Informatie over stage visum Canada en Studie visum Canada

Wil jij stage lopen in Canada of wil je daar een studeren? Dan heb je een stage visum  en werkvergunning nodig. Deze kun je aanvragen via visumvoor.com

De werkgever kan de tijdelijke werkvergunning voor je aanvragen maar dat is lastig. Het beleid in Canada is redelijk beperkt m.b.t het verstrekken van werkvergunningen voor buitenlandse werknemers.

Er kunnen jaarlijks (via International Experience Canada) 600 Nederlanse jongeren tussen de 18 en 30 jaar in aanmerking komen voor een dergelijk visum/ werkvergunning. Wees daarom snel met het indienen van jouw aanvraag wanneer je in aanmerking wil komen voor een stage visum.

Tip: is je stage pas later in het jaar, dien dan alsnog op tijd je aanvraag in want afgelopen jaar was het programma binnen twee weken vol.

De kans is het grootst wanneer je in het kader van een uitwisselingsprogramma op instellings of overheidsniveau werk kunt vinden. Het is namelijk zo dat Canada het aantal stagairs wat ze aannemen beperkt tot het aantal stagaires wat uit Canada in Nederland aan het werk kunnen.

International Experience Canada

  • Voor Nederlanders tussen de 18 en 30 jaar
  • Maximaal 1 jaar in Canada verblijven
  • Je kunt legaal werken in Canada
  • Voor het working holiday visum moet je paspoort na afloop van het visum nog drie maanden geldig zijn
  • Dit is de kans om kennis te maken met een andere cultuur

De aanvraag procedure kan zo een 6-8 weken in beslag nemen.