Geldigheid ETA

Een ETA is vanaf moment van uitgifte maximaal vijf jaar geldig en kunt u maximaal 180 dagen/ zes maanden aaneengesloten in Canada verblijven. Er zijn enkele redenen waardoor u ETA ongeldig verklaard kan worden, zoals het wijzigen van uw paspoort gegevens of wanneer u ETA ingetrokken wordt door de Canadese overheid.

Geldigheid ETA Canada

Geldigheid ETA vervalt

Een ETA heeft een geldigheid van 5 jaar vanaf dag van uitgifte. Mocht u voor het verstrijken van de 5 jaar termijn, uw paspoort vernieuwen door verlies/ diefstal of reguliere verlening, dan is de ETA niet meer geldig en dient u een nieuw eTA aanvraagformulier in te vullen.

Mocht men vermoedens hebben dat u niet (meer) voldoet aan de ETA voorwaarden van een ETA reistoestemming, kan de Canadese overheid, zonder aankondiging of bekendmaking, uw ETA verklaring ongeldig verklaren. Er zijn meerdere redenen waardoor uw ETA niet meer aan de voorwaarden voldoet.

Tot slot vervalt u ETA ook wanneer uw een ETA aanvraag heeft ingediend met onjuiste gegevens, in dat geval kunt u een nieuwe aanvraag insturen.

Hoeveel reizen kan ik maken met 1 ETA?

Zodra u een geldige toekenning heeft van het ETA Canada kunt u binnen de gestelde voorwaarden onbeperkt aantal reizen naar Canada ondernemen. U heeft bij de eerste reis een specifieke aankomstdatum doorgegeven, welke niet meer relevant is voor de volgende reizen. Het is daardoor ook niet nodig om dit op het eerdere aanvraag formulier te wijzigen.

Reisdoelen

U kunt een ETA aanvraag indienen wanneer u als reisdoel heeft:

  • Vakantie
  • Familie of vrienden bezoeken
  • Zakenreis
  • Studie (alleen indien studie duur korter is dan zes maanden kunt u gebruik maken van een eTA, in alle andere gevallen heeft u een study permit nodig)

Kan ik mijn eTA Canada verlengen?

Het is niet mogelijk om een ETA die goedgekeurd is te verlengen. Mocht u om een of andere reden een ETA nodig hebben die langer geldig is, kunt u uiteraard een nieuwe aanvraag in dienen.

ETA combineren met een ESTA?

Wilt u uw reis naar Canada combineren met een bezoek aan de Verenigde Staten? Dan dient u ook in het bezit te zijn van een ESTA. Vliegt u naar Amerika met overstap in Canada of andersom dan dient u ook dus ESTA aanvragen als een ETA aanvragen.

Meer informatie over het ETA Canada

Overstappen met een Eta Canada
Artikelen

ETA en overstappen

eTA altijd nodig bij overstap in Canada Ongeacht uw eindbestemming zijn de voorwaarden voor een eTA het zelfde. Wanneer u een overstap heeft op een

Lees verder »
Kosten eTA Canada
Artikelen

ETA Kosten

Geen transactie kosten Wanneer u via visumvoor.com een eTA aanvraagt betaald u geen transactie kosten. De getoonde kosten op de pagina zijn de totale kosten

Lees verder »
eta Canada voorwaarden
Artikelen

ETA Voorwaarden

Reisvoorwaarden Het reisdoel moet uitsluitend een van de volgende type zijn: Vakantie Zakenreis Studie reis Bezoek vrienden of familie De maximale verblijfsduur van uw reis

Lees verder »
ETA formulier via visumvoor.com
Artikelen

ETA Formulier

Wat is een ETA formulier? ETA formulier is een elektronisch aanvraag formulier wat ingevuld moet worden alvorens u in checkt voor uw vlucht naar Canada.

Lees verder »
Geldigheid ETA Canada
Artikelen

Geldigheid ESTA

Geldigheid van ESTA vervalt Standaard is een uitgegeven ESTA twee jaar geldig. Indien een van onderstaande zaken voorkomen zal de ESTA vervallen: Uw paspoort is

Lees verder »
ESTA Amerika betekenis
Artikelen

ESTA Betekenis

Wat is een ESTA Een ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization, andere benamingen hiervoor zijn ESTA USA, ESTA VS, ESTA Verenigde Staten of

Lees verder »