ESTA Verenigde Staten

ESTA aanvragen? Gaat u binnenkort op reis naar de Verenigde Staten dan dient u een ESTA aan te vragen.

Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot het aanvragen van een ESTA voor Amerika. Visumvoor.com assisteert u graag bij uw ESTA aanvraag. Direct uw ESTA aanvragen.

ESTA informatie

ESTA aanvragen voor de Verenigde Staten van Amerika

Hoe werkt het aanvragen van een ESTA?

1. ESTA formulier invullen

Vul eenvoudig en snel al uw gegevens in ons online aanvraagfomulier.

2. Aanvraag afrekenen (iDeal, CreditCard en PayPal)

U kunt uw ESTA op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, CreditCard of PayPal.

3. Ontvang uw Esta verklaring

Ontvang uw ESTA verklaring binnen enkele minuten per mail.

Een ESTA voor de Verenigde Staten aanvragen

Wanneer u naar de Verenigde Staten wenst te reizen met een Nederlandse of Belgische nationaliteit dan bent u verplicht een ESTA aan te vragen. Deze moet u altijd aanvragen als u de Verenigde Staten bezoekt voor zakelijke of toeristische doeleinden en niet langer blijft dan 3 maanden.

Wat is een ESTA?

Een ESTA is een Electronic System for Travel Authorization. Een ESTA is een feite een geautomatiseerd systeem dat gebruikt wordt om te bepalen of reizigers de Verenigde Staten mogen betreden. Een reistoestemming kan alleen aangevraagd worden als u staatsburger bent van een land dat deelneemt aan het visum- Waiver Program (VWP), hier vallen Nederland en België ook onder. In totaal zijn er 37 landen die onderdeel zijn van het Waiver Program. Anders dan voorheen is deze reistoestemming geen stempel, sticker of formulier dat u moet ophalen. Een ESTA is een elektronische reistoestemming die na goedkeuring meteen aan uw paspoort gekoppeld wordt.

Verschil ESTA en visum

Om Amerika te betreden zijn er in feite twee manieren 1) via een ESTA en 2) via een regulier visum ook wel bekend als een visa. Mocht u niet voldoen aan de voorwaarden om een ESTA aan te vragen, door bijvoorbeeld uw reisdoel of u wilt langer dan 3 maanden in de Verenigde Staten blijven. Dan is het handig om een fysiek visum aan te vragen.

Deze kan bijvoorbeeld aangevraagd worden als u wilt gaan werken voor een Amerikaanse werkgever, wonen of studeren in de Verenigde Staten. Het aanvragen van een fysiek visum is veel complexer en duurder dan een ESTA. Zo is er maar een soort ESTA die u kunt aanvragen voor zowel een reis met een toeristisch of zakelijk doel, maar voor een visum is dit niet geval.

Voor elk reisdoel is er namelijk een andere soort visum die u kunt aanvragen. In totaal zijn er 20+ soorten doelen waar u een visum voor kunt aanvragen. Hierdoor is het van belang dat u heel specifiek bent in het formuleren van uw reisdoel waar u een visum voor aanvraagt. Mocht deze namelijk afwijken of u wenst Amerika betreden met een ander reisdoel dan eerder beschreven, dan is uw visum voor Amerika niet meer geldig.

Wat kost een ESTA?

Een ESTA kost EUR 29,95 per persoon en kan middels vrijwel alle bekende betaalmethoden worden voldaan. Zo kunt u veilig en vertrouwd betalen met iDEAL, Creditcard en Paypal. Na het indien van uw ESTA formulier en het voldoen van uw betaling wordt u aanvraag binnen 24uur verwerkt!

Wanneer heb ik een ESTA nodig?

U heeft altijd een ESTA nodig als u met toeristische of zakelijke doeleinden Amerika wenst te bezoeken, ook heeft u een ESTA nodig wanneer u een overstap maakt in de Verenigde Staten.

