ESTA Verenigde Staten

  • Snelle levering binnen 24 uur
  • Klantenservice 24/7 bereikbaar
  • Klanten beoordelen ons met een 9,5

ESTA voor de Verenigde Staten van Amerika

ESTA aanvragen? Gaat u binnenkort op reis naar de Verenigde Staten dan dient u een ESTA aan te vragen.

Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot het aanvragen van een ESTA voor Amerika. Visumvoor.com assisteert u graag bij uw ESTA aanvraag. Direct uw ESTA aanvragen.

ESTA informatie

ESTA voor de Verenigde Staten van Amerika

Doel:

Zakelijk en toeristisch en overstappen

Kosten: 

€29.95 per ESTA

Geldigheid

De ESTA is 2 jaar geldig.

Levertijd:

Binnen 24 uur.

Verblijfsduur:

Maximaal 90 dagen per bezoek

Hoe werkt het aanvragen van een ESTA?

1. ESTA formulier invullen

Vul eenvoudig en snel al uw gegevens in ons online aanvraagfomulier.

2. Aanvraag afrekenen (iDeal, CreditCard en PayPal)

U kunt uw ESTA op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, CreditCard of PayPal.

3. Ontvang uw Esta verklaring

Ontvang uw ESTA verklaring binnen enkele minuten per mail.

Verenigde Staten visum informatie

Wordt zsm toegevoegd

Wordt zsm toegevoegd

Wordt zsm toegevoegd

Wordt zsm toegevoegd

Wordt zsm toegevoegd

ESTA voor de Verenigde Staten

Wanneer u naar de Verenigde Staten wenst reizen met een Nederlandse of Belgische nationaliteit bent u verplicht een ESTA aan te vragen. Blijft u niet langer dan 3 maanden en bent u er voor zakelijke of toeristische doeleinden? Dan heeft u een ESTA, Electronic System for Travel Authorization, voor de Verenigde Staten nodig. Een ESTA is een feite een geautomatiseerd systeem dat gebruikt wordt om te bepalen of reizigers de Verenigde Staten mogen betreden. Een ESTA kan alleen aangevraagd worden als u staatsburger bent van een Visa- Waiver Program (VWP), hier vallen Nederland en België ook onder.

Een ESTA kost EUR 29,95 per persoon en wordt binnen 24 uur verwerkt. Omdat het een elektronische reistoestemming is printen of het ophalen van stickers/ stempels niet nodig, de reistoestemming wordt na goedkeuring simpelweg gekoppeld aan uw paspoort.

Uw aanvraag sneller ontvangen? Dit kan middels een spoedaanvraag, met deze aanvraag ontvang u uw ESTA binnen zes uur. Een ESTA aanvragen kan volledig online via VisumVoor.com en kost u slechts een paar minuten.

Wanneer heb ik een ESTA nodig?

U heeft altijd een ESTA nodig als u met toeristische of zakelijke doeleinden en zelfs wanneer een overstap maakt in de Verenigde Staten. Uw bezoek mag niet langer zijn dan drie maanden.

Samengevat heeft u een ESTA nodig als:

  • U de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft, of de nationaliteit van een land dat onder het Visa- Waiver Programma valt;
  • Uw reis is zakelijk of toeristisch van aard;
  • U blijft niet langer dan 3 maanden;
  • U komt niet werken voor een in Verenigde Staten gevestigd bedrijf of studeren;
  • U bent op doorreis en stapt over in de Verenigde Staten, zelfs bij het niet verlaten van het vliegveld;
  • Minderjarige kinderen dienen in ook het bezit te zijn van een eigen ESTA.

Om in aanmerking te komen voor een ESTA gelden ook de volgende voorwaarden:

  • Uw paspoort moet geldig zijn tot na uw vertrek uit de Verenigde Staten;
  • Bij vermoeden dat u een bedreiging vormt voor de Verenigde Staten mag u de toegang geweigerd worden;
  • U bent in bezit van een retour/ doorreis ticket en kunt dit aantonen middels benodigde reisbescheiden;
  • Bent u na 10 maart 2011 in Iran, Irak, Syrië, Soedan, Jemen, Libië of Somalië geweest of heeft u ooit een van deze nationaliteiten gehad? Dan komt u niet in aanmerking voor een ESTA.

In het bezit van vluchtelingenpaspoort?

Met een vluchtelingenpaspoort komt u helaas niet in aanmerking voor ESTA. Wilt u toch naar de Verenigde Staten? Dan heeft u een (toeristen) visum nodig. Deze kunt u aanvragen via de het consulaat van de Verenigde Staten.

Is een ESTA een visum?

Nee, een ESTA is geen visum. Hoewel beide toegang verschaffen tot de Verenigde Staten, hebben deze wel iets andere doeleinden. Nederlanders en Belgen hoeven daarnaast niet in het bezit te zijn van een visum als ze in het bezit zijn van ESTA. Het aanvragen van een visum is in tegenstelling tot het aanvragen van ESTA een tijdrovend en lang proces.

Het verschil?

Een ESTA geeft toegang tot de Verenigde Staten als u er niet langer dan 3 maanden verblijft en er voor zakelijke en toeristische doeleinden bent. Wilt u langer dan 3 maanden blijven? Heeft u andere doeleinden zoals werken of studeren? Dan heeft u een visum nodig en voldoet een ESTA niet.

Wat is de geldigheid van een ESTA?

Een ESTA heeft een geldigheid van 2 jaar en geeft onbeperkt toegang met een maximum verblijf van 3 maanden per keer tot de Verenigde Staten. Heeft u een paspoort die binnen twee jaar afloopt? Bijv. een jaar, dan ontvangt u een ESTA die ook maar een jaar geldig is. U mag met een ESTA de Verenigde Staten onbeperkt bezoeken in de twee jaar dat uw ESTA geldig is, wel dient er een redelijke tijd te zitten tussen uw bezoeken. Dit omdat men anders het vermoeden heeft dat u permanent in de Verenigde Staten wilt wonen.

U heeft een nieuwe ESTA nodig als:

  • Uw paspoort verloopt;
  • U van naam of achternaam verandert;
  • U van geslacht verandert;
  • U van nationaliteit of land wijzigt;
  • Uw gezondheid of strafrechtelijke status wijzigt;

Verwerking en levertijd van uw ESTA

In de meeste gevallen is een ESTA binnen 24 uur verwerkt en ontvangt u deze binnen een tot twee werkdagen per post, als u hiervoor kiest. Wij doen ons best om dit zo spoedig mogelijk af te handelen. Uw ESTA sneller ontvangen? Dien dan een spoedaanvraag in. U ontvangt uw ESTA dan binnen 15- 30 minuten tot 6 uur.

Werken of Studeren in de Verenigde Staten?

Met een ESTA kunt u niet werken of studeren, hier heeft een visum of vergunning voor nodig.
Bent al u in het bezit van een geldige visum of (werk/ studeer) vergunning? Dan is een ESTA aanvragen niet nodig.

Na bovenstaande nog steeds vragen? Onze klantenservice is 24/7 bereikbaar!

Back To Top