Visum Turkije

Visum Turkije aanvragen? Gaat u binnenkort op reis naar Turkije dan dient u in het bezit te zijn van een visum. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot het aanvragen van een visum voor Turkije. Visumvoor.com assisteert u graag bij uw visumaanvraag. Direct uw visum aanvragen.

Turkije visum informatie

Visum voor Turkije aanvragen

Hoe vraagt u een visum voor Turkije aan.

1. Vul het online visumformulier in

Vul al uw gegevens in ons eenvoudige aanvraagformulier, dit heeft u binnen enkele minuten gedaan.

2. Aanvraag afrekenen

Reken uw aanvraag meteen af met vertrouwde betaalmethodes zoals iDEAL, CreditCard of PayPal.

3. U ontvangt het visum binnen 3 werkdagen.

Uw visum wordt binnen 3 werkdagen verwerkt en naar u toegezonden per mail.

Visum Turkije

Wilt u op reis naar Turkije met toeristische of zakelijke doelen en heeft u de Nederlandse of Belgische nationaliteit? Dan geldt er voor u een visumplicht om Turkije te mogen betreden. Voorheen was een visum voor Turkije bij aankomst aan te vragen, dit is helaas niet meer mogelijk. Voor Turkije kan er alleen een (e)visum online aangevraagd worden. Een visum voor Turkije kunt ook aanvragen met een Identiteitskaart. Het visum wat u aanvraagt via VisumVoor.com is een electronisch visum (e-visum) en kan volledig online aangevraagd worden.

Wat is een e-visum

Een e-visum is een elektronisch visum dat volledig online aangevraagd kan worden. Het aanvragen van uw visum kost u slechts enkele minuten. Een e-visum is er alleen voor reizigers die maximaal 90 dagen per keer in Turkije wensen te verblijven voor vakantie of zaken.

Voordeel is daarnaast ook dat het ophalen van stickers/ stempels niet nodig is, uw reistoestemming wordt na goedkeuring gekoppeld aan uw paspoort. Uw hoeft geen persoonlijke documenten na te sturen, voor uw aanvragen kunt alle benodigde stukken online uploaden.

Let op: zorg er wel voor dat u een uitgeprinte versie van uw visum bij u heeft. Hier kan om gevraagd worden bij aankomst.

Soorten visums die u kunt aanvragen

Voor Turkije is er slechts een enkele variant beschikbaar. Het e-visum is een multiple entry visum, dit houdt in dat u met dit visum Turkije onbeperkt mag betreden. Uiteraard wel zolang uw visum geldig is. Een e-visum voor Turkije is 180 dagen geldig.

Mocht u andere reisdoelen hebben dan toerisme of zaken of wenst u langer te blijven dan 90 dagen? Dan is een e-visum niet geschikt voor u. Mogelijk dat u wel aanmerking komt voor een regulier visum. Een regulier visum kan niet online aangevraagd worden en dient ingediend te worden bij een Turkse consulaat.

Kosten van een e-visum voor Turkije

Een e-visum voor Turkije kost slechts EUR 24,95 per persoon incl. alle bijkomende kosten. Uw visumaanvraag wordt binnen 24 uur verwerkt en binnen 1-2 werkdagen geleverd. Uw aanvraag kan met vrijwel alle bekende betaalmethoden worden voldaan. Zo kunt u veilig en vertrouwd betalen met iDEAL, Creditcard en Paypal. Na het indien van uw visum aanvraagformulier en het voldoen van uw betaling wordt u aanvraag binnen 5 werkdagen geleverd!

Wanneer heeft u een visum voor Turkije nodig?

U heeft altijd een visum nodig om Turkije te bezoeken. Uw bezoek mag hierbij niet langer zijn dan 90 dagen per keer. Let op Turkije kunt u bezoeken met zowel een paspoort als een ID kaart.

Samengevat heeft u een visum voor Turkije nodig als:

  • U de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft
  • Uw reis is zakelijk of toeristisch van aard
  • U blijft niet langer dan 90 dagen per keer
  • U komt niet werken of studeren

Visum nodig bij overstappen?

