ETA visum voor Canada

  • ETA wordt verwerkt binnen 24-48 uur
  • Vragen? Onze klantenservice staat klaar 24/7 klaar.
  • 9,5 gemiddelde beoordeling visumvoor.com

ETA voor Canada aanvragen

ETA Canada aanvragen? Gaat u binnenkort op reis naar Canada, dan heeft u met de Nederlandse of Belgische nationaliteit een ETA nodig. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot het aanvragen van een visum voor Canada. Visumvoor.com assisteert u graag bij uw visumaanvraag.

ETA informatie

ETA voor Canada aanvragen

Doel:

Zakelijk en toeristisch en overstappen

Kosten: 

€19.95 per ETA

Geldigheid

ETA is 5 jaar geldig.

Levertijd:

Binnen 24- 48 uur.

Verblijfsduur:

Maximaal 6 maanden.

Hoe een ETA voor Canada aanvragen?

1. Vul het ETA aanvraag formulier in

Een eTA heeft u zo aangevraagd door al uw benodigde gegevens in te vullen in ons eenvoudige aanvraagformulier.

2. Betaal de aanvraag online

Reken uw eTA direct af na het aanvragen met iDEAL, CreditCard en PayPal

3. U ontvangt de ETA binnen 24- 48 uur

Uw ETA ontvangt u binnen 24- 48u per mail.

Wanneer u naar Canada reist, met het vliegtuig, en u heeft de Nederlandse of Belgische nationaliteit bent u verplicht een eTA of een fysiek visum aan te vragen. Blijft u niet langer dan 6 maanden en bent u er voor zakelijke of toeristische doeleinden? Dan heeft u een eTA, electronic Travel Authorization, voor Canada nodig. Deze elektronische reistoestemming kunt middels een online aanvraagformulier binnen enkele minuten aanvragen via VisumVoor.com

Wat is een eTA

Een ETA is een Electronic Travel Authority ,oftewel een elektronische reistoestemming die wordt uitgegeven door de overheid van Canada. Een eTA is in feite de vervanger van een regulier visum als u Canada wenst te bezoeken voor een periode van maximaal 6 maanden. Een eTA kan gebruikt worden voor toeristische en zakelijke doeleinden. Ook is het mogelijk om met een eTA te studeren in Canada. Een eTA kan alleen aangevraagd worden als u over een nationaliteit beschikt van een van de landen waarmee Canada een regeling heeft, hier vallen Nederland en België ook onder.

Een eTA is geen stempel of formulier dat u dient op te halen maar een elektronische reistoestemming die na goedkeuring meteen aan uw paspoort gekoppeld wordt. Deze toestemming wordt ook doorgeven aan uw luchtmaatschappij en immigratiedienst in Canada. Zo hoeft u alleen uw paspoort te tonen.

Verschil eTA en visum

Om Canada te betreden zijn er meerdere mogelijkheden. De meest gangbare is een ETA of een regulier visum. Een eTA is geen regulier visum, hoewel beide toegang verschaffen tot Canada hebben beide wel andere doeleinden. Nederlanders en Belgen hoeven daarnaast niet in het bezit te zijn visum als ze in het bezit zijn van eTA.

Een eTA geeft toegang tot Canada als u er niet langer dan 6 maanden verblijft en er voor zakelijke en toeristische doeleinden bent.

Wilt u langer dan 6 maanden blijven? Heeft u andere doeleinden zoals werken in Canada ? Dan heeft u een visum nodig en voldoet een eTA niet. Het aanvragen van een visum is in tegenstelling tot het aanvragen van eTA een tijdrovend en lang proces. Deze kan namelijk niet online aangevraagd worden, voor een fysiek visum dient u aan afspraak te maken bij het consulaat van Canada.

Welke soort visum ontvangt u

De eTA Canada die u via VisumVoor.com aanvraagt is een multiple entry visum, dit is ook de enige vorm. Een multiple entry visum houdt in dat u met uw visum meerdere malen Canada mag betreden. Dit dient wel te geschieden binnen de geldigheid van uw eTA en uw situatie dient niet dusdanig gewijzigd te zijn dat uw visum niet meer geldig is. Een eTA vervalt bijvoorbeeld als u een nieuwe paspoort ontvangt.

Wat kost een eTA?

