Geldigheid ESTA

Een uitgegeven ESTA is maximaal twee jaar geldig en kunt u maximaal 90 dagen per reis in Amerika verblijven. Er is geen limit aan hoevaak u naar Amerika reist, als u maar niet langer dan 90 dagen achter elkaar in het land verblijft. Een ESTA kan ook ongeldig worden wanneer u paspoort verlopen is of u van bijvoorbeeld geslacht of nationaliteit bent gewijzigd.

Geldigheid ETA Canada

Geldigheid van ESTA vervalt

Standaard is een uitgegeven ESTA twee jaar geldig. Indien een van onderstaande zaken voorkomen zal de ESTA vervallen:

  • Uw paspoort is veranderd, kan komen door diefstal of dat het paspoort verlopen is
  • ESTA aanvraag bevat fouten
  • U heeft zich tijdens de reis niet gehouden aan de reisvoorwaarden
  • U verblijft langer dan 90 dagen achter elkaar in de VS
  • De ingevulde gegevens op het ESTA formulier zijn niet meer juist. Dit kan komen wanneer u van geslacht verandert of naar het buitenland verblijft.

Maximale verblijfsduur Amerika met ESTA

Gedurende de geldigheidsperiode van twee jaar kunt u zo vaak als u wil naar de VS met de geldige ESTA, mits u niet langer dan 90 dagen achterelkaar in de VS blijft. Het reisdoel moet van familaire, toeristisch of zakelijke aard zijn. U kunt bijvoorbeeld vrienden/ familie bezoeken, een zakelijke conferentie bijwonen of overstappen op doorreis naar een ander land.

Maximale verblijfsduur 90 dagen combineren met Mexico, Canada of Caribisch gebied

De maximale verblijfsduur van 90 dagen, achtereen gesloten, is ook inclusief verblijf in de landen Canada, Mexico of het Caribisch gebied. Bezoeken en verblijven in deze landen tellen dus mee voor de 90 dagen. U kunt dus niet naar Canada reizen om de 90 dagen termijn te resetten, die loopt gewoon door. Tenzij u naar een ander land, dan een van de drie bovengenoemde bent afgereisd. U kunt dus wel terug naar Europa om de 90 dagen teller te resetten.

Periode tussen twee reizen Amerika

Ondanks dat er niet strict een periode is afgegeven waar aan u zich moet houden om na de 90 dagen terug te keren naar de VS, is het niet aan te raden om na twee dagen terug te zijn in Europa, opnieuw naar de VS te vliegen omdat u dan weer 90 dagen in de VS kan verblijven. U.S. Customs & Border Protection douaniers zullen op basis van uw paspoortgegevens u alsnog kunnen weigeren en daarmee wordt de ESTA ongeldig verklaard.
Bent u van plan om langere periode in de VS te verblijven, bespaar u dan de moeite en voorkom het risico door een regulier visum voor de VS aan te vragen.

Geldigheid ESTA en het paspoort

Het paspoort wat u gebruikt om de ESTA aan te vragen is het paspoortnummer wat gebruikt wordt om de ESTA verklaring te koppelen. In geval dat u een nieuw paspoort krijgt wanneer het paspoort verlopen of verloren is, vervalt de gekoppelde ESTA verklaring en dient u een nieuwe aan te vragen.

Paspoort bijna verlopen?

Voor u de ESTA aanvraag instuurt is het raadzaam om te controleren wat de verloopdatum van uw paspoort is. Is het paspoort bijna verlopen dan kunt u beter een nieuw paspoort aanvragen en dan pas de ESTA aanvragen – indien u daar genoeg tijd voor heeft natuurlijk.
Vraagt u toch met het oude paspoort een ESTA aan, dan vervalt de ESTA zodra het paspoort de einddatum bereikt heeft. Een ESTA kan ook met spoed worden aangevraagd.

Geldigheid ESTA vervalt bij onjuiste gegevens

Het kan voorkomen dat u de ESTA aanvraag indient met een onjuiste geboortedatum, en dat de ESTA reistoestemming toch wordt afgegeven. Ondanks dat u een goedgekeurde ESTA hebt ontvangen, is deze niet geldig en kan men weigeren u in te checken voor de vlucht, of nog erger, u weigeren het land binnen te komen.
De onjuist ingevulde geboortedatum is namelijk niet te controleren, men heeft niet uw paspoort gegevens, om te verifiëren wat u ingevuld heeft. De enige mogelijkheid om dan alsnog een goede ESTA te ontvangen is door een nieuwe aanvraag te doen.

Meer informatie over het ESTA VS

Overstappen met een Eta Canada
Artikelen

ETA en overstappen

eTA altijd nodig bij overstap in Canada Ongeacht uw eindbestemming zijn de voorwaarden voor een eTA het zelfde. Wanneer u een overstap heeft op een

Lees verder »
Kosten eTA Canada
Artikelen

ETA Kosten

Geen transactie kosten Wanneer u via visumvoor.com een eTA aanvraagt betaald u geen transactie kosten. De getoonde kosten op de pagina zijn de totale kosten

Lees verder »
eta Canada voorwaarden
Artikelen

ETA Voorwaarden

Reisvoorwaarden Het reisdoel moet uitsluitend een van de volgende type zijn: Vakantie Zakenreis Studie reis Bezoek vrienden of familie De maximale verblijfsduur van uw reis

Lees verder »
Geldigheid ETA Canada
Artikelen

Geldigheid ETA

Geldigheid ETA vervalt Een ETA heeft een geldigheid van 5 jaar vanaf dag van uitgifte. Mocht u voor het verstrijken van de 5 jaar termijn,

Lees verder »
ETA formulier via visumvoor.com
Artikelen

ETA Formulier

Wat is een ETA formulier? ETA formulier is een elektronisch aanvraag formulier wat ingevuld moet worden alvorens u in checkt voor uw vlucht naar Canada.

Lees verder »
ESTA Amerika betekenis
Artikelen

ESTA Betekenis

Wat is een ESTA Een ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization, andere benamingen hiervoor zijn ESTA USA, ESTA VS, ESTA Verenigde Staten of

Lees verder »