ETA Voorwaarden

Het is slim om vooraf gaand aan het indienen van uw eTA Canada aanvraag om te controleren welke voorwaarden voor gesteld door de Canadese immigratiedienst. Voorkom problemen en ga goed voorbereid op reis. Inchecken voor vlucht naar Canada kan pas na goedgekeurde eTA aanvraag.

eta Canada voorwaarden

Reisvoorwaarden

Het reisdoel moet uitsluitend een van de volgende type zijn:

 • Vakantie
 • Zakenreis
 • Studie reis
 • Bezoek vrienden of familie

De maximale verblijfsduur van uw reis in Canada is maximaal 180 dagen / zes maanden. Let op: het kan voorkomen dat de Canadese autoriteiten anders besluiten en de maximale verblijfsduur van uw verblijf in Canada verkorten. Dit kan voorkomen wanneer u niet over voldoende financiële middelen beschikt om zes maanden in Canada te verblijven. Bekijk deze pagina over de geldigheid.

Voorwaarden voor reizigers

Niet iedereen kan een eTa aanvragen. U dient bijvoorbeeld de nationaliteit te hebben van een van de aangesloten landen waar de Canadese autoriteiten mee samen werken. Daarnaast mag u niet geregistreerd staan als staatsburger van Canada. Mocht u ooit in Canada gewoond hebben dan bestaat de kans dat u nog steeds geregistreerd staat als staatsburger, ook als u uw Canadese paspoort niet verlengd heeft. U moet dan of een nieuw paspoort aanvragen of de status van uw staatsburgerschap intrekken en laten vervallen.

Reizigers die met een eTA naar Canada wensen te reizen worden gescreend en geweigerd indien zij:

 • een bedreiging vormen voor de veiligheid, rechtshandhaving of volksgezondheid
 • ongewenste invloed willen uitoefenen op de politiek
 • onvoldoende financiële middelen tot hun beschikking hebben om de kosten van hun verblijf te dekken

Het is in uw voordeel als u

 • al in het bezit bent van een ticket (ook voor een terugvlucht)
 • het eta-formulier ingevuld heeft
 • de afgelopen twee jaar niet in aanraking bent gekomen met tuberculose
 • u heeft geen drugs of alcoholverslaving
 • u heeft geen geestelijke ziekte of psychoses
 • bent niet eerder geweigerd voor een visum aanvraag voor Canada of ander land (let op, dit gaat over een visum aanvraag en niet een eerder geweigerde eTA aanvraag)
 • heeft geen strafblad (uitsluitend verkeersboetes, tenzij u veroordeeld bent en een strafblad heeft gekregen)

Paspoort voorwaarden

Aan uw paspoort zitten ook voorwaarden verbonden, zo is het noodzakelijk dat uw paspoort geldig is gedurende uw verblijf in Canada + 1 dag na vertrek.
Verloopt u paspoort binnenkort? Vraag dan eerst een nieuw paspoort aan voordat u een eTA aanvraagt. Zo krijgt u minimaal 5 jaar een geldige eTA in uw bezit.

eTA aanvragen met verblijfsvergunning

Heeft u geen Nederlandse of Belgische paspoort maar bent u statushouder met een verblijfsvergunning? Dan kunt u geen eTA aanvragen en dient u een regulier visum aan te vragen.

Meer informatie over het ETA Canada

Overstappen met een Eta Canada
Artikelen

ETA en overstappen

eTA altijd nodig bij overstap in Canada Ongeacht uw eindbestemming zijn de voorwaarden voor een eTA het zelfde. Wanneer u een overstap heeft op een

Lees verder »
Kosten eTA Canada
Artikelen

ETA Kosten

Geen transactie kosten Wanneer u via visumvoor.com een eTA aanvraagt betaald u geen transactie kosten. De getoonde kosten op de pagina zijn de totale kosten

Lees verder »
Geldigheid ETA Canada
Artikelen

Geldigheid ETA

Geldigheid ETA vervalt Een ETA heeft een geldigheid van 5 jaar vanaf dag van uitgifte. Mocht u voor het verstrijken van de 5 jaar termijn,

Lees verder »
ETA formulier via visumvoor.com
Artikelen

ETA Formulier

Wat is een ETA formulier? ETA formulier is een elektronisch aanvraag formulier wat ingevuld moet worden alvorens u in checkt voor uw vlucht naar Canada.

Lees verder »
Geldigheid ETA Canada
Artikelen

Geldigheid ESTA

Geldigheid van ESTA vervalt Standaard is een uitgegeven ESTA twee jaar geldig. Indien een van onderstaande zaken voorkomen zal de ESTA vervallen: Uw paspoort is

Lees verder »
ESTA Amerika betekenis
Artikelen

ESTA Betekenis

Wat is een ESTA Een ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization, andere benamingen hiervoor zijn ESTA USA, ESTA VS, ESTA Verenigde Staten of

Lees verder »