Een visum aanvraag voor Canada kost EUR 19,95 per persoon en kan middels vrijwel alle bekende betaalmethoden worden voldaan. Zo kunt u veilig en vertrouwd betalen met iDEAL, Creditcard en Paypal. Na het indien van uw eTA aanvraagformulier en het voldoen van uw betaling wordt u aanvraag binnen 1-2 werkdagen verwerkt!

Wanneer heeft u een eTA nodig?

Heeft u de Nederlandse of Belgische nationaliteit dan dient u altijd in het bezit te zijn van een eTA als u op vakantie, zakenreis of een overstap maakt in Canada. Uw bezoek mag daarbij niet langer dan 6 maanden zijn. Let op: Zelfs bij het overstappen op een andere vlucht in Canada en het niet verlaten van het vliegveld is een eTA nodig.

Samengevat heeft u een eTA nodig als:

  • U de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft
  • Uw reis is zakelijk of toeristisch van aard
  • U komt per vliegtuig aan in Canada
  • U blijft niet langer dan 6 maanden
  • U komt niet werken of langer dan 6 maanden studeren in Canada
  • U bent op doorreis en stapt over in Canada, zelfs bij het niet verlaten van het vliegveld

Visum nodig bij overstappen?

Voor een overstap in Canada is een eTA altijd nodig, ook als u het vliegveld niet verlaat.

Reizen met minderjarige kinderen?

Minderjarige kinderen dienen altijd in het bezit te zijn van een eigen eTA. Zorg er daarom voor u dat ook voor minderjarige kinderen (en baby’s) een eigen visum formulier indient.

Indien u reist met minderjarige kinderen zonder beide ouders dan dient u een verklaring van de niet reizende ouder en een aantal stukken bij u te hebben. Klik hier voor het Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland.

U dient de volgende stukken te overhandigen als u reist met een minderjarig kind zonder beide ouders:

  • Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland (in het Engels)
  • Kopie geboorteakte
  • Schriftelijke machtiging van de niet reizende ouder, deze dient adres + telefoon te bevatten en indien mogelijk opgesteld te zijn in het Engels of Frans.
  • Kopie paspoort met handtekening van de niet reizende ouder
  • Bij sprake van een een scheiding, dienen ook de juridische voogdij stukken aanwezig te zijn
  • Bij overlijden van een van de ouders dient er een kopie van de overlijdensakte aanwezig te zijn

Aan welke voorwaarden dient u zich te houden voor een eTA

  • U bent staatsburger of een onderdaan van de een van de landen waar de overheid van Canada een regeling mee heeft
  • Uw paspoort dient nog tenminste 6 maanden geldig te zijn;
  • U heeft geen serieuze gezondheidsproblemen (bijv. Tuberculose);
  • U heeft geen strafblad;
  • U heeft voldoende financiële middelden en kunt dit aantonen;
  • U bent in bezit van een retour ticket en kunt dit aantonen middels benodigde reisbescheiden;

In het bezit van vluchtelingenpaspoort?

Met een vluchtelingenpaspoort komt u helaas niet in aanmerking voor een eTA. Wilt u toch naar Canada? Dan heeft u een bezoekersvisum nodig. Kijk voor meer informatie op de officiële website van de overheid van Canada.

Wanneer heeft u geen eTA voor Canada nodig

  • U komt in Canada aan per auto of boot
  • U bent in het bezit van een geldig visum voor Canada
  • U bent in het bezit van werk of studie vergunning
  • U maakt deel uit van luchtvaart- of cabinepersoneel
  • U bent diplomaat

Welke nationaliteiten kunnen een eTA aanvragen?

De volgende nationaliteiten komen in aanmerking voor een eTA voor Canada:
Andorra Bulgarije België Brunei Chili
Cyprus Denemarken Duitsland Estland Finland
Frankrijk Griekenland Hongarije Ierland IJsland
Italie Japan Kroatië Letland Liechtenstein
Litouwen Luxemburg Malta Monaco Nederland
Noorwegen Nieuw Zeeland Oostenrijk Portugal Polen
Roemenië San Marino Singapore Slovenië Spanje
Taiwan Tsjechië Vaticaanstad Verenigd Koninkrijk Zuid Korea
Zweden

