Visum Sri Lanka

Heeft u een reis naar Sri Lanka gepland, dan heeft u een visum voor Sri Lanka nodig. Op deze pagina vindt u alle informatie en kunt u een visum voor Sri Lanka aanvragen. Visumvoor.com assisteert u graag met uw visumaanvraag. Direct uw visum aanvragen.

Sri Lanka visum informatie

Visum voor Sri Lanka aanvragen

Hoe werkt het visum voor Sri Lanka?

1. Vraag het visum online aan

Vul binnen enkele minuten het aanvraagformulier om uw visum aan te vragen.

2. Reken het visum online af

Na het aanvragen kunt uw visum afrekenen met verschillende betaalmethodes zoals iDEAL, CreditCard of PayPal.

3. Binnen 3 werkdagen ontvangt u het visum.

Binnen slechts 3 werkdagen wordt uw visum verwerkt naar u toe gezonden per mail.

Visum Sri Lanka

Wanneer u op reis wilt naar Sri Lanka heeft u een visum of reistoestemming nodig. Een visum altijd nodig als u de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft. Het visum wat u aanvraagt via VisumVoor.com is een electronisch visum (ETA) dat feitelijk geen visum is maar wel hetzelfde doel heeft. Uw ETA is geschikt voor reizen met een toeristisch of zakelijk doel.

Wat is een ETA

Een ETA (Electronic Travel Authorization) is een elektronische reistoestemming die wordt uitgegeven door de overheid van Sri Lanka. Een ETA is in feite de vervanger van een regulier visum en in het leven geroepen voor reizigers die niet meer dan 30 dagen in Sri Lanka willen verblijven. Een regulier visum is met een ETA namelijk niet meer nodig. Een ETA is makkelijk en volledig online aan te vragen. Met een Nederlands of Belgische nationaliteit komt u altijd in aanmerking voor een ETA.

Voordeel is daarnaast ook dat printen of het ophalen van stickers/ stempels niet nodig is, uw reistoestemming wordt na goedkeuring simpelweg gekoppeld aan uw paspoort. Uw hoeft geen persoonlijke documenten na te sturen, voor uw aanvragen kunt alle benodigde stukken online uploaden.

Soorten visums die er zijn voor Sri Lanka

Voor Sri Lanka zijn er meerdere mogelijkheden om het land te bezoeken. Zo kunt u een 1) electronisch reistoestemming (ETA), 2) regulier visum en een 3) Visum Upon Arrival aanvragen. Alleen een ETA kunt online via VisumVoor.com aanvragen.

 1. ETA: Een ETA is het enige visum wat u online kunt aanvragen binnen enkele minuten. Een ETA is wel alleen geschikt voor landen waarmee Sri Lanka een regeling heeft getroffen, dit houdt in dat niet alle nationaliteiten in aanmerking komen. De ETA die u aanvraagt heeft een geldigheid van 180 dagen met een maximaal verblijfduur van 30 dagen. Ook is de ETA een double entry visum, dit houdt in dat u Sri Lanka twee keer mag betreden. Dit dient wel geschieden binnen de maximale verblijfsduur van 30 dagen. Een ETA kan twee keer verlengd, beide keren met 3 maanden.
 2. Fysiek visum: Voor een regulier visum dient u langs de Ambassade van Sri Lanka in Den Haag te gaan, dit proces is tijdrovend en lang. Er wordt u alleen aangeraden een regulier visum aan te vragen als u A) langer in Sri Lanka wenst te verblijven dan 7 maanden B) In Sri Lanka wenst te werken of studeren of andere reisdoelen heeft C) u niet aanmerking komt voor een ETA, dit kan bijvoorbeeld zijn omdat u beschikt over een nationaliteit die niet geschikt is voor een ETA.
 3. Visum Upon Arrival (VUA): Een Visum Upon Arrival is een visum wat ontvangt bij aankomst in Sri Lanka. Hiervoor dient u zich te melden bij een visum balie in Sri Lanka. De kosten van een Visum Upon Arrival zijn iets hoger dan de ETA bijvoorbeeld en sta vaak in een lange rij te wachten. Vooral met kinderen is ons advies altijd ruim van te voren een visum aan te vragen. Zo kunt meteen bij aankomst starten met uw vakantie.

Kosten van een visum voor Sri Lanka

Een ETA voor Sri Lanka kost EUR 49,95 per persoon en wordt binnen 24 uur verwerkt en binnen 5 werkdagen geleverd. Uw aanvraag kan met vrijwel alle bekende betaalmethoden worden voldaan. Zo kunt u veilig en vertrouwd betalen met iDEAL, Creditcard en Paypal. Na het indien van uw visum aanvraagformulier en het voldoen van uw betaling wordt u aanvraag binnen 5 werkdagen geleverd!

