Visum Egypte

Gaat u binnenkort op reis naar Egypte dan heeft u een visum Egypte nodig. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot het aanvragen van een visum voor Egypte. Visumvoor.com assisteert u graag bij uw visumaanvraag. Het is momenteel nog niet mogelijk om een visum voor Egypte aan te vragen, excuses.

Egypte visum informatie

Visum voor Egypte aanvragen

Werkwijze visum voor Egypte

1. Dien de aanvraag online in

In ons eenvoudige aanvraagformulier heeft uw visum binnen enkele minuten aangevraagd.

2. Aanvraag online afrekenen

Uw visum rekent u veilig en simpel af met iDEAL, CreditCard of PayPal.

3. Het visum ontvangt u binnen 5 werkdagen

Binnen slechts 5 werkdagen wordt uw visum verwerkt en ontvangt u deze per mail.

Visum Egypte

Wanneer u op reis wenst te gaan naar Egypte heeft u een visum Egypte nodig. Deze is altijd nodig als u de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft. Met een evisum kunt Egypte bezoeken voor maximaal 30 dagen. Uw reisdoel mag daarbij alleen toeristisch zijn, voor andere doelen dient u een regulier visum aan te vragen. Een evisum heeft u binnen een paar minuten online aangevraagd.

Wat is een evisum?

Een evisum is een electronisch visum dat sinds een paar jaar verkrijgbaar is. Dit evisum is volledig online aan te vragen en maakt een bezoek aan de Ambassade onnodig. Omdat het een elektronische reistoestemming is printen of het ophalen van stickers/ stempels niet nodig, de reistoestemming wordt na goedkeuring simpelweg gekoppeld aan uw paspoort. U hoeft geen persoonlijke documenten na te sturen, voor uw aanvraag kunt alle benodigde stukken online uploaden. Voor alle aanvragen is dat altijd een scan van uw paspoort en een foto. De volledige lijst documenten die u nodig heeft worden u getoond bij het aanvragen van uw visum.

Soorten visums die u kunt aanvragen

Egypte kent meerdere soorten reguliere visums maar slechts een die online aan te vragen is. De evisum voor toeristische doeleinden is volledig online aan te vragen. Deze is verkrijgbaar in twee soorten visums een single entry en een multiple entry. Bij een single entry mag u Egypte slechts een keer betreden en bij multiple (tegen een meerprijs) meerdere keren. Dit dient dan wel te geschieden binnen de geldigheid van uw visum. Een evisum is altijd 90 dagen geldig, ook als u multiple entree heeft.

Kosten van een e-visa

Een visum voor Egypte kost EUR 34,95 per persoon en wordt binnen 24 uur verwerkt en binnen 5 werkdagen geleverd. Uw aanvraag kan met vrijwel alle bekende betaalmethoden worden voldaan. Zo kunt u veilig en vertrouwd betalen met iDEAL, Creditcard en Paypal. Na het indien van uw visum aanvraagformulier en het voldoen van uw betaling wordt u aanvraag binnen 5 werkdagen geleverd!

Wanneer heeft u e-visum Egypte nodig?

Bent u bezit van de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dan heeft u altijd een evisum nodig om Egypte te bezoeken. Uw bezoek mag daarbij niet langer zijn 30 dagen. Het visum wat u aanvraagt is 90 dagen geldig.

Samengevat heeft u een evisa nodig als:

 • U de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft
 • Uw reis is toeristisch van aard
 • U blijft niet langer dan 30 dagen
 • U komt niet werken of studeren in Egypte
 • U komt niet voor zaken naar Egypte

Visum nodig bij overstappen?

Bij het overstappen in Egypte zonder het verlaten van het vliegveld heeft u geen visum nodig.

Reizen met kinderen?

Kinderen dienen altijd in het bezit te zijn van een eigen evisum, ook als de kinderen in het paspoort van de ouders zijn bijgeschreven.