Regulier visum voor Canada

Regulier visumAlle landen
Bekijk alle landen die een regulier visum nodig hebben voor Canada.
  • Afghanistan
  • Albanië
  • Algerije
  • Angola
  • Antigua en Barbuda
  • Argentinië
  • Armenië
  • Azerbeidzjan
  • Bahrein
  • Bangladesh
  • Wit-Rusland
  • Belize
  • Benin
  • Bhutan
  • Bolivia
  • Bosnië-Herzegovina
  • Botswana
  • Brazilië (opmerking: sommige Braziliaanse burgers komen mogelijk in aanmerking voor een eTA als ze aan bepaalde vereisten voldoen)
  • Britse onderdanen, onderworpen aan controle
  • Burkina Faso
  • Birma (Myanmar)
  • Boeroendi
  • Cambodja
  • Kameroen
  • Kaapverdië
  • Centraal Afrikaanse Republiek
  • Tsjaad
  • China
  • Colombia
  • Comoren
  • Congo, Democratische Republiek
  • Congo, Republiek van
  • Costa Rica, Republiek van
  • Cuba
  • Djibouti
  • Dominica
  • Dominicaanse Republiek
  • Oost Timor
  • Ecuador
  • Egypte
  • El Salvador
  • Equatoriaal-Guinea
  • Eritrea
  • Ethiopië
  • Fiji
  • Gabon
  • Gambia
  • Georgië
  • Ghana
  • Grenada
  • Guatemala
  • Guinea
  • Guinee-Bissau
  • Guyana
  • Haïti
  • Honduras
  • Indië
  • Indonesië
  • Iran
  • Irak
  • Israël, moet een geldig Israëlisch “reisdocument hebben in plaats van het nationale paspoort”
  • Ivoorkust
  • Jamaica
  • Jordanië
  • Kazachstan
  • Kenia
  • Kiribati
  • Korea, Noord
  • Kosovo
  • Koeweit
  • Kirgizië
  • Laos
  • Libanon
  • Lesotho
  • Liberia
  • Libië
  • Macao Speciale Administratieve Regio
  • Macedonië
  • Madagascar
  • Malawi
  • Maleisië
  • Malediven
  • Mali
  • Marshall eilanden
  • Mauritanië
  • Mauritius
  • Micronesië, Fed. Staten
  • Moldavië
  • Mongolië
  • Montenegro
  • Marokko
  • Mozambique
  • Namibië
  • Nauru
  • Nepal
  • Nicaragua
  • Niger
  • Nigeria
  • Oman
  • Pakistan
  • Palau
  • Palestina
  • Panama
  • Paraguay
  • Peru
  • Filippijnen
  • Qatar
  • Roemenië (houder van een niet-elektronisch paspoort, zoals een tijdelijk paspoort)
  • Rusland
  • Rwanda
  • Sao Tomé en Principe
  • Saoedi-Arabië
  • Senegal
  • Servië
  • Seychellen
  • Sierra Leone
  • Somalië
  • Zuid-Afrika
  • Zuid Soedan
  • Sri Lanka
  • St. Kitts en Nevis
  • St Lucia
  • St. Vincent en de Grenadines (St. Vincent)
  • Soedan
  • Suriname
  • Swaziland
  • Syrië
  • Taiwan, moet een ander paspoort hebben dan een gewoon paspoort uitgegeven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Taiwan met een persoonlijk identificatienummer
  • Tadzjikistan
  • Tanzania
  • Thailand
  • Togo
  • Tonga
  • Trinidad en Tobago
  • Tunesië
  • Turkije
  • Turkmenistan
  • Tuvalu
  • Oeganda
  • Oekraïne
  • Uruguay
  • Oezbekistan
  • Vanuatu
  • Venezuela
  • Vietnam
  • Jemen
  • Zambia
  • Zimbabwe

Wat is de geldigheid van een eTA?

Een eTA heeft een geldigheid van 5 jaar en geeft onbeperkt toegang met een maximum verblijf van 6 maanden per keer tot Canada. Heeft u een paspoort die binnen een paar maanden afloopt? Bijv. een maand, dan ontvangt u een visum die ook maar een maand geldig is.

Maximum verblijf

Uw mag met een eTA per keer maximaal 6 maanden in Canada verblijven. Ook mag u met een eTA Canada onbeperkt bezoeken in het jaar dat uw eTA geldig is met elke keer bezoek van maximaal 6 maanden.