Samengevat heeft u een ESTA voor Amerika nodig als u:

 • De Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft, of de nationaliteit van een land dat onder het visum- Waiver Programma valt
 • De reis zakelijk of toeristisch van aard is
 • Maximaal 3 maanden verblijft in de VS
 • Niet gaat wonen in Amerika
 • Niet komt werken voor een in de Verenigde Staten gevestigd bedrijf
 • Geen studie komt volgende in de VS
 • Op doorreis bent en overstapt in de Verenigde Staten, zelfs bij het niet verlaten van het vliegveld
 • Minderjarige kinderen dienen in ook het bezit te zijn van een eigen ESTA

ESTA nodig bij overstappen?

Ook als u op doorreis bent en overstapt in de Verenigde Staten dient u in het bezit te zijn van een ESTA of visum voor Amerika. Let op, dit is ook van toepassing als u het vliegveld niet verlaat.

Reizen met kinderen?

Indien u reist met minderjarige kinderen zonder beide ouders dan dient u een verklaring bij u te hebben van de niet reizende ouder. Klik hier voor het Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland. Ook dienen minderjarige kinderen altijd in het bezit te zijn van een eigen ESTA. Zorg er daarom voor u dat ook voor minderjarige kinderen (en baby’s) een eigen ESTA formulier indient.

Aan welke voorwaarden dient u zich te houden voor een ESTA?

 • U bent staatsburger of een onderdaan van de landen die onderdeel zijn van het visum- Waiver Programma
 • Uw paspoort moet geldig zijn tot na uw vertrek uit de Verenigde Staten
 • Bij vermoeden dat u een bedreiging vormt voor de Verenigde Staten mag u de toegang geweigerd worden
 • U bent in bezit van een retour/ doorreis ticket en kunt dit aantonen middels benodigde reisbescheiden
 • Bent u na 10 maart 2011 in Iran, Irak, Syrië, Soedan, Jemen, Libië of Somalië geweest of heeft u ooit een van deze nationaliteiten gehad? Dan komt u niet in aanmerking voor een ESTA

In het bezit van vluchtelingenpaspoort?

Met een vluchtelingenpaspoort komt u helaas niet in aanmerking voor een ESTA. Wilt u toch naar de Verenigde Staten? Dan heeft u een (toeristen) visum nodig. Deze kunt u aanvragen via de het consulaat van de Verenigde Staten.

Welke nationaliteiten kunnen een ESTA aanvragen?

Uw kunt aan ESTA aanvragen als u staatsburger bent van een van de onderstaande landen:

Andorra Duitsland Ierland Litouwen Noorwegen Tsjechië
Australië Estland IJsland Luxemburg Oostenrijk Verenigd Koninkrijk
België Finland Italië Malta San Marino Zuid-Korea
Brunei Frankrijk Japan Monaco Singapore Zwitserland
Chili Griekenland Letland Nederland Slovenië
Denemarken Hongarije Liechtenstein Nieuw-Zeeland Taiwan

Welke soort ESTA kunt u aanvragen?

De ESTA die u via VisumVoor.com aanvraagt is een multiple entry ESTA, dit is ook de enige vorm. Een multiple entry ESTA houdt in dat u met uw ESTA meerdere malen de Verenigde Staten mag betreden. Dit dient wel te geschieden binnen de geldigheid van uw ESTA en uw situatie dient niet dusdanig gewijzigd te zijn dat uw ESTA niet meer geldig is. Een ESTA reistoestemming vervalt bijvoorbeeld als u een nieuwe paspoort ontvangt.

Wat is de geldigheid van een ESTA?

Een ESTA heeft een geldigheid van 2 jaar en geeft onbeperkt toegang met een maximum verblijf van 3 maanden per keer tot de Verenigde Staten. Heeft u een paspoort die binnen twee jaar afloopt? Bijv. een jaar, dan ontvangt u een ESTA die ook maar een jaar geldig is.

Maximum verblijf

Uw mag met een ESTA per keer maximaal 3 maanden in Amerika verblijven. Ook mag u met een ESTA de Verenigde Staten onbeperkt bezoeken in de twee jaar dat uw ESTA geldig is met elke keer een maximum van 3 maanden, wel dient er een redelijke tijd te zitten tussen uw bezoeken. Dit omdat men anders het vermoeden kan krijgen dat u permanent in de Verenigde Staten wilt verblijven.

Wanneer heeft u een nieuwe ESTA nodig?

