Visum voor Australie

Visum Australië aanvragen? Gaat u binnenkort op reis naar Australie, dan heeft u een visum nodig. Op deze pagina vindt u alle informatie met betrekking tot het aanvragen van een visum voor Australie. Visumvoor.com assisteert u graag bij uw visumaanvraag. Direct uw visum aanvragen.

ETA informatie

Visum Australie aanvragen

Hoe vraagt u een visum voor Australie aan?

1. Visum formulier invullen

Vul binnen enkele minuten al uw gegevens in ons eenvoudige aanvraagformulier.

2. Aanvraag afrekenen

Uw aanvraag rekent u veilig en online af met iDEAL, CreditCard of PayPal.

3. U ontvangt binnen 24 uur het visum

Binnen 24u wordt uw aanvraag verwerkt en ontvangt u uw visum per email.

Visum Australie

Bent u van plan om op reis te gaan naar Australië? Met Nederlandse of de Belgische nationaliteit dient u altijd in het bezit te zijn van een visum Australie of wel eTA (Electronic Travel Authority, subclass 601) of een eVisitor om Australië in te kunnen. U kunt deze aanvragen als u van plan bent om naar Australië te reizen om daar beperkte zakelijke activiteiten te verrichten of voor vakantie. U hoeft niet in het bezit te zijn van beide visums, een van de twee is voldoende. Welke u nodig heeft is afhankelijk van uw nationaliteit.

Wat is een ETA en eVisitor

Een ETA is een Electronic Travel Authority ,oftewel een elektronische reistoestemming die wordt uitgegeven door de immigratiedienst van Australië. Een ETA kan alleen aangevraagd worden als u over een nationaliteit beschikt van een van de landen waarmee Australië een regeling heeft. In totaal zijn dit 32 landen, hier vallen Nederland en België ook onder. De eVisitor is ook een elektronische reistoestemming en geld ook voor een bepaald aantal nationaliteiten, dit zijn er iets meer dan een ETA.

Een ETA en eVisitor is geen stempel of formulier dat u dient op te halen. Zowel een ETA en Evisitor is een elektronische reistoestemming die na goedkeuring meteen aan uw paspoort gekoppeld wordt.

Verschil ETA, eVisitor en visum

Om Australië te betreden zijn er meerdere mogelijkheden. De meest gangbare is een ETA of eVisitor. Deze zijn beide geschikt voor toeristische of beperkte zakelijke doeleinden met een maximum verblijf van 3 maanden. Een ETA en eVisitor hebben dezelfde voorwaarden en een geldigheid van een jaar.

Waarom er dan toch verschillende visums zijn? Een eVisitor heeft een bredere dekking op gebied van nationaliteiten 36 in totaal en is goedkoper dan een ETA. Ook is een eVisitor binnen maximaal 2 werkdagen verwerk, de ETA heeft onbekende verwerkingstijd. VisumVoor raadt reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit ook altijd voor een eVisitor te kiezen.

Bent u van plan om langer dan 3 maanden in Australië te verblijven of heeft andere reisdoelen (werken of studeren). Dan is het wordt u aangeraden een andere soort visum aan te vragen bijv. een toeristen visum, hiermee kunt u kiezen uit een verblijf van 3, 6 of 12 maanden. Wilt u werken of studeren in Australië dan raden wij u aan te kijken naar een Working Holiday Visum (WHV), dit visum maakt het mogelijk om maximaal een jaar in Australië te werken of studeren. Dit visum is vooral heel populair onder backpackers.

Verder kent Australië velen soorten visums, wel tot 30+ varianten, voor elk reisdoel is er een visum beschikbaar. Lees u daarom eerst goed in de soorten visums die er beschikbaar zijn. Op basis van uw exacte reisdoel en uw verblijf in Australië kunt u vervolgens een visum aanvragen. Houdt hierbij wel rekening met de verwerkingstijd. Waar een eVisitor aanvraag binnen 2 werkdagen is verwerkt kan een andere visum tussen 10- 40 werkdagen in beslag nemen.

Wat kost een eVisitor?

Een visum aanvraag voor Australië kost EUR 24,95 per persoon en kan middels vrijwel alle bekende betaalmethoden worden voldaan. Zo kunt u veilig en vertrouwd betalen met iDEAL, Creditcard en Paypal. Na het indien van uw eVisitor formulier en het voldoen van uw betaling wordt u aanvraag binnen 1-2 werkdagen verwerkt!

Welke soort eVisitor kunt u aanvragen?

