Visum Oeganda

Visum Oeganda aanvragen? Dat doet u eenvoudig, in slechts 5 minuten via de Nederlandstalige website visumvoor.com. Dankzij het slim opgezette formulier kunt u in een mum van tijd online uw evisum aanvragen. Lees op deze pagina ook de veel voorkomende vragen mbt het visum. Start direct de aanvraag!

Oeganda visum informatie

Visum voor Oeganda aanvragen

Hoe vraagt u een visum voor Oeganda aan?

1. Dien online de aanvraag in

Vul al uw benodigde gegevens online in en verstuur uw aanvraagformulier.

2. Betaal online via iDeal, Creditcard, PayPal of overboeking

Reken uw visum direct af met iDEAL, CreditCard en PayPal.

3. Het visum ontvangt u binnen maximaal 5 werkdagen

Na verwerking van uw aanvraag ontvangt u uw visum binnen 5 werkdagen per mail.

Visum Oeganda

Om Oeganda te bezoeken heeft u met een Nederlandse of Belgische nationaliteit altijd een (e)visum nodig. Oeganda kent verschillende soort visums, maar de meest aangevraagde is een toeristenvisum. Een toeristenvisum ook wel een e-visa is 3 maanden geldig en is slechts te gebruiken voor een eenmalig bezoek van maximaal 30 dagen aan Oeganda.

Uw visum voor Oeganda heeft u binnen een paar minuten online aangevraagd via VisumVoor.com. Ook de benodigde documenten kunt u online uploaden, zoals onder andere uw paspoort en pasfoto’s. Een bezoekje aan de ambassade in Brussel is daardoor helemaal niet nodig. Mocht u alle stukken niet meteen bij de hand hebben dan mag u deze later aanleveren.

Digitale visum Oeganda

De overheid van Oeganda heeft sinds 2016 een digitaal visum systeem in werking gesteld. Dit houdt in dat u uw visum volledig online voor vertrek kunt aanvragen. Anders dan voorheen kan dit niet meer aangevraagd worden bij aankomst in Oeganda, uw visum online aanvragen voor vertrek is een verplichting. Op het moment dat uw aanvraag is goedgekeurd kunt u uw visum ophalen bij het immigratiekantoor op de luchthaven van Oeganda. Mogelijk dat hierbij ook meteen uw Biometrische gegevens zullen worden afgenomen.

Kosten visum Oeganda

Een toeristenvisum aanvraag voor Oeganda kost EUR 99,95 per persoon en kan middels vrijwel alle bekende betaalmethoden worden voldaan. Zo kunt u veilig en vertrouwd betalen met iDEAL, Creditcard en Paypal. Na het indien van uw visum aanvraagformulier en het voldoen van uw betaling wordt u aanvraag binnen 5 werkdagen verwerkt!

Verwerking en levertijd van visum voor Oeganda

In de meeste gevallen is uw visum formulier binnen 24u- 48u verwerkt en ontvangt u uw visum binnen 5 werkdagen per mail. Indien gewenst is het ook mogelijk uw visum per post te ontvangen. Uiteraard doen wij ons best om uw aanvraag zo spoedig mogelijk te verwerken en zullen u gedurende proces informeren.

Uw visum Oeganda aanvraag wijzigen of annuleren?

Na het indienen van uw visum aanvraag wordt deze binnen enkele uren verwerkt en binnen enkele werkdagen uitgegeven. Uw visum formulier wordt door de snelheid van het proces direct doorgezet en verwerkt, waardoor het onmogelijk is om deze achteraf te wijzigen.

Mocht uw aanvraag fouten bevatten, bijvoorbeeld fouten in uw paspoortgegevens, dan is de door u aangevraagde visum bijna altijd ongeldig. Ook is annuleren of het herroepen van uw evisum formulier niet mogelijk. Mocht u uw visum aanvraag willen wijzigen of annuleren neemt u dan altijd eerst contact op met VisumVoor.com.

Vaccinatie plicht Oeganda

Oeganda kent een vaccinatieplicht voor Gele Koorts voor alle reizigers. Let er op dat u voor uw reis ingeënt bent tegen Gele Koorts en een stempel dient te hebben tegen Cholera. Deze kunt u beide krijgen bij uw GGD en deze dient ook te laten vermelden in uw vaccinatieboekje. Uw vaccinatieboekje dient u gedurende uw reis bij u te hebben.

