Visum India

Visum India nodig? Heeft u een reis naar India gepland, dan heeft u als Nederlander een visum voor India nodig. Op deze pagina vindt u alle informatie en kunt u een E-tourist visum voor India aanvragen. Visumvoor.com assisteert u graag met uw visumaanvraag.

India visum informatie

Visum voor India aanvragen

Hoe werkt het aanvragen van een visum voor India?

1. Vraag het visum online aan

Vul binnen enkele minuten al uw gegevens in ons eenvoudige aanvraagformulier.

2. Betaal de aanvraag

Na het aanvragen kunt uw visum veilig en online afrekenen met iDEAL, CreditCard of PayPal.

3. Binnen 5 werkdagen ontvangt u het visum

Na uw aanvraag ontvangt u uw visum binnen 5 werkdagen per mail.

Visum India

Gaat u op reis naar India en heeft u de Nederlandse of Belgische nationaliteit dan heeft u om visum voor India nodig om het land te mogen bezoeken. Een visum India is een electronisch visum en is volledig online aan te vragen.

Wat is een e-Tourist

Een e-Tourist is een electronisch visum dat sinds 2015 te verkrijgen is voor reizigers die India bezoeken met toeristische, zakelijke of medische doeleinden. Een elektronisch visum kan alleen aangevraagd worden als u bezoek aan India niet langer dan 60 dagen is.

Een e-Tourist is volledig online aan te vragen. Omdat het een elektronisch visum betreft is een bezoek aan de Ambassade van India niet nodig, ook niet om stukken aan te leveren. Alle benodigde stukken, zoals uw paspoort en uw pasfoto’s, kunt u simpelweg online uploaden. Na goedkeuring ontvangt uw visum per mail of per post.

Soorten visums die u kunt aanvragen

India kent drie soorten visums een voor toeristische, zakelijke en een medische reisdoel. Dit zijn de e-Tourist Visa India, eBusiness Visa India en eMedical visa India. Alle drie de visums hebben soortgelijke voorwaarden. Zo geven de visums allemaal toegang tot India voor 60 dagen.

Het enige verschil is de entry hoeveelheid. Zo kunnen reizigers met toeristische en zakelijke doeleinden India tweemaal betreden zonder een nieuwe visum aan te vragen, dit betreft een double entry.

Reizigers die India bezoeken met een medisch doel mogen het land drie keer betreden met hetzelfde visum, een triple entry. Voor alle visums geld de geldigheid van 60 dagen, deze gaat in op moment van aankomst en geld ook wanneer u India tussentijds verlaat.

De e-visa die u via VisumVoor aanvraagt is een double entry visum (2 keer) voor zakelijke en toeristische reizen en een triple entry (3 keer) voor een reis met een medisch doel . Dit houdt in dat u met uw e-visa India meerdere malen kunt bezoeken.

Kosten van een e-visum voor India

Een evisa voor India kost EUR 109,95 per persoon en wordt binnen 24 uur verwerkt en binnen 5 werkdagen geleverd. Uw aanvraag kan met vrijwel alle bekende betaalmethoden worden voldaan. Zo kunt u veilig en vertrouwd betalen met iDEAL, Creditcard en Paypal. Na het indien van uw visum aanvraagformulier en het voldoen van uw betaling wordt u aanvraag binnen 2 werkdagen verwerkt!

Wanneer heeft u visum voor India nodig?

Met Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft u altijd een evisa nodig als u India wenst te bezoeken. Het visum wat u aanvraagt heeft een geldigheid van 2 jaar en geeft toegang tot India voor 60 dagen.

Samengevat heeft u een evisa nodig als:

 • U de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft
 • Uw reis is toeristisch, zakelijk of medisch van aard
 • U blijft niet langer dan 60 dagen
 • U komt niet werken of studeren in India

Visum India nodig bij overstappen?

Bij het overstappen in India zonder het verlaten van het vliegveld heeft u geen visum nodig.

Transitvisum
Mocht u langer moeten wachten op uw vlucht en wilt u het vliegveld verlaten? Dan is het het mogelijk een Transitvisum aan te vragen. Het Transitvisum is een visum die alleen gebruikt kan worden voor reizigers die langer moeten wachten op hun vlucht. Het visum heeft een geldigheid van 3 dagen en geeft u de mogelijkheid om buiten het vliegveld te wachten.