De eVisitor voor Australië die u via VisumVoor.com aanvraagt is een multiple entry visum, dit is ook de enige vorm. Een multiple entry visum houdt in dat u met uw visum meerdere malen Australië mag betreden. Dit dient wel te geschieden binnen de geldigheid van uw eVisitor en uw situatie dient niet dusdanig gewijzigd te zijn dat uw visum niet meer geldig is. Een visum vervalt bijvoorbeeld als u een nieuwe paspoort ontvangt.

Wanneer heeft u een eTA of eVisitor nodig?

U heeft altijd een eTA of eVisitor nodig als u Australië wenst te bezoeken met toeristische of zakelijke doeleinden. Uw bezoek mag niet langer zijn dan drie maanden.

Samengevat heeft u een ETA of eVisitor nodig als:

 • U de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft
 • Uw reis is zakelijk of toeristisch van aard
 • U blijft niet langer dan 3 maanden
 • U komt niet werken
 • Studeren is toegestaan mist dit niet langer dan 3 maanden duurt
 • Minderjarige kinderen dienen in ook het bezit te zijn van een eigen visum

Visum nodig bij overstappen?

Voor een overstap in Australië is een eTA of eVisitor niet nodig, let daarbij wel op dat uw verblijf op het vliegveld niet langer dan 8u mag zijn. Ook mag u het vliegveld niet verlaten.

Reizen met kinderen?

Indien u reist met minderjarige kinderen zonder beide ouders dan dient u een verklaring bij u te hebben van de niet reizende ouder. Deze verklaring kunt u downloaden op de website van de Rijksoverheid. Klik hier voor het Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland. Ook dienen minderjarige kinderen altijd in het bezit te zijn van een eigen eVisitor. Zorg er daarom voor u dat ook voor minderjarige kinderen (en baby’s) een eigen visum formulier indient.

Aan welke voorwaarden dient u zich te houden voor een eVisitor

 • U bent staatsburger of een onderdaan van de een van de landen waar de immigratiedienst van Australië een regeling mee heeft
 • Uw paspoort is nog tenminste 6 maanden geldig na aankomst
 • U heeft geen serieuze gezondheidsproblemen zoals Tuberculose
 • U bent niet strafrechtelijk beoordeeld of in het bezit van een strafblad voor een gevangenisstraf boven de 12 maanden

In het bezit van vluchtelingenpaspoort?

Met een vluchtelingenpaspoort komt u helaas niet in aanmerking voor een eTA of eVisitor. Wilt u toch naar de Australië? Dan heeft u een (toerist) visum nodig. Deze kunt u aanvragen via de Ambassade van Australië.

Welke nationaliteiten kunnen een eVisitor aanvragen?

De volgende nationaliteiten komen in aanmerking voor een ETA voor Australië:
Andorra Oostenrijk België Bulgarije Kroatië
Cyprus Tsjechië Denemarken Estland Finland
Frankrijk Duitsland Hongarije IJsland Ierland
Italië Letland Liechtenstein Litouwen Luxemburg
Malta Monaco Nederland Noorwegen Polen
Portugal Roemenië San Marino Slovakije Slovenië
Spanje Zweden Zwitserland Verenigde koninkrijk* Vaticaanstad

Wat is de geldigheid van een visum Australie?

Een eVisitor heeft een geldigheid van 1 jaar en geeft onbeperkt toegang met een maximum verblijf van 3 maanden per keer tot Australië. Heeft u een paspoort die binnen een paar maanden afloopt? Bijv. een maand, dan ontvangt u een visum die ook maar een maand geldig is.

Maximum verblijf met het visum voor Australie

Uw mag met een eVisitor per keer maximaal 3 maanden in Australië verblijven. Ook mag u met een eVisitor Australië onbeperkt bezoeken in het jaar dat uw eVisitor geldig is met elke keer een maximum van 3 maanden. Mocht u langer willen blijven dan dient u een tourist visum aan te vragen, hier mag u per keer 3, 6 of 12 maanden verblijven in Australië.

Wanneer heeft u een nieuwe visum Australie/ ETA nodig

 • Uw paspoort verloopt
 • U van naam of achternaam verandert
 • U van nationaliteit of land wijzigt
 • Uw gezondheid of strafrechtelijke status wijzigt

Mocht u twijfelen aan bovenstaande punten en niet zeker zijn of uw visum nog geldig is, neemt u dan contact op met VisumVoor.com of de Ambassade van Australië.

Visum Australie verwerking en levertijd

In de meeste gevallen is uw eVisitor formulier binnen 24u verwerkt en ontvangt u uw visum binnen 1 tot maximaal 2 werkdagen per mail. Indien gewenst is het ook mogelijk uw eVisitor per post te ontvangen. Uiteraard doen wij ons best om uw aanvraag zo spoedig mogelijk te verwerken en zullen u gedurende proces het informeren.