 • Gele Koorts is een ernstige infectieziekte, overgebracht door muggen. De ziekte kan koorts, geelzucht en bloedingen veroorzaken. Een vaccinatie bestaat uit één prik en geeft na tien dagen bescherming. Deze bescherming is in principe levenslang.
 • Cholera; Oeganda eist geen vaccinatie tegen Cholera maar wel een cholerastempel in uw vaccinatieboekje. De cholerastempel is een stempel in uw vaccinatieboekje waarop “cholera medically not indicated” staat. Cholera is een darmontsteking die veroorzaakt wordt door een bacterie.

Kijk voor meer informatie op de website van de GGD.

Wanneer heeft u een visum voor Oeganda nodig?

Met Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft u altijd een visum nodig als u op reis gaat naar Oeganda. Afhankelijk van uw keuze voor een visum zit daar een maximum verblijf aan en een aantal voorwaarden aan.

Voor vrijwel alle visums geld dat u in het bezit te zijn van een vaccinatieboekje met daarin de vermelde vaccinaties. Voor Oeganda is het verplicht om ingeënt te zijn voor Gele Koorts. Bij uw evisum aanvraag is het verplicht dit bewijs te uploaden of achteraf toe te zenden.

Ook is het van belang dat u:

 • In het bezit van een paspoort die minimaal 6 maanden geldig is
 • U een leeg visa bladzijde heeft in uw paspoort heeft
 • Uw recente pasfoto’s kunt aanleveren
 • In staat bent uw paspoort in kleur in te scannen en op te sturen

Reizen met minderjarige kinderen?

Minderjarige kinderen dienen altijd in het bezit te zijn van een eigen visum. Zorg er daarom voor u dat ook voor minderjarige kinderen (en baby’s) een eigen visum formulier indient. Indien u reist met minderjarige kinderen dient u een toestemmingsbrief van beide ouders bij u te hebben. Ook als beide ouders aanwezig zijn, dit is om kinder- ontvoeringen tegen te gaan. Klik hier voor het Engels Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland. Let erop dat u het formulier aanlevert in het Engels.

Visum nodig bij overstappen?

Voor een overstap in Oeganda is een Transit visum nodig, ook als u het vliegveld niet verlaat.

In het bezit van vluchtelingenpaspoort?

Met een vluchtelingenpaspoort komt u helaas niet in aanmerking voor een evisum voor Oeganda. Mogelijk komt u wel in aanmerking voor een regulier visum, deze is alleen niet online aan te vragen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Ambassade van Oeganda in Brussel.

Soorten visums voor Oeganda

Elk persoon die afreist naar Oeganda dient in het bezit te zijn van een geldig reisdocument. Er zijn meerdere soorten visums voor toeristen die naar Oeganda afreizen. Welk document u moet aanvragen hangt af van meerdere factoren waaronder verblijfsduur en doel.

Er bestaan vier soorten visums voor Oeganda:

 1. Een regulier toeristenvisum
 2. Transit visum
 3. East Africa Tourist Visa
 4. Multiple Entry visum

1) Een regulier toeristenvisum

Een regulier toeristenvisum is nodig als u van plan bent op vakantie te gaan naar Oeganda. Een toeristenvisum is 3 maanden geldig en kunt er Oeganda een enkele keer mee bezoeken. Bij vertrek uit Oeganda is uw visum niet meer geldig en dient u voor een tweede bezoek een nieuwe aan te vragen.

Een toeristenvisum aanvragen kan volledig online, maar u dient wel een aantal stukken aan te leveren. Let er op dat uw u vaccinatieboekje met u mee moet nemen op reis, hier kan naar gevraagd worden.

Kosten voor toeristenvisum zijn EUR 99,95,- per aanvraag.

Voor uw aanvraag zijn de volgende documenten nodig:

 • Duidelijke scan van uw paspoort;
 • Recente pasfoto (in kleur);
 • Bewijs vaccinatie tegen Gele koorts.