Met dit visum is het niet toegestaan zakelijke activiteiten bij te wonen. Een Transitvisum kost EUR 25,- en kan alleen via Consulaat van India aangevraagd worden. Let er op dat u bij het aanvragen uw paspoort dient toe te sturen en hier een paar dagen op moet wachten.

Reizen met minderjarige kinderen?

Kinderen dienen altijd in het bezit te zijn van een eigen evisa, ook als ze in het paspoort van ouders zijn bijgeschreven.

Indien u reist met minderjarige kinderen zonder beide ouders dan dient u een verklaring van de niet reizende ouder en een aantal stukken bij u te hebben. Klik hier voor het Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland.

Aan welke voorwaarden dient u zich te houden voor een e-visa

 • Uw paspoort dient nog minstens 6 maanden geldig te zijn na uw aankomst
 • U heeft minimaal 2 lege visa bladzijdes in uw paspoort
 • U dient in het bezit te zijn van uw reisbescheiden met retourdatum
 • Bij aankomst worden biometrische gegevens (vingerafdruk en irisscan) bij u afgenomen
 • Uw visum is alleen geldig bij aankomst op de luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum, Varanasi en Vishakhapatnam en de zeehavens Mumbai, Mormugao (Goa), Mangalore, Cochin en Chennai

Bekijk alle aankomstplekken op de kaart.

Bekijk alle toegangspunten voor India

Let ook op het volgende:

 • U kunt niet meer dan twee visums per jaar aanvragen of verkrijgen
 • U dient uw evisum binnen 30 dagen na afgifte te gebruiken voor uw reis
 • Uw evisum kan maximaal 4 werkdagen voor uw daadwerkelijke reis aangevraagd, later kan deze helaas niet meer aangevraagd worden

In het bezit van vluchtelingenpaspoort?

Met een vluchtelingenpaspoort komt u helaas niet in aanmerking voor e-visa. Wilt u toch naar de India? Dan heeft u mogelijk een regulier visum nodig. Deze kunt u aanvragen via de het consulaat van India.

Wat is de geldigheid van een visum India

Een visum voor India is 2 jaar geldig en geeft u toegang tot India voor 60 dagen. De geldigheid verlengen is helaas niet mogelijk.

Maximum verblijf

Met uw e-visa mag u India meerdere keren bezoeken met een maximum van 60 dagen. Langer blijven is helaas niet mogelijk en ook niet aan te vragen.

U heeft een nieuwe e-visa nodig als

 • Uw paspoort verloopt
 • U van nationaliteit of land wijzigt

Visum voor India verwerking en levertijd

In de meeste gevallen is een e-visa binnen 24 uur verwerkt en ontvangt u deze binnen 5 werkdagen per mail. Mocht uw voorkeur uitgaan naar post dan is dit ook mogelijk.

Uw visum India met spoed ontvangen?

Uw e-visa sneller ontvangen? Dien dan een spoedaanvraag in, let op hier zijn meerkosten aan verbonden. U ontvangt uw e-visa dan binnen paar uur tot een paar dagen. Wilt u exact weten hoe snel uw visum kunt ontvangen, neem dan contact op met VisumVoor.com.

Uw aanvraag wijzigen of annuleren?

Na het indienen van uw aanvraag wordt deze binnen 24u verwerkt. Na het indienen is het dan daarom ook niet meer mogelijk om deze te wijzigen. Deze wordt namelijk vrijwel direct doorgezet, waardoor het onmogelijk is om deze te wijzigen.

Mocht u aanvraag fouten bevatten dan is e-visa vrijwel altijd ongeldig. Dit zou met name het geval zijn als u fouten heeft gemaakt in uw naam en/ of paspoortgegevens. Ook annuleren is vrijwel nooit mogelijk, dit omdat uw aanvraag direct wordt verwerkt.

Contact Ambassade India

Mocht u vragen hebben over het soort visums dat u kunt aanvragen? Of weet u niet of u in aanmerking komt voor een evisa? Neem dan contact op met de Ambassade van India in Den Haag.

Contactgegevens
Adres: Buitenrustweg 2, 2517 KD Den Haag
Telefoon: 070 346 9771
Email: hoc.thehague@mea.gov.in
Website: http://www.indianembassy.nl/eoi.php?id=Contact

Andere vragen/ contact met VisumVoor.com?

Na bovenstaande nog steeds vragen? Onze klantenservice is 24/7 bereikbaar!
U kunt u ons ten allen tijden bereiken per mail, telefoon en zelfs WhatsApp.