Visum Nieuw-Zeeland

Vertrek je binnenkort naar Nieuw Zeeland? Dan dien je in het bezit te zijn van een Nieuw Zeeland ETA. Deze vraag je eenvoudig en in het Nederlands aan via visumvoor.com. Start nu je NZeTA aanvraag!

NZeTA visum informatie

NZeTA Aanvragen?

Hoe vraag je het NZeTA aan?

1. Vul het volledige aanvraagformulier in

In slechts 5 minuten vul je het formulier in!

2. Betaal veilig en vertrouwd

Je kunt afrekenen met iDeal, Paypal en andere betaalwijze

3. Snel je visum in huis

Wij versturen het visum naar je email adres zodra het verwerkt is!

Algemene informatie over NZeTA Nieuw-Zeeland

Wordt zsm toegevoegd

Wordt zsm toegevoegd

Wordt zsm toegevoegd

Wordt zsm toegevoegd

Wordt zsm toegevoegd

NZeTA aanvragen voor Nieuw-Zeeland

Lees hieronder alles wat je moet weten over het NZeTA voor Nieuw-Zeeland.

Wat is een NZeTA?

Nieuw Zeeland heeft per 1 oktober 2019 het Electronic Travel Authority of te wel het elektronisch visum verplicht gemaakt. Dit visum kun je online aanvragen via visumvoor.com en heeft een geldigheid van 2 jaar. Mocht je binnen 2 jaar een nieuw paspoort krijgen dan kun je dit visum overzetten naar je nieuwe paspoort. Een NZeTA aanvragen is alleen mogelijk voor landen die voorheen visumvrij konden reizen naar Nieuw Zeeland en daar vallen België en Nederland ook tussen waardoor je nu verplicht bent om voorafgaand aan je reis naar Nieuw Zeeland een NZeTA aan te vragen. Bekijk onderaan deze pagina voor welke landen een NZeTA verplicht is.

Waarom is het NZeTA ingevoerd?

Nieuw Zeeland is niet het eerste land wat een elektronisch visum hanteert. Verenigde Staten, Canada en buurland Australië maken al langer gebruik van een Electronic Travel Authority systeem. Het lijkt misschien overbodig en een administratieve rompslomp maar voor de landen is het systeem een uitkomst. Ze kunnen namelijk vooraf al controleren wie het land binnen wil komen en het voordeel voor jou is dat de grenscontrole sneller verloopt. In plaats van dat bij de grens iedereen wordt gecontroleerd, gebeurd dit voorafgaand aan de reis.

Toeristenbelasting (Toerism Levy)

Behalve het NZeTA heeft Nieuw Zeeland ook toeristenbelasting ingevoerd, dit is bekend onder de naam Toerism Levy (International Visitor Conservation and Tourism Levy). De kosten voor de toeristenbelasting zijn inbegrepen in de kosten die je betaald voor het visum voor Nieuw Zeeland. De geldigheidsduur van de Toerism Levy is eveneens twee jaar of net zo lang tot de geldigheid van je paspoort. De opbrengsten van het International Visitor Conservation and Tourism Levy worden gebruikt voor het onderhouden van de infrastructuur ten behoeve voor toerisme, het beschermen van de natuur en promotie van Nieuw Zeeland als toeristische bestemming.

International Visitor Conservation and Tourism Levy los aanvragen?

Heb je voor een overstap in Nieuw-Zeeland alleen een NZeTA aan gevraagd maar geen IVL? Dan is er geen mogelijkheid om de IVL los aan te vragen.

Wat kost een NZeTA

De kosten voor een Nieuw Zeeland ETA zijn inclusief consulaire kosten en toeristenbelasting 39.95 euro per persoon. Je kunt de kosten voldoen via iDeal, PayPal, overboeking of CreditCard.

Levertijd NZeTa

De levertijd voor een Nieuw Zeeland visum varieert tussen 24 uur en 72 uur. In de meeste gevallen zal het niet 72 uur duren, natuurlijk zijn er uitzonderingen en kan de levertijd per persoon variëren. Idealiter vraag je het visum voor Nieuw-Zeeland aan 5 werkdagen voor vertrek naar Nieuw Zeeland. Natuurlijk is hoe eerder je het aanvraagt hoe beter.

