Visum Oman

Ga je binnenkort naar Oman? Dan dien je in het bezit te zijn van een visum, je kunt niet meer bij aankomst een visum voor Oman kopen. Vraag nu online, eenvoudig en snel je visum voor Oman aan via visumvoor.com. Start je visum aanvraag!

Oman visuminformatie

Visum aanvragen voor Oman

Hoe het visum voor Oman aanvragen?

1. Vul het online formulier in

Het formulier is in het Nederlands en invullen duurt 5 minuten

2. Reken veilig af

Kies voor iDeal, Paypal, overboeking of CreditCard

3. Wacht rustig af!

Het visum wordt per mail naar je toegestuurd in ongeveer 5 werkdagen!

Kennisbank

Wordt zsm toegevoegd

Wordt zsm toegevoegd

Wordt zsm toegevoegd

Wordt zsm toegevoegd

Wordt zsm toegevoegd

Visum voor Oman

Sinds 2018 is het voor Nederlandse en Belgische burgers niet meer mogelijk om in Oman een visum bij aankomst te kopen. Voorheen kon je op het vliegveld of bij een grensovergang een visum on arrival kopen. Tegenwoordig dien je voor vertrek naar het land in bezit te zijn van het visum. Je hebt de keuze uit een visum wat recht geeft op 1 in reis in Oman of je kunt kiezen voor het multiple entry visum waarmee je vaker het land kan binnen reizen. Handig wanneer je je trip naar Oman wil combineren met een uitstapje naar Dubai of Abu Dhabi.

Het toeristen visum

Met een toeristenvisum is de maximale verblijfsduur 30 dagen. Via visumvoor.com kunt je voorlopig enkel een toeristenvisum aanvragen. Ga je voor andere doeleinden naar Oman? Dan heb je een gewoon/ regulier visum nodig. Die kun je niet aanvragen via het aanvraagformulier, mocht je een normaal visum voor Oman willen dan kun je contact opnemen met ons via het contactformulier.

Wil je enkele keer Oman in reizen dan kun je een single entry visum aanvragen, wil je het land vaker in kunnen reizen, kies dan een multiple entry visum. Lees hieronder de verschillen.

Single entry visum (enkele in reis) en voorwaarden

Kies je voor een single entry visum dan mag je het land een keer in reizen. Je kunt kiezen uit een verblijfsduur van 10 en maximaal 30 dagen. Voor beide opties is het zo dat je de periode aaneengesloten in Oman dient te zijn, verlaat je Oman binnen deze periode dan mag je niet meer terug met het zelfde visum. De voorwaarden voor een single entry visum zijn:

  • Je hebt een Nederlandse of Belgische nationaliteit
  • Je paspoort is minimaal 6 maanden geldig na aankomst
  • Je hebt een volgende vlucht (retour of doorvlucht) al geboekt
  • Je hebt een reservering bij een accommodatie voor de eerste nacht in Oman
  • Je hebt twee recente pasfoto’s van minimaal 4×6 cm bij je
  • In je paspoort staan geen Israëlische visum stempels

Multiple entry visum (meerdere in reizen) en voorwaarden

Kies je voor het multiple entry visum dan mag je meerdere keren Oman in en uit reizen. De verblijfsduur is per reis maximaal 30 dagen en je dient het land binnen 1 maand na ontvangst visum te bezoeken. Het visum heeft een geldigheid van 1 jaar na afgifte datum. De voorwaarden voor een multiple entry visum zijn het zelfde als bij een single entry visum, zie hierboven.

Wat kost een visum voor Oman?

De kosten voor een visum voor Oman hangen af van het type visum wat je aanvraagt. Vraag je een single entry visum aan met een verblijfsduur tussen 1 tot en met 10 dagen kost het €55.95 per persoon. Single entry visum met verblijfsduur tussen 11 tot en met 30 dagen kost €89.45 per persoon. Multiple entry visum kost €160.15 per persoon. Je kunt de betaling voldoen via iDeal, PayPal, overboeking of CreditCard.

Levertijd Oman visum

De levertijd voor een Oman visum is gemiddeld 5 werkdagen, natuurlijk zijn er uitzonderingen en kan de levertijd per persoon variëren. Idealiter vraag je het visum voor Oman aan twee weken voor vertrek naar het land. Natuurlijk is hoe eerder je het aanvraagt hoe beter.

Met kinderen naar Oman?

Reis je met kinderen naar Oman hou dan rekening met extra regels. Kinderen moeten een eigen paspoort hebben en mogen niet mee reizen in het paspoort van de ouders. Reizen kinderen mee waar je geen of gedeeltelijk gezag over hebt? Dan dien je ook dit formulier uitgeprint en ingevuld te hebben om aan te kunnen tonen dat je toestemming hebt van de gezaghebbende ouders dat het kind met je meereist.

Regulier visum voor Oman

Indien je niet in aanmerking komt voor de aanvraag van een toeristen visum voor Oman dan dien je een gewoon visum voor Oman aan te vragen. Neem contact op met ons indien je hier gebruik van wil maken.

Naar Oman per cruise?

Arriveer je in Oman per cruise? Dan heb je geen visum nodig. Cruisepassagiers kunnen maximaal 48 uur visumvrij verblijven. Wil je langer in Oman verblijven, dan heb je wel een visum nodig.