Bij het overstappen in Turkije zonder het verlaten van het vliegveld heeft u geen visum nodig.

Reizen met kinderen?

Minderjarige kinderen dienen altijd in het bezit te zijn van een eigen e-visum.

Indien u reist met minderjarige kinderen zonder beide ouders dan dient u een verklaring van de niet reizende ouder en een aantal stukken bij u te hebben. Klik hier voor het Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland.

Aan welke voorwaarden dient u zich te houden voor een e-visum voor Turkije

  • Uw paspoort of ID kaart dient bij aankomst nog tenminste 6 maanden geldig te zijn

In het bezit van vluchtelingenpaspoort?

Met een vluchtelingenpaspoort komt u helaas niet in aanmerking voor een e-visum voor Turkije. Wilt u toch naar Turkije? Dan heeft u mogelijk een regulier visum nodig. Deze kunt u aanvragen via een Turkse Consulaat, hiervan zijn er meerdere in Nederland.

Wat is de geldigheid van een e-visum?

Een visum voor Turkije heeft een geldigheid van 180 dagen uw verblijf mag niet langer zijn dan 90 dagen.

Maximum verblijf

Met uw visum mag u maximaal 90 dagen in Turkije verblijven per keer.

U heeft een nieuwe visum voor Turkije nodig als:

  • Uw paspoort of ID kaart verloopt
  • U van nationaliteit of land wijzigt

Visum verwerking en levertijd van uw aanvraag

In de meeste gevallen is een visumaanvraag binnen 24 uur verwerkt en ontvangt u deze binnen 1-2 werkdagen per mail. Mocht uw voorkeur uitgaan naar post dan is dit ook mogelijk.

Uw visum Turkije met spoed ontvangen?

Uw e-visum sneller ontvangen? Dien dan een spoedaanvraag in. U ontvangt uw visum dan binnen paar uur tot een dag. De huidige spoedaanvragen worden binnen 6u verwerkt.

Uw aanvraag wijzigen of annuleren?

Na het indienen van uw aanvraag wordt deze binnen 24u verwerkt. Na het indienen is het dan daarom ook niet meer mogelijk om deze te wijzigen. Deze wordt namelijk vrijwel direct doorgezet, waardoor het onmogelijk is om deze te wijzigen. Mocht u aanvraag fouten bevatten dan is e-visa vrijwel altijd ongeldig. Dit zou met name het geval zijn als u fouten heeft gemaakt in uw naam en/ of paspoortgegevens. Ook annuleren is vrijwel nooit mogelijk, dit omdat uw aanvraag direct wordt verwerkt.

Contact Consulaat Turkije

Mocht u vragen hebben over het e-visum van Turkije. Of weet u niet of u in aanmerking komt voor een electronisch visum? Neem dan contact een van de Turkse consulaten in Nederland. Hiervan zijn er meerdere in Nederland.

Contactgegevens Consulaat Deventer
Adres: Keizerstraat 8, 7411HG Deventer
Telefoon: +31 570 68 86 50
Website: http://deventer.bk.mfa.gov.tr/Mission
Mail: consulate.deventer@mfa.gov.tr

Contactgegevens Consulaat Den Haag
Adres: Westblaak 2, 3012KK Rotterdam
Telefoon: +31 10 201 20 00
Website: http://rotterdam.bk.mfa.gov.tr/Mission
Mail: consulate.rotterdam@mfa.gov.tr

Contactgegevens Consulaat Amsterdam
Adres: Museumplein 17, 1071DJ Amsterdam
Telefoon +31 20 305 03 33
Website: http://amsterdam.bk.mfa.gov.tr/Mission
Mail: consulate.amsterdam@mfa.gov.tr

Andere vragen/ contact met VisumVoor.com?

Na bovenstaande nog steeds vragen? Onze klantenservice is 24/7 bereikbaar!
 U kunt u ons ten allen tijden bereiken per mail, telefoon en zelfs WhatsApp.