Esta Europa aanvragen? Europese Commissie onderzoekt mogelijkheden

Afgelopen week is gebleken dat de Europese Commissie de mogelijkheden aan het onderzoeken is om een Esta in te voeren voor reizigers die naar Europa willen reizen. Dit in navolging van de Verenigde Staten, daar bestaat de Esta al heel wat jaar. Het is een ontzettend makkelijke manier om te controleren wie er binnenkomt. Het plan staat in de kinderschoenen, maar het is wel degelijk aan de orde.

Wat is een Esta?

Een Esta is bijna hetzelfde als een visum. De Esta vraag je digitaal aan en krijg je ook digitaal opgestuurd. Bij de aanvraag moet je allerlei vragen invullen zodat het land waar je naar toe reist alvast informatie kan inwinnen over degene die het land binnen gaat komen. Als je het aanvraagproces voor een Esta van de Verenigde Staten bekijkt, dan zie je dat je behoorlijk wat vragen moet beantwoorden.

Dit zal ook voor de Europese versie van de Esta gelden. Hiermee kan een land alvast informatie verzamelen over de reiziger. Degene betaalt met een creditcard wat ervoor zorgt dat de betaalinformatie ook bekend is bij het land. Hiermee kan nog meer informatie achterhaalt worden van degene die het land binnenkomt.

Met alle terroristische aanslagen in het verleden is dit een goeie ontwikkeling, om te controleren wie het land binnenkomt. Volgens privacy waakhonden moeten er eerst wat wetten en verdragen gewijzigde worden voordat een Esta ingevoerd kan worden.

Wat kost een Europese Esta?

De prijs voor een Esta is nog niet bekend, maar het zal geld gaan kosten. Dit zullen voornamelijk administratiekosten zijn voor het land waar je naar toe reist. Zodra hier meer informatie over bekend is zullen wij dit publiceren. Heb jezelf vragen over de Europese Esta? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Deel dit artikel!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Reageren op het artikel?

Gerelateerde artikelen