Wanneer heeft u een nieuwe eTA nodig

  • Uw paspoort verloopt;
  • U van naam of achternaam verandert;
  • U van nationaliteit of land wijzigt;
  • Uw gezondheid of strafrechtelijke status wijzigt;

Mocht u twijfelen aan bovenstaande punten en niet zeker zijn of uw visum nog geldig is, neemt u dan contact op met VisumVoor.com of de Ambassade van Canada.

Verwerking en levertijd van uw eTA

In de meeste gevallen is uw eTA formulier binnen 24u- 48u verwerkt en ontvangt u uw visum binnen 1 tot maximaal 2 werkdagen per mail. Indien gewenst is het ook mogelijk uw eTA per post te ontvangen. Uiteraard doen wij ons best om uw aanvraag zo spoedig mogelijk te verwerken en zullen u gedurende proces het informeren.

Uw eTA met spoed ontvangen?

Uw eTA sneller ontvangen? Dien dan een spoedaanvraag in, dit kunt u aangeven op uw eTA formulier. Bij spoed ontvangt u uw visum binnen een paar uur tot maximaal 1 werkdag. Gekeken naar het verloop van onze aanvragen kunnen is de gemiddelde verwerking momenteel 6uur.

Uw aanvraag wijzigen of annuleren?

Na het indienen van uw visum aanvraag wordt deze binnen enkele uren verwerkt en binnen 24u-48u uitgegeven. Uw eTA formulier wordt door de snelheid van het proces direct doorgezet en verwerkt, waardoor het onmogelijk is om deze achteraf te wijzigen. Mocht uw aanvraag fouten bevatten, bijvoorbeeld fouten in uw paspoortgegevens, dan is de door u aangevraagde eTA bijna altijd ongeldig. Ook is annuleren of het herroepen van uw eTA formulier niet mogelijk. Mocht u uw visum aanvraag willen wijzigen of annuleren neemt u dan altijd eerst contact op met VisumVoor.com.

Werken of Studeren in Canada?

Met een eTA kunt u niet werken of langer dan 6 maanden studeren, hier heeft een visum of vergunning voor nodig. Een korte studie of stage is wel mogelijk met een eTA, hier zit wel een maximum van 6 maanden aan. Bent al u in het bezit van een geldige visum of (werk/ studeer) vergunning? Dan is een eTA aanvragen niet nodig.

Uw aanvraag wordt afgewezen?

Het kan voorkomen dat uw aanvraag wordt afgewezen en u geen eTA ontvangt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als u een strafblad heeft of de ziekte Tuberculose hebben. Deze vragen worden u namelijk gesteld in het aanvraagformulier voor uw visum voor Canada.

Mocht u een of beide vragen met een ja beantwoorden, dan is de kans dat de aanvraag die u via VisumVoor.com indient afgewezen wordt. De volgende stap die u kunt ondernemen om alsnog een eTA voor Canada te krijgen is uw aanvraag indienen bij de Ambassade van Canada, zij zijn in staat om uw situatie specifieker te beoordelen. Disclaimer: wij garanderen niet dat uw aanvraag gewijzigd/ geaccepteerd wordt. Maar willen u hiermee graag wijzen op meerdere opties.

Overigens geld dat u dit proces voor elke afwijzing kunt doorlopen. Een afwijzing van VisumVoor.com is geen definitieve afwijzing van de Overheid van Canada. Ook kan het voorkomen dat u wel in aanmerking komt voor een regulier visum/ visa en niet voor een eTA.

Contact gegevens Ambassade Canada in Nederland

Heeft u hele specifieke vragen of weet u niet of u in aanmerking komt voor een eTA dan kunt u altijd contact opnemen met de de Ambassade van Canada in Den Haag. Zij kunnen verder helpen indien u specifieke vragen omtrent het aanvragen van uw visum.

Contactgegevens:
Adres: Sophialaan 7, 2514 JP Den Haag
Telefoonnummer: 31 (0) 70 311-1600
Email: hague@international.gc.ca
Website: www.canadainternational.gc.ca/netherlands-pays_bas/index.aspx?lang=nld

Ook kunt u voor meer informatie terecht op de website van de Nederlandse overheid.

Andere vragen/ contact met VisumVoor.com?

Na bovenstaande nog steeds vragen? Onze klantenservice is 24/7 bereikbaar.
 U kunt u ons ten allen tijden bereiken per mail, telefoon en zelfs WhatsApp.

Back To Top