Visum Saudi Arabie

Saudi Arabie visum kun je aanvragen wanneer je voor toeristische of religieuze redenen naar Saudi Arabie wil. Op deze pagina lees je alle informatie over het aanvragen van het elektronisch visum voor Saudi Arabie. Start direct je visum aanvraag!

Visum informatie

Visum Saudi Arabie aanvragen

Visum Saudi Arabie werkwijze

1. Dien de aanvraag voor het visum in

Vul al uw gegevens in via ons eenvoudige aanvraagformulier, dit kost enkele minuten

2. Visumaanvraag betalen

Betaal veilig en vertrouwd met iDeal, Creditcard, Paypal

3. Het visum ontvangt u binnen gemiddeld 1-3 werkdagen.

Wij sturen het visum per mail naar je toe!

Algemene informatie visum Saudi Arabie

Wordt zsm toegevoegd

Wordt zsm toegevoegd

Wordt zsm toegevoegd

Wordt zsm toegevoegd

Wordt zsm toegevoegd

Visum Saudi Arabie

Een lange tijd is het heel moeilijk geweest voor toeristen om een visum aan te vragen voor Saudi Arabie.

Koninkrijk Saudi Arabie heeft besloten om het gemakkelijker te maken voor buitenlanders om het land te bezoeken. Met het beschikbaar maken van het elektronische visum is het nu mogelijk om via visumvoor.com een visum aan te vragen voor Saudi Arabie.

Binnen enkele minuten kun je een visum aanvragen voor Saudi Arabie en een bezoek aan de ambassade of consulaat is niet meer nodig.

Afgezien van burgers van de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit, Oman en Bahrein konden burgers van andere landen het land alleen voor zakelijke of religieuze doeleinden bezoeken. Burgers van Qatar en Israel worden nog steeds toegang tot het land ontzegd.

Umrah visum

Voor Umrah is ook een visum nodig.

De verwerkingstijd voor een Umrah visum is ongeveer 3-7 werkdagen. Je dient je reisplan gemaakt te hebben (aankomst en vertrekdatum zijn nodig). Umrah visum is 2 weken geldig en binnen die periode moet de Umrah reis gemaakt zijn.

Daarnaast is het belangrijk om je te houden aan de etiquette en omgangsvormen die gelden in Saudi Arabie.

Inentingen Umrah visum

Om in aanmerking te komen voor een Umrah visum moet je kunnen aantonen dat je ingeënt bent tegen meningitis en ACYW135. Voor kinderen geldt ook een verplichte inenting tegen polio.

Geldigheid en aantal in reizen

Met het eVisa is het mogelijk om meerdere keren Saudi Arabie binnen te reizen. De geldigheidsduur is 1 jaar na datum uitgifte en per keer mag je maximaal 90dagen in Saudi Arabie verblijven.

Visum Saudi Arabie voor Nederlandse burgers

Nederland is een van de 50 landen die in aanmerking komt voor een toeristisch visum. Nederlandse burgers kunnen via visumvoor.com een visum aanvragen voor Saudi Arabie.

Visum Saudi Arabie voor Belgische burgers

Ook België is een van de 50 landen die in aanmerking komen voor het aanvragen van een visum voor Saudi Arabie.

Visumvereisten Saudi Arabie

De volgende documenten zijn noodzakelijk wanneer je een visum voor Saudi Arabie wil aanvragen:

Paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn vanaf datum binnenkomst in het land.

Je dient een reisplan te hebben welke hotelboekingen, aankomst en vertrek data bevat.

Verwerkingstijd visum Saudi Arabie

Het verwerken van het visum voor Saudi Arabie is gemiddeld binnen 24 tot 72 uur. In uitzonderlijke gevallen kan het langer duren. Om complicaties te voorkomen raden wij je aan om het aanvraag formulier voor verzending goed te controleren.

Nationaliteiten die in aanmerking komen voor een visum

Burgers uit onderstaande landen komen in aanmerking voor een elektronisch visum voor Saudi Arabie.

Amerika:

Verenigde Staten en Canada

Azië:

Brunei, China (Hong kong, Taipei, Macau), Kazachstan, Maleisië, Singapore, Zuid Korea, Japan

Australie:

Australië en Nieuw Zeeland

Europa:

Andorra, Belgie, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Frankrijk, Finland, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Iceland, Ierland, Italie, Litouwen, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, San Marino, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk

Medische kosten in geval van nood

Saudi Arabie heeft het verplicht gesteld om een medische zorgverzekering af te sluiten. Deze verzekering dient medische kosten in geval van nood te dekken. Mogelijk dat deze dekking onder uw huidige zorgverzekering valt, maar controleer dit voor uw reis. De meeste zorgverzekeringen dekken namelijk geen reizen buiten de EU. Mocht dit geval zijn dan raden wij u aan een aparte reisverzekering af te sluiten.

Kosten visum Saudi Arabie

De kosten voor een visum naar Saudi Arabie bedragen per persoon: €175, inclusief BTW, verplichte medische verzekering en consulaire kosten.

Spoed visum voor Saudi Arabie

De gemiddelde verwerkingstijd voor een visum voor Saudi Arabie is 24 tot 72 uur. Heb je het visum eerder nodig? Kies dan voor een spoedprocedure, wij zullen dan met prioriteit je visum aanvragen en verwerken. Helaas kunnen wij geen garanties geven over de verwerkingstijd.