ESTA en overstappen

Bent u op doorreis en moet u overstappen in de VS? Dan moet u een ESTA aanvragen en in het bezit zijn van een geldige ESTA verklaring. Dit geldt ook voor reizigers die het vliegveld niet verlaten en puur een tussenlanding maken in Amerika. Tijdens het inchecken op uw vlucht naar Amerika wordt gecontroleerd of u in het bezit bent van een geldige ESTA, aan de hand van uw paspoortnummer.
Overstappen met een Eta Canada

Overstappen of doorvliegen met uw ESTA

Overstappen houdt in dat u letterlijk op een ander vliegtuig overstapt om uw reis voort te zetten richting een andere eindbestemming dan een van de luchthavens van de VS. Bij een doorvlucht, vliegt u ook door naar een andere bestemming, maar het vliegtuig verlaat u niet. Men stopt alleen om het vliegtuig bijvoorbeeld bij te tanken en vliegt vervolgens door. In beide gevallen dient u in het bezit te zijn van een geldige ESTA verklaring en deze wordt zoals geschreven al gecontroleerd voor u plaatst neemt in het vliegtuig op reis naar de Verenigde Staten.

Vliegveld verlaten met een ESTA

Heeft u een vlucht waar u langere tijd moet wachten op uw aansluiting en bent u van plan om het vliegveld te verlaten? Dat is prima mogelijk met een ESTA. Een ESTA geeft u het recht het vliegveld te verlaten, zolang u maar op tijd terug bent voor uw aansluitende vlucht en zolang u niet langer dan 90 dagen achterelkaar in de VS verblijft.

Zijn er andere voorwaarden voor een overstap ESTA?

Er is geen onderscheid in de aanvraag procedure of de voorwaarden tussen een normale ESTA waarbij Amerika de eindbestemming is, of een overstap ESTA waarbij u doorvliegt naar een ander land. De voorwaarden zijn voor beide reisdoelen het zelfde, net als de kosten.
Wel dient u aan te geven op het ESTA formulier dat u een ESTA aanvraagt met een doorreis naar een ander land. Dit heeft echter geen gevolgen voor de geldigheid van uw ESTA en u kunt een volgende reis naar Amerika, dezelfde ESTA verklaring gebruiken, ondanks dat op het formulier aangegeven is dat u op doorreis bent.

Geldigheid ESTA bij overstap

De ESTA heeft een standaard geldigheid van 2 jaar, tenzij uw paspoort gegevens wijzigen. Mocht u een overstap ESTA hebben aangevraagd, en u binnen de periode van 2 jaar een nieuwe reis naar de VS wil maken, is het niet nodig om een nieuwe ESTA aan te vragen als de huidige ESTA nog een valide geldigheid heeft en als uw paspoort niet is vernieuwd. Loopt u paspoort eerder af dan uw ESTA, dan is het helaas wel zo dat u een nieuwe ESTA VS moet aanvragen.

Indien u in het bezit bent van een Amerikaans regulier visum of Amerikaans paspoort, bent u gevrijwaard van het aanvragen van een ESTA, dat is dan ook niet nodig.

Meer informatie over het ESTA Amerika

Overstappen met een Eta Canada
Artikelen

ETA en overstappen

eTA altijd nodig bij overstap in Canada Ongeacht uw eindbestemming zijn de voorwaarden voor een eTA het zelfde. Wanneer u een overstap heeft op een

Lees verder »
Kosten eTA Canada
Artikelen

ETA Kosten

Geen transactie kosten Wanneer u via visumvoor.com een eTA aanvraagt betaald u geen transactie kosten. De getoonde kosten op de pagina zijn de totale kosten

Lees verder »
eta Canada voorwaarden
Artikelen

ETA Voorwaarden

Reisvoorwaarden Het reisdoel moet uitsluitend een van de volgende type zijn: Vakantie Zakenreis Studie reis Bezoek vrienden of familie De maximale verblijfsduur van uw reis

Lees verder »
Geldigheid ETA Canada
Artikelen

Geldigheid ETA

Geldigheid ETA vervalt Een ETA heeft een geldigheid van 5 jaar vanaf dag van uitgifte. Mocht u voor het verstrijken van de 5 jaar termijn,

Lees verder »
ETA formulier via visumvoor.com
Artikelen

ETA Formulier

Wat is een ETA formulier? ETA formulier is een elektronisch aanvraag formulier wat ingevuld moet worden alvorens u in checkt voor uw vlucht naar Canada.

Lees verder »
Geldigheid ETA Canada
Artikelen

Geldigheid ESTA

Geldigheid van ESTA vervalt Standaard is een uitgegeven ESTA twee jaar geldig. Indien een van onderstaande zaken voorkomen zal de ESTA vervallen: Uw paspoort is

Lees verder »