Uw visum Australie met spoed ontvangen?

Uw eVisitor sneller ontvangen? Dien dan een spoedaanvraag in, let op hier zijn extra kosten aan verbonden.  U kunt dit aangeven op uw eVisitor formulier. Bij spoed ontvangt u uw visum binnen een paar uur tot maximaal 1 werkdag. Gekeken naar het verloop van onze aanvragen kunnen is de gemiddelde verwerking momenteel 6 uur.

Uw visum Australië aanvraag wijzigen of annuleren?

Na het indienen van uw visum aanvraag wordt deze binnen enkele uren verwerkt en binnen 24u-48u uitgegeven. Uw eVisitor formulier wordt door de snelheid van het proces direct doorgezet en verwerkt, waardoor het onmogelijk is om deze achteraf te wijzigen.

Mocht uw aanvraag fouten bevatten, bijvoorbeeld fouten in uw paspoortgegevens, dan is de door u aangevraagde eVisitor bijna altijd ongeldig. Ook is annuleren of het herroepen van uw eVisitor formulier niet mogelijk. Mocht u uw visum aanvraag willen wijzigen of annuleren neemt u dan altijd eerst contact op met VisumVoor.com.

Werken of Studeren in Australië?

Met een eVisitor kunt u niet werken of langdurig studeren in Australië, hier heeft u een Working Holiday Visum (WHV). Een Working Holiday Visum is een jaar geldig en geeft u de mogelijkheid om te werken in Australië. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden, zoals:

 • Leeftijd is tussen de 18- 30 jaar te zijn
 • U heeft voldoende financiële middelen tot uw beschikking, momenteel is dit AUD 5.000
 • U mag niet langer dan 6 maanden voor 1 werkgever werken

Een WHV aanvragen kan volledig online en kost EUR 400. Uw aanvraag is binnen enkele weken afgerond. Kijk voor meer informatie op de website van de overheid van Australië of neem contact met ons op.

Uw visum Australie aanvraag wordt afgewezen?

Het kan voorkomen dat uw aanvraag wordt afgewezen en u geen eVisitor ontvangt. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als u een strafblad heeft of de ziekte Tuberculose heeft of gehad. Deze vragen worden u namelijk gesteld in het aanvraagformulier voor uw visum voor Australië. Mocht u een of beide vragen met een ja beantwoorden, dan is de kans dat de aanvraag die u via VisumVoor.com indient afgewezen wordt.

De volgende stap die u kunt ondernemen om alsnog een eVisitor voor Australië te krijgen is uw aanvraag indienen bij de Immigratie Office in Berlijn. Hier wordt u situatie specifiek beoordeeld op bijvoorbeeld uw exacte strafrechtelijke of medisch verleden. De uitkomst kan hierdoor wijzigen. Disclaimer: wij garanderen niet dat uw aanvraag gewijzigd/ geaccepteerd wordt. Maar willen u hiermee graag wijzen op meerdere opties.

Overigens geld dat u dit proces voor elke afwijzing kunt doorlopen. Een afwijzing van VisumVoor.com is geen definitieve afwijzing van de Immigratiedienst van Australië. Ook kan het voorkomen dat u wel in aanmerking komt voor een regulier visum/ visa en niet voor een eVisitor.

Contact gegevens Ambassade Australië in Nederland

Heeft u hele specifieke vragen of weet u niet of u in aanmerking komt voor een eVisitor dan kunt u altijd contact opnemen met de Immigratiedienst van Australië. Let op de ambassade heeft twee verschillende nummers waarop zij zijn te bereiken. Vragen met betrekking tot het aanvragen van visum worden afgehandeld door het Global Service Center. Zij zijn bereikbaar tussen maandag en vrijdag tussen 14:00 -17:00 CET.

De reden dat u hiervoor geen contact kunt opnemen met de Ambassade in Nederland, is omdat de Nederlandse vestiging geen visum/ visa aanvragen verwerkt. Dit gebeurd voor de gehele Europese Unie via het Immigratie Office in Berlijn, Duitsland.

Contactgegevens:
Adres: Carnegielaan 4, 2517 KH Den Haag
Telefoonnummer: 070 310 8200
Telefoonnummer m.b.t. visum aanvraag: 0061 261 960 196
Email: [email protected]
Website: www.netherlands.embassy.gov.au

Ook kunt u voor meer informatie terecht op de website van de Nederlandse overheid.

Andere vragen/ contact met VisumVoor.com?

Na bovenstaande nog steeds vragen? Onze klantenservice is 24/7 bereikbaar.
 U kunt u ons ten allen tijden bereiken per mail, telefoon en zelfs WhatsApp.