Staat er een “o” of een “0” (nul) in mijn paspoortnummer?

Het is een veelgestelde vraag die wij krijgen van onze bezoekers. Mijn paspoortnummer is onduidelijk, is het een cijfer of een getal? Wij willen al onze klanten zo goed mogelijk helpen dus vandaar dit informatieve artikel over het verschil tussen een 0 (nul) en een o (O) in het paspoortnummer.

Hoe kom ik erachter welk getal of cijfer er in mijn paspoortnummer staat?

Dat is voor een Nederlands paspoortnummer heel simpel. In het Nederlandse paspoort staat namelijk nooit de letter “o” bij het paspoortnummer. Dus u zult met een Nederlands paspoort nooit hoeven te twijfelen tussen de nul en de “o”. Dit geldt tevens voor het nummer op de identiteitskaart.

Waar heb ik mijn paspoortnummer voor nodig?

Met deze tip hoeft u zich nooit meer te vergissen! Uw paspoortnummer heeft u nodig voor een visumaanvraag, de aanvraag voor een reistoestemming, het boeken van een reis of het online inchecken met een vliegticket.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u ons contacteren. Wij helpen graag!

Deel dit artikel!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Reageren op het artikel?

Gerelateerde artikelen