Indien u reist met minderjarige kinderen zonder beide ouders dan dient u een verklaring van de niet reizende ouder en een aantal stukken bij u te hebben. Klik hier voor het Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland.

Aan welke voorwaarden dient u zich te houden voor een visum Egypte

 • Uw paspoort dient nog minstens 6 maanden geldig te zijn na uw aankomst
 • U dient in het bezit te zijn van uw reisbescheiden met retourdatum
 • Bij familiebezoek dient u een uitnodigingsbrief van de familie over te handigen, de uitnodiging dient de namen en adresgegevens te bevatten van de persoon die u heeft uitgenodigd. Ook dient er in de brief opgenomen worden voor wie de uitnodiging bestemd is. Gaat u met meerdere reizigers? Zorg er dan voor dat iedereen vermeld staat in de brief
 • Indien u niet bij familie op bezoek gaat of verblijft in een accommodatie dient u minimaal 1 nacht van verblijf op te geven in uw aanvraag

In het bezit van vluchtelingenpaspoort?

Met een vluchtelingenpaspoort komt u helaas niet in aanmerking voor evisum. Wilt u toch naar de Egypte? Dan heeft u mogelijk een regulier visum nodig. Deze kunt u aanvragen via de de Ambassade van Egypte.

Visum Egypte geldigheid

Een visum voor Egypte is 3 maanden geldig en geeft u toegang tot Egypte voor 30 dagen. De geldigheid verlengen is helaas niet mogelijk.

Maximum verblijf

Met uw evisum mag u maximaal 30 dagen verblijven in Egypte. Langer blijven is niet mogelijk, wel kunt u een multiple entry aanvragen. Met een multiple entry mag u Egypte vaker bezoeken met een maximum van 30 dagen. Let er wel op dat uw visum dezelfde geldigheid van 90 dagen blijft houden.

U heeft een nieuwe visum voor Egypte nodig als:

 • Uw paspoort verloopt
 • U van nationaliteit of land wijzigt

Verwerking en levertijd van uw e-visa

In de meeste gevallen is een visumaanvraag binnen 24 uur verwerkt en ontvangt u deze binnen 5 werkdagen per mail. Mocht uw voorkeur uitgaan naar post dan is dit ook mogelijk.

Uw visum Egypte met spoed ontvangen?

Uw visum sneller ontvangen? Dien dan een spoedaanvraag in, hier zijn wel extra kosten aan verbonden. U ontvangt uw visum voor Egypte dan binnen paar uur tot een dag.

Uw aanvraag wijzigen of annuleren?

Na het indienen van uw aanvraag wordt deze binnen 24u verwerkt. Na het indienen is het dan daarom ook niet meer mogelijk om deze te wijzigen. Deze wordt namelijk vrijwel direct doorgezet, waardoor het onmogelijk is om deze te wijzigen. Mocht u aanvraag fouten bevatten dan is e-visa vrijwel altijd ongeldig. Dit zou met name het geval zijn als u fouten heeft gemaakt in uw naam en/ of paspoortgegevens. Ook annuleren is vrijwel nooit mogelijk, dit omdat uw aanvraag direct wordt verwerkt.

Contact Ambassade Egypte

Mocht u vragen hebben over het soort visums dat u kunt aanvragen? Of weet u niet of u in aanmerking komt voor een electronisch visum? Neem dan contact op met de Ambassade van Egypte in Nederland.

Contactgegevens
Adres: Badhuisweg 92, 2587 CL Den Haag
Telefoon: 070 354 2000
Email: info@ambeg.nl
Website: www.mfa.gov.eg/English/Pages/default.aspxAndere vragen/

Contact met VisumVoor.com?

Na bovenstaande nog steeds vragen? Onze klantenservice is 24/7 bereikbaar!
 U kunt u ons ten allen tijden bereiken per mail, telefoon en zelfs WhatsApp.