Moet ik mijn twitteraccount vermelden bij mijn Esta aanvraag?

De website The Verge heeft vandaag een artikel geplaatst, omdat ze erachter zijn gekomen dat je bij je aanvraag voor een Visum voor Amerika je Twitter naam moet opgeven. De Amerikaanse douane heeft een voorstel gedaan om dit bij toekomstige ESTA aanvragen standaard te doen.

De mensen die gevraagd worden naar hun sociale media gegevens zijn voornamelijk toeristen. Reizigers die kort willen verblijven in Amerika, zullen bij hun aanvraag deze gegevens moeten invullen.

Moet ik mijn sociale media gegevens invullen bij een visum aanvraag?

Op het formulier is het nog niet verplicht om dit in te vullen, maar het wordt er niet duidelijk bij vermeld. Dus er zijn genoeg reizigers die het gewoon invullen en zo ook op sociale media gevolgd kunnen worden. Voor de duidelijkheid het is dus niet verplicht om bij de aanvraag deze gegevens in te vullen. Als je deze informatie namelijk deelt dan zal er een screening plaats vinden van je internet gedrag.

De vorig jaar gepleegde aanslag in San Bernardino heeft ervoor gezorgd dat de Amerikaanse immigratie en veiligheidsdiensten onder hoge druk staan. Ze moeten steeds meer informatie vergaren en daar hoort ook het sociale media account van reizigers bij. Tegenwoordig doen we alles online en kan dat een helder beeld geven waar iemand zich mee bezig houdt. Een van de aanslagplegers had op zijn Facebook account een bericht geplaatst tijdens de schietpartij, hij heeft ook privéberichten gestuurd naar vrienden waarin hij de aanslag besprak.

Deel dit artikel!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Reageren op het artikel?

Gerelateerde artikelen