Visum aanvragen voor Namibië en Botswana – Noodzakelijk?

Mocht je op vakantie willen gaan naar Afrika, dan gelden er voor een aantal landen speciale regelingen. Je hebt voor enkele landen geen visum nodig om het land in te komen. Stel je bent van plan om vrijwilligerswerk te gaan doen in Namibië of Botswana, je hoeft dan niet via Brussel een Multi Entry visum aan te vragen. Dit geldt echter niet enkele voor vrijwilligerswerk, maar ook voor toeristen en zakelijke reizigers.

Visum aanvragen voor Namibië

Voor Namibië heb je geen visum nodig, vroeger werd er nog gesteld dat je Multi entry visum moest aanvragen in Brussel. Dit is echter niet meer het geval. Je kan bij binnenkomst van Namibië gevraagd worden hoeveel dagen je wilt verblijven in het land. Vervolgens krijg je een stempel in je paspoort met het aantal dagen dat je verblijft in Namibië. Mocht je een route trip gepland hebben die meerdere landen doorkruist? Je kan op elk moment een nieuwe stempel krijgen met het aantal dagen dat je wilt verblijven in Namibië.

Visum aanvragen voor Botswana

Wil je voor Botswana een visum aanvragen, dan geldt hetzelfde als voor Namibië. Voor deze twee landen heb je geen Multi Entry visum nodig. Je kan voor beide landen een stempel krijgen met het aantal dagen dat je wilt verblijven in het land. Je mag de landen ook constant in en uit reizen. Het aantal stempels dat je kan krijgen zit geen limiet aan.

Deze regeling is speciaal voor reizigers met een Belgische en Nederlandse nationaliteit.

Deel dit artikel!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Reageren op het artikel?

Gerelateerde artikelen