Visum Oeganda

  • Visum ontvangt u binnen 5 werkdagen
  • Vragen? Wij zij 24/7 te bereiken.
  • Prima beoordeling door onze bezoekers.

Visum voor Oeganda aanvragen

Visum Oeganda aanvragen? Dat doet u eenvoudig, in slechts 5 minuten via de Nederlandstalige website visumvoor.com. Dankzij het slim opgezette formulier kunt u in een mum van tijd online uw evisum aanvragen. Lees op deze pagina ook de veel voorkomende vragen mbt het visum. Start direct de aanvraag!

Oeganda visum informatie

Visum voor Oeganda aanvragen

Doel:

Toeristen en Transit visum

Kosten: 

€99.95 per visum

Geldigheid

Visum is 1 jaar geldig

Levertijd:

Binnen 5 werkdagen.

Verblijfsduur:

Maximaal 6 maanden.

Hoe vraagt u een visum voor Oeganda aan?

1. Dien online de aanvraag in

Vul al uw benodigde gegevens online in en verstuur uw aanvraagformulier.

2. Betaal online via iDeal, Creditcard, PayPal of overboeking

Reken uw visum direct af met iDEAL, CreditCard en PayPal.

3. Het visum ontvangt u binnen maximaal 5 werkdagen

Na verwerking van uw aanvraag ontvangt u uw visum binnen 5 werkdagen per mail.

Informatie over Oeganda en het visum voor Oeganda

Visum online aanvragen

Wordt zsm toegevoegd

Wordt zsm toegevoegd

Wordt zsm toegevoegd

Wordt zsm toegevoegd

Wordt zsm toegevoegd

Wordt zsm toegevoegd

Visum Oeganda

Om Oeganda te bezoeken heeft u met een Nederlandse of Belgische nationaliteit altijd een visum nodig. Oeganda kent verschillende soort visums, maar de meest reguliere is een toeristenvisum.

Een toeristenvisum is 3 maanden geldig en is slechts te gebruiken voor een eenmalige entry.

Uw visum voor Oeganda heeft u binnen een paar minuten online aangevraagd via VisumVoor.com. Ook de benodigde documenten kunt u online uploaden, zoals onder andere uw paspoort.

Een bezoekje aan de ambassade in Brussel is daardoor helemaal niet nodig. Mocht u alle stukken niet meteen bij de hand hebben dan mag u deze later aanleveren. Een regulier (toeristen) visum kost EUR 99,95 per persoon en wordt binnen 24u behandeld en geleverd binnen 5 werkdagen.

Vaccinatie plicht Oeganda

Oeganda kent een vaccinatieplicht voor alle reizigers. Let er op dat u voor uw reis ingeënt dient te zijn tegen gele koorts en een stempel dient te hebben tegen Cholera. Deze kunt u beide krijgen bij uw GGD en te laten vermelden in uw vaccinatieboekje. Deze dient u gedurende uw reis bij u te hebben.

Gele koorts is een ernstige infectieziekte, overgebracht door muggen. De ziekte kan koorts, geelzucht en bloedingen veroorzaken. Een vaccinatie bestaat uit één prik en geeft na tien dagen bescherming. Deze bescherming is in principe levenslang.

Oeganda eist geen vaccinatie tegen Cholera maar wel een cholerastempel in uw vaccinatieboekje. De cholerastempel is een stempel in uw vaccinatieboekje waarop “cholera medically not indicated” staat. Cholera is een darmontsteking die veroorzaakt wordt door een bacterie.

Kijk voor meer informatie: https://www.ggdreisvaccinaties.nl/land/oeganda

Soorten visums voor Oeganda

Het soort visum dat u nodig heeft is afhankelijk van de soort reis die u maakt. Oeganda kent 4 soorten visums:

  1. Een regulier toeristenvisum
  2. Transit visum
  3. East Africa Tourist Visa
  4. Multiple Entry visum

Een regulier toeristenvisum

Een regulier toeristenvisum is nodig als u van plan bent op vakantie te gaan naar Oeganda. Een toeristenvisum is 3 maanden geldig en kunt er Oeganda een enkele keer mee bezoeken. Bij vertrek uit Oeganda is uw visum niet meer geldig en dient u voor een tweede bezoek een nieuwe aan te vragen. Een toeristenvisum aanvragen kan volledig online, maar u dient wel een aantal stukken aan te leveren. Let er op dat uw u vaccinatieboekje met u mee moet nemen op reis, hier kan naar gevraagd worden. Een toeristenvisum kost €99,95.

Voor uw aanvraag zijn de volgende documenten nodig:

  • Duidelijke scan van uw paspoort;
  • Recente pasfoto (in kleur);
  • Bewijs vaccinatie tegen Gele koorts.

Multiple Entry visum

Heeft u niet voldoende aan een visum met een geldigheid van 3 maanden en wilt u meerdere malen Oeganda in reizen? Dan heeft u een multiple entry visum nodig. Met dit visum kunt u Oeganda meerdere malen binnen reizen. Ook kan het visum aangevraagd worden voor een geldigheid van 6, 12, 24 of 36 maanden. De kosten zijn afhankelijk van de geldigheid en starten vanaf €150 per aanvraag.

Voor uw aanvraag zijn de volgende documenten nodig:

  • Kopie van uw paspoort;
  • Recente pasfoto;
  • Bewijs vaccinatie tegen Gele koorts;
  • Politieverklaring van Interpol of uw lokale politiebureau;
  • Aanbeveling van 2 personen in Oeganda;
  • Motivatie en uitleg waarom u multiple entry visum nodig heeft.

Transit visum

Bent u geen toerist maar bent u in Oeganda voor een overstap? Dan dient u in het bezit te zijn van een transit visum. Voor deze aanvraag zijn meerdere stukken nodig. Een transit visum kost €150,-

Voor uw aanvraag zijn de volgende documenten nodig:

  • Duidelijke scan van uw paspoort;
  • Recente
  • Bewijs vaccinatie tegen Gele
  • Een motivatiebrief (in het Engels) met daarin de reden van uw overstap + land van eindbestemming;

East Africa Tourist Visa

Wilt u tijdens uw reis meerdere buurlanden bezoeken? Dan is dit mogelijk met een East Africa Tourist Visa. Met dit visum kunt u naast Oeganda ook Rwanda en Kenia bezoeken, zonder losse visums aan te vragen. Het East Africa Tourist Visa is 3 maanden geldig en u kunt hiermee meerdere malen Oeganda, Rwanda en Kenia bezoeken. Kosten voor het visum zijn 150,- per aanvraag.

Voor uw aanvraag zijn de volgende documenten nodig:

  • Kopie van uw paspoort;
  • Recente pasfoto;
  • Bewijs vaccinatie tegen Gele koorts;
  • Uw reisbescheiden met al uw boekingen;

Goed om te weten!

Print de documenten die u retour ontvangt altijd uit en neem ze mee.
Zorg er ook voor dat u uw vaccinatieboekje altijd bij u hebt. Hier wordt regelmatig naar gevraagd. Zorg ervoor dat de douane uw inreis stempel in uw paspoort plaatst.

Back To Top