 • Indien uw paspoort is verlopen
 • Uw naam of achternaam is veranderd
 • Uw geslacht is veranderd
 • U van nationaliteit of land wijzigt
 • Uw gezondheid of strafrechtelijke status wijzigt

Mocht u twijfelen aan bovenstaande punten en niet zeker zijn of uw ESTA nog geldig is, neemt u dan contact op met VisumVoor.com of de Amerikaanse Ambassade.

Verwerking en levertijd van uw ESTA

In de meeste gevallen is uw ESTA formulier binnen 24 uur verwerkt en ontvangt u uw ESTA binnen een paar uur tot maximaal 1-2 werkdagen per mail. Indien gewenst is het ook mogelijk uw ESTA per post te ontvangen. Uiteraard doen wij ons best om uw aanvraag zo spoedig mogelijk te verwerken en zullen u tijdig informeren.

Het kan zijn dat u een QR code ontvangt met alle informatie over uw ESTA erop. Bewaar deze goed.

Uw ESTA met spoed ontvangen?

Uw ESTA sneller ontvangen? Dien dan een spoedaanvraag in, dit kunt u aangeven op uw ESTA formulier. Bij spoed ontvangt u uw ESTA binnen 15- 30 minuten tot maximaal 6 uur.

Uw aanvraag wijzigen of annuleren?

Na het indienen van uw ESTA aanvraag wordt deze binnen enkele uren verwerkt en binnen 24u-48u uitgegeven. Uw ESTA formulier wordt door de snelheid van het proces direct doorgezet en verwerkt, waardoor het onmogelijk is om deze achteraf te wijzigen. Mocht uw aanvraag fouten bevatten, bijvoorbeeld fouten in uw paspoortgegevens, dan is de door u aangevraagde ESTA bijna altijd ongeldig. Ook is annuleren of het herroepen van uw ESTA formulier niet mogelijk. Mocht u uw ESTA VS aanvraag willen wijzigen of annuleren neemt u dan altijd eerst contact op met VisumVoor.com.

Werken of Studeren in de Verenigde Staten?

Met een ESTA kunt u niet werken of studeren in Amerika, hier heeft een regulier visa of vergunning voor nodig. Bent al u in het bezit van een geldige visum of (werk/ studeer) vergunning? Dan is een ESTA aanvragen voor uw reis niet nodig.

Uw aanvraag wordt afgewezen?

Het kan voorkomen dat uw aanvraag wordt afgewezen en u geen ESTA ontvangt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als u een strafblad heeft. Bij het aanvragen van uw ESTA worden u namelijk 5 vragen gesteld waaronder ‘bent u ooit gearresteerd of veroordeeld voor een misdrijf met als gevolg ernstige schade aan eigendommen, of ernstig nadeel voor een ander persoon of overheid?’ Mocht u hier ja op antwoorden, dan is de kans dat de aanvraag die u via VisumVoor.com indient afgewezen wordt.

De volgende stap die u kunt ondernemen om alsnog een ESTA voor Amerika te krijgen is uw aanvraag indienen bij de Ambassade van de Verenigde Staten. Hier wordt u situatie specifiek beoordeeld op bijvoorbeeld uw exacte strafrechtelijke verleden. De uitkomst kan hierdoor wijzigen.

Overigens geld dat u dit proces voor elke afwijzing kunt doorlopen. Een afwijzing van VisumVoor.com is geen definitieve afwijzing van de Ambassade van Amerika. Ook kan het voorkomen dat u wel in aanmerking komt voor een regulier visum/ visa en niet voor een ESTA.

Contact gegevens Ambassade Verenigde Staten in Nederland

Heeft u hele specifieke vragen of weet u niet of u in aanmerking komt voor een ESTA dan kunt u altijd contact opnemen met de Amerikaanse Ambassade in Nederland.

Contactgegevens:
Adres: John Adams Park 1, 2244 BZ Wassenaar
Telefoonnummer: 070 310 2209
Email: ircthehague@state.gov
Website: https://nl.usembassy.gov

Ook kunt u voor meer informatie terecht op de website van de Nederlandse overheid.

Andere vragen/ contact met VisumVoor.com?

Na bovenstaande nog steeds vragen? Onze klantenservice is 24/7 bereikbaar!
 U kunt u ons ten allen tijden bereiken per mail, telefoon en zelfs WhatsApp.