Visum Vietnam

Visum Vietnam aanvragen? Gaat u binnenkort op reis naar Vietnam dan dient u in het bezit te zijn van een visum voor Vietnam. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot het aanvragen van een visum voor Vietnam. Visumvoor.com assisteert u graag bij uw visum aanvraag. Direct uw visum voor Vietnam aanvragen.

Vietnam visum informatie

Visum voor Vietnam aanvragen

Hoe vraagt u een visum voor Vietnam aan.

1. Vraag het visum aan

Een visum aanvragen is simpel en snel aangevraagd via ons eenvoudige aanvraagformulier.

2. Aanvraag betalen

Na het aanvragen kunt uw visum meteen veilig en online afrekenen met iDEAL, CreditCard of PayPal.

3. Binnen 5 werkdagen ontvangt u het visum.

Na verwerking van uw aanvraag ontvangt u uw visum binnen 5 werkdagen per mail.

Visum Vietnam

Wanneer u op vakantie wilt naar Vietnam heeft u een visum nodig. Sinds 2018 kunnen reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit een evisum aanvragen voor Vietnam.

Het visum dat u voor Vietnam aanvraagt is volledig online aan te vragen via VisumVoor.com. Het visum dat u aanvraagt is namelijk een electronisch dat via enkele minuten is aangevraagd.

Wat is een evisum

Een evisum is een in feite de vervanger van een fysiek visum en de visum on arrival. Een evisum is een elektronisch visum dat u per mail ontvangt en aan uw paspoort gekoppeld wordt. Voor een evisum dient u wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo mag uw verblijf niet langer zijn dan 30 dagen.

Bij het aanvragen van een evisum hoeft u geen persoonlijke documenten na te sturen. Voor uw aanvraag kunt alles online uploaden.

Soorten visums die u kunt aanvragen voor Vietnam

Om Vietnam te bezoeken zijn er te verschillende visums die u kunt vragen voor uw reis. Welke u aanvraagt is vaak afhankelijk van uw reisdoel, verblijf en nationaliteit. Vietnam kent in totaal drie verschillende soorten visums 1) elektronisch visum (evisum), 2) regulier visum en een 3) Visum On Arrival (VOA) aanvragen. Van de drie soorten is een evisum de meest makkelijke om aan te vragen. Uw visumaanvraag voor Vietnam kost u slechts een paar minuten en kan volledig online.

 1. Evisum: Een evisum is een electronisch visum dat door landen kan aangevraagd die een regeling hebben met Vietnam. Hier vallen Nederland en België ook onder. Uw evisum vraagt u volledig online aan en rekent u meteen af. Bij aankomst kunt u na de paspoortcontrole meteen doorlopen.Met een evisum bespaart u niet alleen tijd maar ook kosten, u hoeft namelijk niet meer een stamping fee te betalen. Een stamping fee is een vergoeding die dient te betalen als u uw visum bij aankomst aanvraagt. Met een evisum kunt u 30 dagen verblijven in Vietnam.
 2. Fysiek visum: Mocht u niet voldoen aan de voorwaarden voor een evisum dan kunt u een fysiek visum aanvragen. Uw aanvraag dient u in bij de Ambassade van Vietnam in Den Haag. Het aanvragen van een fysiek visum is daarbij ook een lang en duur proces. Het wordt u daarom alleen aangeraden een fysiek visum aan te vragen als u 1) langer in Vietnam wenst te verblijven dan 30 dagen 2) Andere reisdoelen heeft, zoals werken of studeren 3) u niet aanmerking komt voor een evisum, dit kan bijvoorbeeld zijn omdat u beschikt over een nationaliteit die niet geschikt is voor een evisum.
 3. Visum On Arrival (VOA): Een VOA is een visum wat u ontvangt bij aankomst in Vietnam. Deze kunt u niet pas aanvragen als u aankomt in Vietnam, u dient namelijk vooraf in het bezit te zijn van een Visa Approval Letter of te wel een autorisatiebrief. Deze kunt online aanvragen, u ontvangt deze dan binnen een aantal werkdagen. U kunt een VOA helaas niet visumvoor.com aanvragen.Bij aankomst kunt u met uw VOA uw visum ophalen bij de immigratiedienst. Een VOA is kent een single entree van 1 maand en 3 maanden en een multiple entree van ook 1 maand en 3 maanden. De kosten zijn een combinatie van de kosten voor Visa Approval Letter en een stamping fee die u bij aankomst dient te betalen. Een VOA is daarnaast ook alleen geldig bij aankomst via Luchthavens: Noi Bai International Airport, Tan Son Nhat International Airport, Danang Airport.

Verschillen visum on arrival en evisum

Bekijk in deze overzichtelijke tabel de verschillen tussen een regulier visum en een visum on arrival.

