Kenia te verlaten. Probeer daarom uw visum altijd van te voren aan te vragen, zo komt u niet voor verrassingen te staan. Een evisum voor Kenia kunt u online aanvragen middels een aanvraagformulier. Uw visum voor Kenia wordt binnen 5 werkdagen geleverd.

Myanmar

Voor Myanmar zijn er geen verplichtingen vanuit het land zelf. Luchtvaartmaatschappijen bepalen vaak zelf of ze bij het inchecken een geldt Evisa willen zien. Neem daarom altijd van te voren contact met de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Van Singapore Airlines is het bekend dat er bij het inchecken een geldig evisum voor Myanmar getoond moet worden, als u deze niet heeft mag u de toegang geweigerd worden. Een visum voor Myanmar heeft u snel online aangevraagd en wordt binnen 5 werkdagen bij u geleverd per mail.

Oeganda

Voor Oeganda geldt dat er bij het inchecken al een geldig visum getoond moet worden. Ondanks dat het nog mogelijk is om een Visa On Arrival (visum bij aankomst) aan te vragen wordt er toch gevraagd om een geldig visum. Dit omdat er steeds minder visums bij aankomst worden uitgegeven. De overheid van Oeganda raadt iedereen aan een elektronisch visum aan te vragen. Wilt u het toch zeker weten, neem dan vooraf contact op met uw luchtvaartmaatschappij. Een elektronisch visum voor Oeganda is binnen enkele minuten aangevraagd en wordt binnen 5 werkdagen geleverd.

Sri Lanka

Voor Sri Lanka dient u bij de meeste luchtvaartmaatschappijen al bij het inchecken in het bezit te zijn van een geldig visum. Mocht u hier niet in bezit van zijn dan mag u de toegang geweigerd worden en mag u niet vliegen. Zorg er dan daarom voor dat u voor uw vlucht een visum heeft ontvangen. Bent u van plan een visum bij aankomst (Visum Upon Arrival) aan te vragen, controleer dan eerst of dit mogelijk is bij de luchtvaartmaatschappij waar u mee vliegt. Een evisum voor Sri Lanka, ook wel een ETA genoemd, is een electronisch visum en vraagt u makkelijk online aan.

Tadzjikistan

Voor Tadzjikistan zijn er geen eisen vanuit het land zelf. Of u een visum dient te tonen bij het inchecken dient u te controleren bij de luchtvaartmaatschappij waar u mee vliegt. Voor Tadzjikistan is het mogelijk een evisum aan te vragen, dit elektronische visum vraagt u volledig online en wordt binnen enkele werkdagen geleverd.

Turkije

Voor Turkije hoeft u geen visum te tonen bij het inchecken. Dit omdat het nog mogelijk is om bij aankomst een visum aan te vragen. Het aanvragen bij aankomst komt wel met de nodige moeilijkheden, zo zijn de rijen lang en kan u de toegang alsnog geweigerd worden. Zorg er daarom voor dat u uw evisum voor Turkije al voor uw reis in bezit heeft. Dit scheelt u namelijk verrassingen bij aankomst. Een evisum voor Turkije heeft u na het indienen van uw online aanvraag binnen 3 werkdagen in huis!

Verenigde Staten

Voor de Verenigde Staten geldt dat u altijd uw ESTA of visum dient te tonen bij het inchecken. Ook dient u uw ESTA aanvraag uiterlijk 72u voor vertrek in te dienen. Een ESTA voor de Verenigde Staten heeft u binnen enkele minuten aangevraagd en wordt binnen 24u geleverd.

Voor de Verenigde Staten geldt daarnaast dat ook er meerdere gegevens van uw gecontroleerd worden. Voor uw vertrekt worden namelijk uw gegevens gecontroleerd via API, dit staat voor Advance Passenger Information. Ook worden uw paspoort en retourticket gecontroleerd, deze gegevens mogen niet afwijken van uw ESTA of visum.

De informatie die nodig is voor de API dient u bij het inchecken door te geven. De API gegevens zijn:

  • Achternaam en eerste voornaam
  • Geboortedatum en geslacht
  • Paspoortnummer
  • Land waar het paspoort is uitgegeven
  • Vervaldatum paspoort
  • Nationaliteit
  • Land waar de paspoorthouder woonachtig is
  • Eerste verblijfadres in de Verenigde Staten. Dit adres moet bestaan uit het huisnummer, straat, plaats en postcode, inclusief de afkorting van de staat.

Uw gegevens worden doorgegeven aan de overheid de Verenigde Staten en zijn bedoeld om terrorisme en criminaliteit tegen te gaan. Uw gegevens worden ongeveer 15 jaar bewaard.

Vietnam

Voor Vietnam geldt dat u een geldig visum dient te tonen bij het inchecken. Bent u van plan een visum bij aankomst aan te vragen, dan dient u een autorisatiebrief te tonen. Zonder enig bewijs van, bijv. een geldig visum of een autorisatiebrief, kan u de toegang geweigerd worden. Zorg er daarom voor dat u altijd uw visum of autorisatiebrief van te voren aanvraagt. Uw visum voor Vietnam heeft u binnen enkele minuten aangevraagd en ontvangt u binnen 5 werkdagen.

Deel dit artikel!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Reageren op het artikel?

Gerelateerde artikelen