Reizen in Nederland: Warm kleden tijdens outdoor en indoor activiteiten in de winter in Amsterdam?

Reizen in Nederland: Warm kleden tijdens outdoor en indoor activiteiten in de winter in Amsterdam?

Hoewel het al jarenlang niet hard genoeg heeft gevroren in Amsterdam om op de grachten te kunnen schaatsen, kan het in onze hoofdstad natuurlijk toch flink koud zijn ’s winters. Wie graag een leuke outdoor activiteit onderneemt zo tussen begin november en eind februari, doet er goed aan om zichzelf warm aan te kleden. En dan hebben we het nog niet eens over de áller koudste activiteit in de stad, die dan wel indoor plaatsvindt, maar waar bij een temperatuur van -10 graden Celsius een warme laag thermo ondergoed echt geen overbodige luxe is…

Musea en & galeries in Amsterdam

We begrijpen dat je een regenachtige dag met veel wind graag binnen doorbrengt. In Amsterdam zijn er daarvoor mogelijkheden genoeg, wat je interesses ook zijn. Op het Museumplein vind je de toonaangevende musea, het Anne Frank huis is imposant voor werkelijk iedereen en voor vermaak kun je een bezoekje brengen aan bijvoorbeeld de Heineken Experience, Van Gogh Museum of Madame Tussauds.

Winterse activiteiten in Amsterdam

Je kunt ’s winters vrijwel dezelfde outdoor activiteiten ondernemen als zomers, ongeacht de temperatuur. Picknicken in het Vondelpark is natuurlijk niet zo’n goed idee, maar het kan heerlijk zijn om fietsend de stad verkennen, te wandelen door het Red Light District of vanuit een rondvaartboot te genieten van de prachtige grachten op een mooie koude dag. De meeste boten zijn aangenaam verwarmd, maar voor de verdere warmte zorg je gewoon zelf. Zo mogen handschoenen natuurlijk niet ontbreken op de fiets, en afhankelijk van de temperatuur kies je voor passende outdoor kleding. Een beschermende buitenlaag kan voldoende zijn, maar bij extremere omstandigheden kun je daarnaast warme tussenlagen of thermo ondergoed dragen. Toch zijn er genoeg mooie zonnige winterse dagen waarop je zeker lekker naar buiten moet. De kou mag geen excuus te zijn, want daar kun je je met de juiste outdoor kleding prima tegen beschermen!

Wie echt een koude, winterse activiteit wil ondernemen bezoekt de Ice Bar Amsterdam. Een unieke ervaring, want de hele bar is namelijk gemaakt van ijs, inclusief de glazen waar jij jouw drankje uit drinkt. Bovendien kun je in een speciaal gedeelte van Ice Bar Amsterdam zelf ontdekken hoe het voor ontdekkingsreiziger Willem Barendsz is geweest om te stranden op het ijskoude Nova Zembla. De temperatuur in de bar van -10 graden Celsius draagt daar zeker aan bij! Gelukkig krijg je bij de ingang een thermische jas en handschoenen te leen, maar een warme thermische onderlaag is ook aan te raden om van deze bijzondere belevenis te kunnen genieten.

Welke outdoor (of ijskoude indoor!) activiteit je ’s winters ook onderneemt in Amsterdam, kleed je warm aan. Beter een laagje te veel dan te weinig, zodat je altijd nog iets uit kunt trekken. Daarnaast is het natuurlijk verstandig om in beweging te blijven. Je zult merken dat je het bij een actieve winterse activiteit als schaatsen (bijvoorbeeld op de Jaap Eden ijsbaan of speciaal opgezette banen op het Museumplein of in het Olympisch Stadion) soms al snel warm hebt! Een goede winterjas en bij erg koud weer thermo ondergoed vormen een goede basis, die je verder af kunt maken met accessoires als wanten, een muts en sjaal. Zo kun je ook ’s winters genieten van de leuke outdoor activiteiten die Amsterdam te bieden heeft.

Deel dit artikel!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Reageren op het artikel?

Gerelateerde artikelen