Visum Kenia

Gaat u binnenkort op reis naar Kenia? Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot het aanvragen van een visum voor Kenia. Visumvoor.com assisteert u graag bij uw visumaanvraag.

Kenia visum informatie

Visum voor Kenia aanvragen

Hoe werkt het visum voor Kenia?

1. Vul het aanvraag formulier in

Een visum aanvragen is eenvoudig via ons simpele aanvraagformulier.

2. Reken het visum af

Uw aanvraag rekent uw snel af met een betaalmethode naar keus, u kunt kiezen uit iDEAL, CreditCard of PayPal.

3. Het visum ontvangt u binnen 5 werkdagen.

Na het indienen van uw aanvraag ontvangt u uw visum binnen enkele werkdagen.

Visum Kenia

Wanneer u op vakantie wilt naar Kenia heeft u een visum voor Kenia nodig. Deze is altijd nodig als u de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft. Een evisum is geen regulier visum maar een elektronisch reistoestemming. Uw evisum aanvragen kost u slechts en enkele minuten, vraag uw visum meteen aan!

Wat is een e-visum Kenia?

Een evisum is een elektronische reistoestemming die wordt uitgegeven door de overheid van Kenia. Het evisum is een vervanger van het reguliere visum. Het evisum is volledig online aan te vragen en ontvangt u na goedkeuring per mail. Omdat het een elektronische reistoestemming is printen of het ophalen van stickers/ stempels niet nodig, uw reistoestemming wordt na goedkeuring simpelweg gekoppeld aan uw paspoort. Uw hoeft geen persoonlijke documenten na te sturen, voor uw aanvragen kunt alle benodigde stukken online uploaden.

Soorten evisums die u kunt aanvragen

Kenia kent maar 1 soort evisum die u kunt aanvragen. Het visum dat u via VisumVoor.com aanvraagt is een single entry, dit houdt in dat u Kenia slecht een enkele keer kunt betreden. Een evisum heeft een geldigheid van 90 dagen en uw eenmalige bezoek mag niet langer zijn dan 90 dagen. Een andere soort evisum is er niet, wilt u langer blijven dan kunt u dit aanvragen via de Immigratiedienst in Nairobi. Heeft u ook andere reisdoelen zoals werken of studeren dan dient u in het bezit te zijn van een regulier visum. Deze kunt u niet online aanvragen maar dient u te doen via de Ambassade van Kenia.

Kosten van een visum voor Kenia

Een evisum voor Kenia kost EUR 74,95 per persoon en wordt binnen 24 uur verwerkt en binnen 5 werkdagen geleverd. Uw aanvraag kan met vrijwel alle bekende betaalmethoden worden voldaan. Zo kunt u veilig en vertrouwd betalen met iDEAL, Creditcard en Paypal. Na het indien van uw visum aanvraagformulier en het voldoen van uw betaling wordt u aanvraag binnen 5 werkdagen geleverd!

Wanneer heeft u een visum nodig?

U heeft altijd een visum nodig om Kenia te bezoeken. Uw bezoek mag hierbij niet langer zijn dan 90 dagen. Langer verblijf kan aangevraagd worden bij de immigratiedienst van Nairobi.

Samengevat heeft u een visum voor Kenia nodig als:

 • U de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft
 • Uw reis is zakelijk of toeristisch van aard
 • U blijft niet langer dan 90 dagen
 • U komt niet werken of studeren
 • Kinderen tot en met 16 jaar hoeven geen visum aan te vragen als zij met hun ouders meereizen

Visum Kenia nodig bij overstappen?

Bij het overstappen in Kenia zonder het verlaten van het vliegveld heeft u geen visum nodig. Toch het vliegveld verlaten tijdens het wachten op uw volgende vlucht? Dan kunt u een Transit visum aanvragen. Deze kunt u helaas niet online aanvragen maar dient u aan te vragen via de Ambassade van Kenia.

Reizen met kinderen?