Wat ontvangt u? Voordeel Verblijfsduur Prijs Verwerkingstijd Spoed Vereiste documenten
Visa on Arrival (VOA) Een approval/ invitation letter Goedkoper 1 tot 3 maanden €29.95 Gemiddeld 2 werkdagen Ja Kopie paspoort en aankomstdatum
E-Visa Een echt visum U kunt direct doorlopen naar de douane, dus bespaart heel veel tijdwinst. Maximaal 30 dagen €49.95 Gemiddeld 4 werkdagen Nee Kopie paspoort, opgave aankomst datum, vertrek datum,
aankomstlocatie en vertreklocatie

Kosten van een e-visum voor Vietnam

Een e-visum voor Vietnam kost EUR 49,95 per persoon incl. alle bijkomende kosten en de stamping fee. Uw visumaanvraag wordt binnen 24 uur verwerkt en binnen 5 werkdagen geleverd. Uw aanvraag kan met vrijwel alle bekende betaalmethoden worden voldaan. Zo kunt u veilig en vertrouwd betalen met iDEAL, Creditcard en Paypal. Na het indien van uw visum aanvraagformulier en het voldoen van uw betaling wordt u aanvraag binnen 5 werkdagen geleverd!

Wanneer heeft u een visum nodig?

U heeft altijd een visum nodig om Vietnam te bezoeken. Uw bezoek mag hierbij niet langer zijn dan 30 dagen per keer.

Samengevat heeft u een visum voor Vietnam nodig als:

 • U de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft
 • Uw reis is toeristisch van aard
 • U blijft niet langer dan 30 dagen per keer
 • U komt niet werken of studeren

Visum nodig bij overstappen?

Bij het overstappen in Vietnam zonder het verlaten van het vliegveld heeft u geen visum nodig.

Reizen met kinderen?

Minderjarige kinderen dienen altijd in het bezit te zijn van een eigen e-visum.

Indien u reist met minderjarige kinderen zonder beide ouders dan dient u een verklaring van de niet reizende ouder en een aantal stukken bij u te hebben. Klik hier voor het Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland.

Aan welke voorwaarden dient u zich te houden voor een evisum voor Vietnam

 • Uw paspoort dient bij aankomst nog tenminste 6 maanden geldig te zijn
 • Uw paspoort dient minimaal 1 lege pagina te hebben
 • U dient in het bezit te zijn van uw reisbescheiden met retourdatum

In het bezit van vluchtelingenpaspoort?

Met een vluchtelingenpaspoort komt u helaas niet in aanmerking voor een e-visum voor Vietnam. Wilt u toch naar Vietnam? Dan heeft u mogelijk een regulier visum nodig.

Wat is de geldigheid van visum voor Vietnam?

Een visum voor Vietnam heeft een geldigheid van 30 dagen uw verblijf mag niet langer zijn dan 30 dagen.

Maximum verblijf

Met uw visum mag u maximaal 30 dagen in Vietnam verblijven.

U heeft een nieuwe evisum nodig als:

 • Uw paspoort verloopt
 • U van nationaliteit of land wijzigt

Visum Vietnam verwerking en levertijd

In de meeste gevallen is een visumaanvraag binnen 24 uur verwerkt en ontvangt u deze binnen 5 werkdagen per mail. Mocht uw voorkeur uitgaan naar post dan is dit ook mogelijk.

Vietnam visum sneller ontvangen (spoedaanvraag)?

Heeft u uw visum binnen enkele uren nodig? Dien dan een spoedaanvraag in. U ontvangt uw visum dan binnen paar uur tot een dag. De huidige spoedaanvragen worden binnen 12u verwerkt.

Uw Vietnam visum aanvraag wijzigen of annuleren?

Na het indienen van uw aanvraag wordt deze binnen 24u verwerkt. Na het indienen is het dan daarom ook niet meer mogelijk om deze te wijzigen. Deze wordt namelijk vrijwel direct doorgezet, waardoor het onmogelijk is om deze te wijzigen. Mocht u aanvraag fouten bevatten dan is e-visa vrijwel altijd ongeldig. Dit zou met name het geval zijn als u fouten heeft gemaakt in uw naam en/ of paspoortgegevens. Ook annuleren is vrijwel nooit mogelijk, dit omdat uw aanvraag direct wordt verwerkt.

Contact Ambassade Vietnam

Mocht u vragen hebben over het soort visums dat u kunt aanvragen? Of weet u niet of u in aanmerking komt voor een electronisch visum? Breng dan een bezoek of neem contact op met de Ambassade van Vietnam in Den Haag.

Contactgegevens
Adres: Javastraat 1, 2585 AA Den Haag
Telefoon: 070 364 8917
Website: https://vnembassy-thehague.mofa.gov.vn/en-us
Mail: vnembassy.nl@mofa.gov.vn

Andere vragen/ contact met VisumVoor.com?

Na bovenstaande nog steeds vragen? Onze klantenservice is 24/7 bereikbaar! 
U kunt u ons ten allen tijden bereiken per mail, telefoon en zelfs WhatsApp.