ESTA Betekenis

Nederlandse of Belgische reizigers die naar de VS willen reizen komen alleen Amerika binnen met een geldige ESTA of visum. In dit artikel leggen we uit wat een ESTA is en wat de functie van deze digitale reistoestemming is.

ESTA Amerika betekenis

Wat is een ESTA

Een ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization, andere benamingen hiervoor zijn ESTA USA, ESTA VS, ESTA Verenigde Staten of ESTA Amerika.
Dankzij een ESTA kan de Amerikaanse overheid regulieren welke personen de VS binnen willen reizen. Een ESTA is niet voor iedereen mogelijk, de reden is dat de VS de ESTA enkel beschikbaar gemaakt heeft voor ongeveer 30 (veelal Europese) landen. Nederlanders en Belgen kunnen een ESTA aanvragen. Mocht u met uw nationaliteit of situatie niet in aanmerking komen voor een ESTA, kunt u een regulier visum aanvragen.

De VS is niet het enige land wat werkt met elektronische reistoestemmingen, zo is het ook het Canada ETA, Australische eVisitor en visum voor Oeganda. Omdat men al voorhand vrij snel weet of de reistoestemming is afgegeven, het systeem goedkoper is, verwachten wij dat steeds meer landen over zullen stappen van het reguliere visum naar een elektronisch visum.

ESTA of visum Amerika

Indien u voldoet aan de ESTA voorwaarden is het altijd raadzaam om het ESTA aan te vragen. Een ESTA aanvraag is goedkoper, sneller verwerkt, kan volledig online waarbij u met een reguliere visumaanvraag voor Amerika, naar de ambassade moet (nadat u een afspraak gemaakt heeft). Daarnaast zijn de kosten van een regulier visum een stuk hoger en is de verwerkingstijd veel langer.
Mocht u een ESTA hebben aangevraagd welke afgewezen is, dan is het wél raadzaam om een aanvraag voor een visum te doen. Hou dan wel rekening met de bovenstaande nadelen.

Voordelen van ESTA

De ESTA heeft vele voordelen, zo is een ESTA aanvraag verwerkt binnen 24 uur, tenzij u een spoedaanvraag gedaan heeft, dan ontvangt u de ESTA gemiddeld binnen 15 minuten.
Om te kunnen inchecken dient u een geldige ESTA te hebben, deze is gekoppeld aan uw paspoortnummer. Voordeel van een ESTA is dat de Amerikaanse overheid reizigers die een gevaar vormen, al willen weren voor ze aan boord stappen. Zodra u een goedgekeurde ESTA heeft ontvangen, weet u in ieder geval zeker dat u naar de VS mag afreizen.

ESTA VS aanvragen

Via visumvoor.com vraagt u eenvoudig een ESTA voor de Verenigde Staten aan. Met het aanvraagformulier heeft u binnen 5 minuten een aanvraag ingediend. Zodra deze afgerond is ontvangt u een mail met bevestiging van de toegekende ESTA en krijgt u een SMS. Mocht u willen kunt u ook kiezen voor een levering per post. Wij sturen de ESTA per post naar u toe. Handig mocht u geen printer hebben.

Meer informatie over het ESTA Amerika

Overstappen met een Eta Canada
Artikelen

ETA en overstappen

eTA altijd nodig bij overstap in Canada Ongeacht uw eindbestemming zijn de voorwaarden voor een eTA het zelfde. Wanneer u een overstap heeft op een

Lees verder »
Kosten eTA Canada
Artikelen

ETA Kosten

Geen transactie kosten Wanneer u via visumvoor.com een eTA aanvraagt betaald u geen transactie kosten. De getoonde kosten op de pagina zijn de totale kosten

Lees verder »
eta Canada voorwaarden
Artikelen

ETA Voorwaarden

Reisvoorwaarden Het reisdoel moet uitsluitend een van de volgende type zijn: Vakantie Zakenreis Studie reis Bezoek vrienden of familie De maximale verblijfsduur van uw reis

Lees verder »
Geldigheid ETA Canada
Artikelen

Geldigheid ETA

Geldigheid ETA vervalt Een ETA heeft een geldigheid van 5 jaar vanaf dag van uitgifte. Mocht u voor het verstrijken van de 5 jaar termijn,

Lees verder »
ETA formulier via visumvoor.com
Artikelen

ETA Formulier

Wat is een ETA formulier? ETA formulier is een elektronisch aanvraag formulier wat ingevuld moet worden alvorens u in checkt voor uw vlucht naar Canada.

Lees verder »
Geldigheid ETA Canada
Artikelen

Geldigheid ESTA

Geldigheid van ESTA vervalt Standaard is een uitgegeven ESTA twee jaar geldig. Indien een van onderstaande zaken voorkomen zal de ESTA vervallen: Uw paspoort is

Lees verder »