Kinderen tot 16 jaar die met hun ouders meereizen hoeven niet in het bezit te zijn van een eigen visum.

Indien u reist met minderjarige kinderen zonder beide ouders dan dient u een verklaring van de niet reizende ouder en een aantal stukken bij u te hebben. Klik hier voor het Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland.

Aan welke voorwaarden dient u zich te houden voor een visum?

 • Uw visum kan niet meer dan twee maanden voor vetrek aangevraagd worden
 • Uw paspoort dient bij aankomst nog tenminste 6 maanden geldig te zijn
 • U dient in het bezit te zijn van uw reisbescheiden met retourdatum
 • Bij een zakelijke reis dient uw een garantiebrief van te bezoeken bedrijf bij u te hebben
 • Bij familiair bezoek dient u een uitnodiging van de bezoeken familie bij u te hebben.
 • U dient bij uw aanvraag minimaal 1 overnachting op te geven
 • U kunt Kenia betreden via slechts 10 luchthavens: Eldoret International Airport (EDL), Garisa Airstrip (GAS), Jomo Kenyatta Airport (NBO), Kisumu Airport (KIS), Lamu Airport (LAU), Lokichogio Airport (LKG), Malindi Airport (MYD), Moi Airport Mombasa (MBA), Wajir International Airport (WJR), Wilson Airport (WIL)

Bekijk alle toegangspunten voor Kenia.

In het bezit van vluchtelingenpaspoort?

Met een vluchtelingenpaspoort komt u helaas niet in aanmerking voor een visum voor Kenia. Wilt u toch naar Kenia? Dan heeft u mogelijk een regulier visum nodig.

Visum Kenia geldigheid

Een visum voor Kenia 3 maanden geldig en geeft u toegang tot Kenia voor ook 3 maanden. De geldigheid kan met een maximum van 6 maanden verlengd worden door de Immigratiedienst van Kenia in Nairobi.

Maximum verblijf

Met uw visum mag u maximaal 90 dagen verblijven in Kenia. Dit kunt u tijdens uw verblijf eenmalig verlengen met maximaal 6 maanden.

U heeft een nieuwe e-visa nodig als:

 • Uw paspoort verloopt
 • U van nationaliteit of land wijzigt

Verwerking en levertijd van uw visum voor Kenia

In de meeste gevallen is een visumaanvraag binnen 24 uur verwerkt en ontvangt u deze binnen 5 werkdagen per mail. Mocht uw voorkeur uitgaan naar post dan is dit ook mogelijk.

Uw visum Kenia met spoed ontvangen?

Uw e-visa sneller ontvangen? Dien dan een spoedaanvraag in. U ontvangt uw visum dan binnen paar uur tot een dag.

Uw aanvraag wijzigen of annuleren?

Na het indienen van uw aanvraag wordt deze binnen 24u verwerkt. Na het indienen is het dan daarom ook niet meer mogelijk om deze te wijzigen. Deze wordt namelijk vrijwel direct doorgezet, waardoor het onmogelijk is om deze te wijzigen. Mocht u aanvraag fouten bevatten dan is e-visa vrijwel altijd ongeldig. Dit zou met name het geval zijn als u fouten heeft gemaakt in uw naam en/ of paspoortgegevens. Ook annuleren is vrijwel nooit mogelijk, dit omdat uw aanvraag direct wordt verwerkt.

Contact Ambassade Kenia

Mocht u vragen hebben over het soort visums dat u kunt aanvragen? Of weet u niet of u in aanmerking komt voor een electronisch visum? Neem dan contact op met de Ambassade van Kenia in Den Haag.

Contactgegevens
Adres: Nieuwe Parklaan 21, 2597 LA Den Haag
Telefoonnummer: 070 350 4215
Website: http://www.kenyaembassy.nl

Andere vragen/ contact met VisumVoor.com?

Na bovenstaande nog steeds vragen? Onze klantenservice is 24/7 bereikbaar!
 U kunt u ons ten allen tijden bereiken per mail, telefoon en zelfs WhatsApp.