Wanneer heeft u een visum nodig?

U heeft altijd een visum nodig om Sri Lanka te bezoeken. Uw bezoek mag hierbij niet langer zijn dan 30 dagen per keer.

Samengevat heeft u een visum voor Sri Lanka nodig als:

 • U de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft
 • Uw reis is zakelijk of toeristisch van aard
 • U blijft niet langer dan 30 dagen per keer
 • U komt niet werken of studeren

Visum nodig bij overstappen?

Bij het overstappen in Sri Lanka zonder het verlaten van het vliegveld heeft u geen visum nodig.

Reizen met kinderen?

Minderjarige kinderen dienen altijd in het bezit te zijn van een eigen ETA. Ook het bijschrijven van kinderen in het paspoort van de ouders niet toegestaan.

Indien u reist met minderjarige kinderen zonder beide ouders dan dient u een verklaring van de niet reizende ouder en een aantal stukken bij u te hebben. Klik hier voor het Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland.

Aan welke voorwaarden dient u zich te houden voor een visum voor Sri Lanka?

Voor Sri Lanka hoeft slechts te voldoen aan twee voorwaarden.

 • Uw paspoort dient bij aankomst nog tenminste 6 maanden geldig te zijn
 • U dient in het bezit te zijn van uw reisbescheiden met retourdatum

In het bezit van vluchtelingenpaspoort?

Met een vluchtelingenpaspoort komt u helaas niet in aanmerking voor een visum voor Sri Lanka. Wilt u toch naar Sri Lanka? Dan heeft u mogelijk een regulier visum nodig.

Wat is de geldigheid van een ETA?

Een visum voor Sri Lanka heeft een geldigheid van 180 dagen uw verblijf mag niet langer zijn dan 30 dagen.

Verlengen van uw visum

Uw visum is te verlengen via het Department of Immigration and Emigration in Colombo van Sri Lanka. U kunt uw ETA twee keer verlengen met elke keer 90 dagen. Bij het verlengen van de tweede keer dient u een reden op te geven. Let op Department of Immigration and Emigration bevindt zich alleen in Colombo, hou hier rekening mee dat u hier dient te zijn voor uw huidige visum verlopen is. Een verlening kost $49 per keer en om uw aanvraag heeft u onderstaande nodig:

 • ingevuld Extension formulier bij u te hebben (uitgeprint)
 • uw paspoort + pasfoto
 • reisbescheiden (met retour datum)
 • voldoende cash of een creditcard om uw aanvraag te betalen ($49,-)

Maximum verblijf

Met uw visum mag u maximaal 30 dagen in Sri Lanka verblijven, dit mag u verdelen over twee bezoeken.

U heeft een nieuwe ETA nodig als:

 • Uw paspoort verloopt
 • U van nationaliteit of land wijzigt

Verwerking en levertijd van uw visum voor Sri Lanka

In de meeste gevallen is een visumaanvraag binnen 24 uur verwerkt en ontvangt u deze binnen 1-2 werkdagen per mail. Mocht uw voorkeur uitgaan naar post dan is dit ook mogelijk.

Uw visum Sri Lanka aanvraag met spoed ontvangen?

Uw e-visa sneller ontvangen? Dien dan een spoedaanvraag in. U ontvangt uw visum dan binnen paar uur tot een dag. De huidige spoedaanvragen worden binnen 6u verwerkt.

Uw aanvraag wijzigen of annuleren?

Na het indienen van uw aanvraag wordt deze binnen 24u verwerkt. Na het indienen is het dan daarom ook niet meer mogelijk om deze te wijzigen. Deze wordt namelijk vrijwel direct doorgezet, waardoor het onmogelijk is om deze te wijzigen. Mocht u aanvraag fouten bevatten dan is e-visa vrijwel altijd ongeldig. Dit zou met name het geval zijn als u fouten heeft gemaakt in uw naam en/ of paspoortgegevens. Ook annuleren is vrijwel nooit mogelijk, dit omdat uw aanvraag direct wordt verwerkt.

Contact Ambassade Sri Lanka

Mocht u vragen hebben over het soort visums dat u kunt aanvragen? Of weet u niet of u in aanmerking komt voor een electronisch visum? Neem dan contact op met de Ambassade van Sri Lanka in Nederland.

Contactgegevens
Adres: Javastraat 2C, 2585 AM Den Haag
Telefoonnummer: 070 365 5910
Website: mission@embsl.nl

Andere vragen/ contact met VisumVoor.com?

Na bovenstaande nog steeds vragen? Onze klantenservice is 24/7 bereikbaar!
 U kunt u ons ten allen tijden bereiken per mail, telefoon en zelfs WhatsApp.