Met kinderen naar Nieuw Zeeland?

Reis je met kinderen naar Nieuw Zeeland hou dan rekening met extra regels. Kinderen moeten een eigen paspoort hebben en mogen niet mee reizen in het paspoort van de ouders. Reizen kinderen mee waar je geen of gedeeltelijk gezag over hebt? Dan dien je ook dit formulier uitgeprint en ingevuld te hebben om aan te kunnen tonen dat je toestemming hebt van de gezaghebbende ouders dat het kind met je meereist.

Per cruiseschip naar Nieuw-Zeeland?

Ook wanneer je per cruise schip Nieuw-Zeeland binnenkomt dien je in het bezit te zijn van een NZeTA. Reizigers die een Australisch paspoort hebben zijn uitgesloten van een NZeTA.

Visumvoorwaarden NZeTA

Valt je reisdoel in een van onderstaande categorie? Dan kun je het NZeTA visum gebruiken:

 • Toerisme: vakantie en bezoek van familie of vrienden
 • Zakenreizen: trainingen, conferenties en andere zakelijke bijeenkomsten
 • Sollicitaties: ga je naar Nieuw-Zeeland voor een sollicitatiegesprek voor een betaalde of onbetaalde baan? Dan kun je gebruik maken van het NZeTA
 • Sport: Deelname aan een onbetaalde amateursport

Overige voorwaarden voor reizigers die een NZeTA willen aanvragen:

 • Het paspoort dient nog minimaal 3 maanden geldig te zijn na vertrek uit Nieuw Zeeland.
 • Je dient bij aankomst een retour of door reisticket bezitten
 • Je moet aan kunnen tonen dat je voldoende financiële middelen beschikt om de reist te kunnen voltooien
 • Je mag niet werken, betaald of vrijwillig voor een organisatie in Nieuw Zeeland
 • Je mag geen ernstige of besmettelijke ziektes hebben
 • Je mag geen risico zijn voor de openbare order en veiligheid
 • Je mag niet zijn veroordeeld geweest, of onder verdenking van een feit wat kan leiden tot een gevangenisstraf

Verplichte landen NZeTA aanvraag

Inwoners van onderstaande landen die in het bezit zijn van de nationaliteit van het land kunnen een NZeTA aanvragen:

Nederland, België, Andorra, Argentinië, Bahrein, Brazilië, Brunei, Bulgarije, Canada, Chili, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongkong, Hongarije, Ierland, Ijsland, Israël, Italië, Japan, Koeweit, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macau, Maleisië, Malta, Mauritius, Mexico, Monaco, Noorwegen, Oman, Oostenrijk, Polen, Portugal, Qatar, Roemenië, San Marino, Saudi Arabië, Seychellen, Singapore, Slovenië, Slowakije, Spanje, Taiwan, Tsjechië, Uruguay, Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland

Regulier visum voor Nieuw-Zeeland

Indien je niet in aanmerking komt voor de aanvraag van een NZeTA dan dien je een gewoon visum voor Nieuw-Zeeland aan te vragen.

Working Holiday Visa / werken en vakantie visum Nieuw-Zeeland

Ben je tussen de 18 en 30 jaar oud en wil je in Nieuw-Zeeland reizen, werken en of studeren dan kun je middels een Working Holiday Visa maximaal 12 maanden in Nieuw-Zeeland verblijven. Eisen om van dit visum gebruik te mogen maken zijn:

 • Je hebt minimaal 4200 Nieuw-Zeelandse dollar of te wel ongeveer 2400 euro tot je beschikking
 • Je bent niet jonger dan 18 en niet ouder dan 30 jaar
 • Je reist zonder kinderen
 • Je medische verzekering heb je geregeld en die dekt medische kosten in Nieuw-Zeeland
 • Je mag dit visum maar een keer gebruiken en dit is de eerste keer dat je het wil aanvragen
 • Nationaliteit is Nederlands of Belgisch
 • Je paspoort is na beoogde vertrekdatum uit Nieuw-Zeeland nog minimaal 3 maanden geldig
 • Je voldoet aan de gestelde gezondheidseisen
 • Een retour ticket heb je al geboekt of je kunt aantonen dat je een retourticket kunt betalen