6 Tips goedkope roadtrip Europa

6 Tips goedkope roadtrip Europa

Wil je op vakantie maar ben je op een budget? Een roadtrip door Europa is al een relatief goedkope vakantie. Maar we snappen dat je zo veel mogelijk geld over wilt houden om leuke dingen te doen in de steden waar je stopt. Daarom geven we je zes tips om je roadtrip Europa zo goedkoop mogelijk te houden.

1. Oostelijke roadtrip Europa

Het is welbekend dat Oost-Europese landen goedkoop zijn. Een halve liter bier voor één euro? Ook is een verblijf zo geregeld en niet duur. Dat klinkt als een mooie roadtrip bestemming. Je bespaart misschien niet op benzine, aangezien het toch een stukje rijden is, maar wel op verblijf en vakantieactiviteiten.

2. Of een close-to-home roadtrip Europa

Een andere optie voor een budget roadtrip door Europa is door juist dicht bij Nederland te blijven. Dit scheelt je in de benzinekosten. De kust van België is prachtig en in Noord-Frankrijk zijn er genoeg mooie steden zoals Lille en natuurlijk Parijs. Ook zijn er genoeg mooie plekken in Nederland denk hierbij aan Drenthe en Limburg.

3. Roadtrip door Europa op de camping

Ruil dure hotels en hostels in voor goedkope campingplekken. Tegenwoordig heb je vrij goedkope tenten die ook nog eens snel op te zetten zijn en niet veel ruimte innemen. Handig en goedkoop!

4. Wildkamperen tijdens roadtrip Europa

Of maak je roadtrip door Europa nóg goedkoper door niet eens te betalen voor campingplekken en te gaan wildkamperen. Landen als Schotland, Noorwegen, Zweden en IJsland hebben ontzettend mooie landschappen waar je mag wildkamperen.

Wildkamperen mag echter niet overal in Europa. In de volgende landen is dit verboden:

  • Nederland
  • Duitsland
  • Groot-Brittannië (buiten Schotland)
  • Luxemburg
  • Oostenrijk
  • Slovenië
  • België
  • Griekenland
  • Bulgarije
  • Kroatië

5. Roadtrip Europa met een groep vrienden

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Maar ook hoe goedkoper het uiteindelijk wordt per persoon. Je kunt immers de totale kosten delen door meer mensen. Neem dus een grote groep vrienden mee op je roadtrip door Europa. Ook is het mogelijk om met een groep bijvoorbeeld een vakantiewoning te huren in plaats van in een hotel te zitten.

6. Pechhulp voor je roadtrip Europa

Tijdens je roadtrip door Europa ben je natuurlijk super afhankelijk van je auto. Als daar iets mee gebeurt is het feestje voorbij. Je wilt dan zo snel mogelijk weer verder kunnen rijden. Een goede pechhulpverzekering is daarom belangrijk. Maar ook daar wil je niet te veel voor betalen. Je autoverzekering vergelijken met een pechhulpverzekering helpt je de goedkoopste premie te vinden. Op vergelijkingssite Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod autoverzekeringen mét een verzekering voor pechhulp, zowel binnen als buiten Europa.

We hopen dat je met deze tips toch wat euro’s bespaart op je roadtrip door Europa. Fijne vakantie!

Deel dit artikel!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Reageren op het artikel?

Gerelateerde artikelen