2) Multiple Entry visum

Heeft u niet voldoende aan een visum met een geldigheid van 3 maanden en wilt u meerdere malen Oeganda in reizen? Dan heeft u een multiple entry visum nodig. Met dit visum kunt u Oeganda meerdere malen binnen reizen. Ook kan het visum aangevraagd worden voor een geldigheid van 6, 12, 24 of 36 maanden.

De kosten zijn afhankelijk van de geldigheid en starten vanaf EUR 150,- per aanvraag.

Voor uw aanvraag zijn de volgende documenten nodig:

 • Kopie van uw paspoort;
 • Recente pasfoto;
 • Bewijs vaccinatie tegen Gele koorts;
 • Politieverklaring van Interpol of uw lokale politiebureau;
 • Aanbeveling van 2 personen in Oeganda;
 • Motivatie en uitleg waarom u multiple entry visum nodig heeft.

3) Transit visum

Bent u geen toerist maar bent u in Oeganda voor een overstap? Dan dient u in het bezit te zijn van een transit visum. Voor deze aanvraag zijn meerdere stukken nodig.

Kosten voor een transit visum zijn EUR 150,- per aanvraag.

Voor uw aanvraag zijn de volgende documenten nodig:

 • Duidelijke scan van uw paspoort;
 • Recente
 • Bewijs vaccinatie tegen Gele
 • Een motivatiebrief (in het Engels) met daarin de reden van uw overstap + land van eindbestemming;

4) East Africa Tourist Visa

Wilt u tijdens uw reis meerdere buurlanden bezoeken? Dan is dit mogelijk met een East Africa Tourist Visa. Met dit visum kunt u naast Oeganda ook Rwanda en Kenia bezoeken, zonder losse visums aan te vragen. Het East Africa Tourist Visa is 3 maanden geldig en u kunt hiermee meerdere malen Oeganda, Rwanda en Kenia bezoeken.

Kosten voor het Eest Africa Tourist visum zijn EUR 150,- per aanvraag.

Voor uw aanvraag zijn de volgende documenten nodig:

 • Kopie van uw paspoort;
 • Recente pasfoto;
 • Bewijs vaccinatie tegen Gele koorts;
 • Uw reisbescheiden met al uw boekingen;

Uitgesloten nationaliteiten voor een visum Oeganda

Mocht u een van onderstaande nationaliteiten hebben dan hoeft u geen visum voor Oeganda aan te vragen.

Let op: Nederlanders en Belgen dienen dus altijd een visum aan te vragen!

Angola Eritrea Malawi Madagascar Seychelles
Swahili Zambia Comoros Kenia Mauritius
Zimbabwe Tanzania Rwanda Burundi Antigua
Barbados Fiji Grenada Lesotho Sirre Leone
Solomon Islands Vanuta Ghana Cyprus Bahamas
Belize Gambia Jamaica Malta Singapore
St. Vincent-Tonga

Goed om te weten

Print de documenten die u retour ontvangt altijd uit en neem ze mee.
Zorg er ook voor dat u uw vaccinatieboekje altijd bij u hebt, hier wordt regelmatig naar gevraagd. Zorg ervoor dat de douane uw in-reis stempel in uw paspoort plaatst.

Contact gegevens Ambassade Oeganda

Heeft u hele specifieke vragen of weet u niet of u in aanmerking komt voor een evisum of welke soort visum u dient aan te vragen? Dan kunt u altijd contact opnemen met de Ambassade van Oeganda. In Nederland is er geen vertegenwoordiging van Oeganda, deze bevindt zich wel in Brussel.

Contactgegevens:
Adres: Tervurenlaan 317, 1150 Sint-Pieters-Woluwe, België
Telefoonnummer: +32 2 762 58 25

Ook kunt u voor meer informatie terecht op de website van de Consulaat van Oeganda. Dit is een Nederlandse website echter is er geen fysieke locatie van de ambassade in Nederland.

Andere vragen/ contact met VisumVoor.com?

Na bovenstaande nog steeds vragen? Onze klantenservice is 24/7 bereikbaar.
U kunt u ons ten allen tijden bereiken per mail, telefoon en zelfs WhatsApp.