Visum Cambodja

Visum Cambodja aanvragen? Gaat u binnenkort op reis naar Cambodja, dan heeft u een visum nodig. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot het aanvragen van een visum voor Cambodja. Visumvoor.com assisteert u graag bij uw visumaanvraag. Direct uw visum aanvragen.

Cambodja visum informatie

Visum voor Cambodja aanvragen

Hoe werkt het visum voor Cambodja?

1. Vraag het visum online aan

Vraag uw visum eenvoudig en snel door al uw gegevens in te vullen in het aanvraagformulier.

2. Reken het visum online af

Reken uw aangevraagde visum veilig en snel via iDEAL, CreditCard of PayPal.

3. Binnen gemiddeld 5 werkdagen ontvangt u het visum

Uw aanvraag verwerken wij binnen gemiddeld 5 werkdagen, u ontvangt uw visum per mail.

Visum Cambodja

Wanneer u op vakantie wilt naar Cambodja heeft u een visum nodig. Deze heeft u altijd nodig als u de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft. Een evisa is een electronisch visum dat sinds een paar jaar verkrijgbaar. Het visum voor Cambodja heeft een geldigheid van 3 maanden en uw eenmalige bezoek mag niet langer zijn dan 30 dagen. Een evisa heeft u binnen een paar minuten online aangevraagd.

Wat is een evisa?

Een evisa is een elektronische reistoestemming die wordt uitgegeven door de overheid van Cambodja. Het evisum is speciaal voor reizigers die Cambodja wensen te bezoeken voor toeristische of zakelijke doeleinden en niet langer verblijven dan 30 dagen. Dit evisum is volledig online aan te vragen en maakt een bezoek aan de Ambassade onnodig. Omdat het een elektronische reistoestemming is printen of het ophalen van stickers/ stempels niet nodig, de reistoestemming wordt na goedkeuring simpelweg gekoppeld aan uw paspoort. U hoeft geen persoonlijke documenten na te sturen, voor uw aanvraag kunt alle benodigde stukken online uploaden.

Soorten visums die u kunt aanvragen

Cambodja kent maar 1 soort evisum die u kunt aanvragen. Het visum dat u via VisumVoor.com aanvraagt is een single entry, dit houdt in dat u Cambodja slechts een enkele keer kunt bezoeken met uw visum. Wilt u langer blijven of heeft andere reisdoelen dan toeristisch of zakelijk? Dan kunt u wellicht kijken of een regulier visum een betere optie voor u is. Deze kunt u aanvragen via de Ambassade van Cambodja, in Nederland is er geen vertegenwoordiging. U kunt hiervoor terecht bij de Ambassade in Brussel.

Visum Cambodja kosten

Een evisum voor Cambodja kost EUR 54,95 per persoon en wordt binnen 24 uur verwerkt en binnen 5 werkdagen geleverd. Uw aanvraag kan met vrijwel alle bekende betaalmethoden worden voldaan. Zo kunt u veilig en vertrouwd betalen met iDEAL, Creditcard en Paypal. Na het indien van uw visum aanvraagformulier en het voldoen van uw betaling wordt u aanvraag binnen 5 werkdagen geleverd!

Wanneer heeft u visum voor Cambodja nodig?

U heeft altijd een visum nodig om Cambodja te bezoeken, u reis mag hierbij niet langer zijn dan 30 dagen.

Samengevat heeft u een evisa nodig als:

  • U de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft
  • Uw reis is toeristisch of zakelijk van aard
  • U blijft niet langer dan 30 dagen
  • U komt niet werken of studeren in Cambodja

Visum nodig bij overstappen?

Bij het overstappen in Cambodja zonder het verlaten van het vliegveld heeft u geen visum nodig.

Reizen met kinderen?

Kinderen dienen altijd in het bezit te zijn van een eigen evisum, ook als ze in het paspoort van ouders zijn bijgeschreven.

Indien u reist met minderjarige kinderen zonder beide ouders dan dient u een verklaring van de niet reizende ouder en een aantal stukken bij u te hebben. Klik hier voor het Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland.

Aan welke voorwaarden dient u zich te houden voor een visum?

  • Uw paspoort dient nog minstens 6 maanden geldig te zijn na uw aankomst
  • U dient in het bezit te zijn van uw reisbescheiden met retourdatum
  • U kunt geen evisa aanvragen wanneer u een van de volgende nationaliteiten bezit: Afghanistan, Algerije, Saoedi-Arabische, Bangladesh, Iran, Irak, Pakistan, Sri Lanka, Soedan, Nigeria (mogelijk komt u wel in aanmerking voor een regulier visum)
  • U mag Cambodja betreden via de volgende luchthavens: Bavet (Svay Rieng), Cham Yeam (Koh Kong), Tropaeng Kreal (Stung Treng), Phnom Penh, Siem Reap, Sihanoukville (Preah Sihanouk), Poi Pet (Banteay Meanchey)

Bekijk alle toegangspunten voor Cambodja

Let op u dient uw visum uitgeprint bij u te hebben in tweevoud. Dit omdat u bij aankomst en bij vertrek uw visum dient te overhandigen.

In het bezit van vluchtelingenpaspoort?

Met een vluchtelingenpaspoort komt u helaas niet in aanmerking voor een evisa voor Cambodja. Wilt u toch naar Cambodja? Dan heeft u mogelijk een regulier visum nodig.

Visum Cambodja geldigheid

Een visum voor Cambodja is 3 maanden geldig en geeft u toegang tot Cambodja voor 30 dagen. De geldigheid verlengen is helaas niet mogelijk.

Maximum verblijf

Met uw evisa mag u maximaal 30 dagen verblijven in Cambodja. Langer verblijven is niet mogelijk.

U heeft een nieuw visum voor Cambodja nodig als:

  • Uw paspoort verloopt
  • U van nationaliteit of land wijzigt

Verwerking en levertijd van uw Cambodja visum

In de meeste gevallen is een visumaanvraag binnen 24 uur verwerkt en ontvangt u deze binnen 5 werkdagen per mail. Mocht uw voorkeur uitgaan naar post dan is dit ook mogelijk.

Uw evisa met spoed ontvangen?

Uw evisa sneller ontvangen? Dien dan een spoedaanvraag in, hier zijn extra kosten aan verbonden. U ontvangt uw visum dan binnen paar uur tot een dag.

Uw aanvraag wijzigen of annuleren?

Na het indienen van uw aanvraag wordt deze binnen 24u verwerkt. Na het indienen is het dan daarom ook niet meer mogelijk om deze te wijzigen. Deze wordt namelijk vrijwel direct doorgezet, waardoor het onmogelijk is om deze te wijzigen. Mocht u aanvraag fouten bevatten dan is e-visa vrijwel altijd ongeldig. Dit zou met name het geval zijn als u fouten heeft gemaakt in uw naam en/ of paspoortgegevens. Ook annuleren is vrijwel nooit mogelijk, dit omdat uw aanvraag direct wordt verwerkt.

Contact Ambassade Cambodja

Mocht u vragen hebben over het soort visums dat u kunt aanvragen? Of weet u niet of u in aanmerking komt voor een electronisch visum? Neem dan contact op met de Ambassade van Cambodja in Brussel.

Contactgegevens
Adres: Avenue de Tervuren 264A, 1150 Brussel België
Email: camemb.bel@mfa.gov.kh

Andere vragen/ contact met VisumVoor.com?

Na bovenstaande nog steeds vragen? Onze klantenservice is 24/7 bereikbaar!
 U kunt u ons ten allen tijden bereiken per mail, telefoon en zelfs WhatsApp.