ETA Formulier

ETA formulier dient ingevuld te worden voordat u naar Canda vliegt en is verplicht voor Nederlandse en Belgische reizigers. Bent u in het bezit van een Canadees paspoort of visum dan kunt u naar Canada zonder ETA formulier.

ETA formulier via visumvoor.com

Wat is een ETA formulier?

ETA formulier is een elektronisch aanvraag formulier wat ingevuld moet worden alvorens u in checkt voor uw vlucht naar Canada. Middels het ETA formulier kunnen de Canadese autoriteiten op voorhand weten welke reizigers hun land willen binnen reizen.
Nadat het formulier is ingestuurd, worden de ingevulde gegevens, gecontroleerd en beoordeeld. De beslissing wordt meestal binnen 24 uur genomen en het kan tot 72 uur duren – in geval van twijfel over uw aanvraag, wordt deze door een medewerker van de Canadese overheid beoordeeld.
De kosten van een ETA aanvraag bedragen €19.95 per aanvraag.

ETA formulier voor Nederlandse en Belgische reizigers

Heeft u de Nederlandse of Belgische nationaliteit? Dan kunt u het ETA formulier voor Canada online invullen en uw ETA voor Canada aanvragen. Mocht uw nationaliteit niet tussen de beschikbare landen staan, kunt u een regulier visum aanvragen.

Waarom is een ETA formulier nodig?

Het ETA formulier, afkorting voor Electronic Travel Authority, is verplicht om in te vullen door Nederlandse en Belgische reizigers. Het formulier wordt beoordeeld door de afdeling Immigration, Refugees and Citizenship van de Canadese overheid. Zodra uw aanvraag goedgekeurd is, ontvangt u bericht van ons en kunt u veilig inchecken voor uw reis naar Canada.

ETA aanvragen meerdere reizigers

Reist u met meerdere personen naar Canada? Dan is het mogelijk om voor meerdere personen het ETA formulier in te vullen.

Welke gegevens zijn nodig om het ETA formulier in te kunnen vullen?

Het is belangrijk om bij het invullen van het ETA formulier uw paspoort bij de hand te houden. De overige vragen zijn vooral persoonlijke vragen waar u geen andere gegevens voor nodig heeft.
Het formulier bestaat uit vier delen, dat zijn:

  • Contactgegevens en reisinformatie
  • Reisdocument gegevens
  • Werkgever informatie
  • Aanvullende achtergrondvragen

Contactgegevens en reisinformatie

Nadat je je contact gegevens ingevoerd hebt kun je aangeven wat de verwachte aankomstdatum in Canada is. De geldigheid van het ETA is 5 jaar en zodra de ETA goedgekeurd is, gaat de termijn direct in.

Reisdocument gegevens

Bij dit deel van het invullen van de ETA formulier komt uw paspoort ten pas. U kunt de gegevens van uw paspoort overnemen op het formulier. Het is belangrijk dat u de gegevens van uw paspoort overneemt zoals ze in uw paspoort vermeld staan anders kan uw ETA aanvraag worden afgewezen.

Werkgever informatie

Wanneer de reiziger jonger is dan 18 jaar, zal dit veld niet relevant zijn. Reizigers die volwassen zijn, hebben normaliter een werkverleden en dit dient ingevuld te worden op het formulier. Mocht u geen werkverleden hebben dan kunt u kiezen uit de opties die het beste bij uw situatie passen zoals; huismoeder/vader, student, gepensioneerd of werkloos.
In geval dat u zelfstandige bent, kunt u de gegevens invullen zoals ze bij de KVK zijn gedeponeerd. Bezit u meerdere bedrijven of bent u werkzaam bij meerdere werkgevers? Vul dan de gegevens in van de werkgever/ onderneming waar u de meeste inkomsten uit haalt.

Aanvullende achtergrondvragen

Om er zeker van te zijn dat uw bezoek aan Canada geen bedreiging vormt voor het land of haar inwoners dient u negatief te antwoorden op de veiligheidsvragen. Indien een van de vragen positief worden beantwoord, is de kans dat u een ETA kunt krijgen zeer klein.

Meer informatie over het ETA Canada

Overstappen met een Eta Canada
Artikelen

ETA en overstappen

eTA altijd nodig bij overstap in Canada Ongeacht uw eindbestemming zijn de voorwaarden voor een eTA het zelfde. Wanneer u een overstap heeft op een

Lees verder »
Kosten eTA Canada
Artikelen

ETA Kosten

Geen transactie kosten Wanneer u via visumvoor.com een eTA aanvraagt betaald u geen transactie kosten. De getoonde kosten op de pagina zijn de totale kosten

Lees verder »
eta Canada voorwaarden
Artikelen

ETA Voorwaarden

Reisvoorwaarden Het reisdoel moet uitsluitend een van de volgende type zijn: Vakantie Zakenreis Studie reis Bezoek vrienden of familie De maximale verblijfsduur van uw reis

Lees verder »
Geldigheid ETA Canada
Artikelen

Geldigheid ETA

Geldigheid ETA vervalt Een ETA heeft een geldigheid van 5 jaar vanaf dag van uitgifte. Mocht u voor het verstrijken van de 5 jaar termijn,

Lees verder »
Geldigheid ETA Canada
Artikelen

Geldigheid ESTA

Geldigheid van ESTA vervalt Standaard is een uitgegeven ESTA twee jaar geldig. Indien een van onderstaande zaken voorkomen zal de ESTA vervallen: Uw paspoort is

Lees verder »
ESTA Amerika betekenis
Artikelen

ESTA Betekenis

Wat is een ESTA Een ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization, andere benamingen hiervoor zijn ESTA USA, ESTA VS, ESTA Verenigde Staten of

Lees verder »