ESTA Formulier

Vraag via het ESTA formulier uw reistoestemming aan voor uw reis naar Amerika. De reistoestemming is een ander woord voor de ESTA en deze is verplicht wanneer u naar de VS wil reizen. Via visumvoor.com kunt u digitaal en in het Nederlands het ESTA formulier aanvragen.
ETA formulier via visumvoor.com

Wat is een ESTA formulier?

Het doel van het ESTA formulier, ook wel bekend als digitale reistoestemming, is dat de Amerikaanse overheid op voorhand de reizigers die het land binnen willen komen kan screenen. Mocht iemand, volgens de autoriteiten, een gevaar vormen, kan die worden geweigerd. In dat geval kan men via een reguliere visum aanvraag alsnog toegang tot de VS aanvragen.

Het ESTA formulier, afkorting voor Electronic System for Travel Authorization is niet meer dan een lange vragenlijst welke bestaat uit onder andere contact gegevens, reisgegevens, reizigers gegevens en veiligheidsvragen (zoals over uw reisverleden).

U dient het formulier altijd in te vullen wanneer u naar de VS wil reizen. Ook wanneer u slechts een tussenstop maakt in Amerika, op doorreis naar een ander land.

ESTA formulier voor Nederlands en Belgen

Bent u in het bezit van de Nederlandse of Belgische nationaliteit? Dan kunt u gebruik maken van het ESTA formulier. Niet voor alle inwoners van alle nationaliteiten is het ESTA formulier mogelijk. In geval dat uw nationaliteit niet tussen de beschikbare landen staat kunt u een regulier visum aanvragen.

Wat zijn de kosten?

Wanneer u via visumvoor.com een ESTA aanvraag indient bedragen de kosten, inclusief consulaire kosten 29.95 EUR per persoon. Dit zijn de totale kosten en hier komen geen andere onverwachte kosten bij.

Met spoed een ESTA formulier aanvragen?

Mocht het voorkomen dat u met spoed een ESTA moet aanvragen, omdat u bijvoorbeeld een foutief formulier ingevuld heeft, kunt u hier lezen hoe een ESTA met spoed aanvraagt. De kosten van een spoed aanvraag bedragen per persoon EUR 9.99, u kunt voorafgaand dat u het formulier invult aangeven of u een spoedaanvraag wil indienen of een reguliere ESTA aanvraag.

Wat heb ik nodig om het ESTA formulier in te kunnen vullen?

Van belang is dat u bij het aanvragen van de ESTA uw paspoort bij de hand heeft. Bijna alle andere zaken die op het formulier gevraagd worden, zijn persoonlijke vragen.
Behalve uw paspoortgegevens wordt ook gevraagd naar uw reis, u dient aan te geven waar u zult verblijven. Bent u op doorreis binnen de VS dan kunt u het eerste verblijfsadres opgeven, en hoeft u niet van alle stops waar u maakt het adres van op te geven.

Werknemer gegevens komen ook aan bod. Bent u momenteel werkzaam dan kunt u de gegevens van uw huidige baan vermelden. Indien u zelfstandige bent, geeft u uiteraard de gegevens van uw eigen bedrijf op. Mocht u nog studeren of al gepensioneerd zijn, kunt u vanzelfsprekend invullen student of gepensioneerd.
Heeft u niet gewerkt, omdat u bijvoorbeeld huisvrouw of man was, is dit ook te selecteren op het aanvraagformulier.

Achtergrond en veiligheidsvragen

Om te bepalen of u een bedreiging vormt voor de VS, zijn deze vragen opgenomen op het ESTA formulier. U dient onder andere aan te geven of u een strafblad heeft, drugs gebruikt, lid bent van een terroristische organisatie en of u recent in onder andere Noord Korea, Iran, Syrië, Libië, Sudan, Somalië of Jemen bent geweest. Wanneer u op een van bovenstaande vragen met ja antwoord, kunt u niet een ESTA aanvragen, deze wordt bijna altijd per definitie afgewezen.

ESTA aanvragen voor meerdere reizigers

Indien u een aanvraag wil doen voor meerdere personen, is dat mogelijk op 1 formulier. U kunt aangeven voor hoeveel u de aanvraag wil doen. Let op; iedere reiziger die over een eigen paspoort beschikt dient in het bezit te zijn van een ESTA, dit geldt dus ook voor minderjarige kinderen.

Foutje ontdekt?

Heeft u het formulier al ingevuld en verzonden en toch nog een foutje ontdekt? Afhankelijk of de aanvraag door ons is verwerkt is het mogelijk om het nog aan te passen. Indien de aanvraag al verwerkt is, zijn er geen aanpassingen meer mogelijk en dient u een nieuwe aanvraag te doen.

ESTA formulier aanvragen

U zult merken dat het ESTA aanvraagformulier vanzelfsprekend is en dat u alle vragen eenvoudig kunt beantwoorden, zelfs als u nog niet eerder een ESTA aanvraag gedaan heeft. Zodra u alle vragen ingevuld heeft kunt u door klikken naar betalen waar u kunt afrekenen door middel van iDeal, CreditCard, Paypal of overboeking. Wij zullen uw aanvraag in behandeling nemen nadat de betaling is ontvangen.

Mocht u toch nog ergens een vraag over hebben dan kunt u gebruik maken van onze deskundige visumspecialisten, wij zijn bereikbaar via de chat en of mail.

Meer informatie over het ESTA Amerika

Overstappen met een Eta Canada
Artikelen

ETA en overstappen

eTA altijd nodig bij overstap in Canada Ongeacht uw eindbestemming zijn de voorwaarden voor een eTA het zelfde. Wanneer u een overstap heeft op een

Lees verder »
Kosten eTA Canada
Artikelen

ETA Kosten

Geen transactie kosten Wanneer u via visumvoor.com een eTA aanvraagt betaald u geen transactie kosten. De getoonde kosten op de pagina zijn de totale kosten

Lees verder »
eta Canada voorwaarden
Artikelen

ETA Voorwaarden

Reisvoorwaarden Het reisdoel moet uitsluitend een van de volgende type zijn: Vakantie Zakenreis Studie reis Bezoek vrienden of familie De maximale verblijfsduur van uw reis

Lees verder »
Geldigheid ETA Canada
Artikelen

Geldigheid ETA

Geldigheid ETA vervalt Een ETA heeft een geldigheid van 5 jaar vanaf dag van uitgifte. Mocht u voor het verstrijken van de 5 jaar termijn,

Lees verder »
ETA formulier via visumvoor.com
Artikelen

ETA Formulier

Wat is een ETA formulier? ETA formulier is een elektronisch aanvraag formulier wat ingevuld moet worden alvorens u in checkt voor uw vlucht naar Canada.

Lees verder »
Geldigheid ETA Canada
Artikelen

Geldigheid ESTA

Geldigheid van ESTA vervalt Standaard is een uitgegeven ESTA twee jaar geldig. Indien een van onderstaande zaken voorkomen zal de ESTA vervallen: Uw paspoort is

Lees verder »