5 Amerikaanse steden in het westen die je NIET mag missen!

Het Amerikaanse westen is groot en uiteenlopend – maar dat wist je waarschijnlijk zelf ook al na het lezen van onze top 20 auto rondreizen overzicht. Wat nu écht de vijf gaafste bestemmingen zijn? Wij gaan voor deze steden. Zet ze zeker op je bucket list wanneer je plannen hebt om deze kant op te gaan.

Los Angeles

De meningen over LA in Californië lopen soms behoorlijk uiteen. De een vindt het niets, omdat het te druk en je – om van A naar B te komen – min of meer bent gebonden aan een huurauto -of camper. Daarin verschilt Los Angeles té veel van de Europese steden. Maar de positief gestemde reizigers vinden dit vaak direct aan droombestemming. Onze tip: bezoek de stad zelf en vorm je eigen oordeel over met name voorsteden als Beverly Hills, Hollywood, Anaheim, Santa Monica en méér.

San Diego

San Diego wordt vaak een beetje onderbelicht. Dat is ergens ook wel logisch, want Californië heeft ook de veel bekendere steden Los Angeles en San Francisco onder gelederen. Dat betekent niet dat je San Diego in het uiterste zuiden van The States moet overslaan. Sterker nog: deze stad heeft een geheel eigen karakter, inclusief het stadspark Bilboa Park, het uitgaansgebied The Gaslamp Quarter en het Mexicaans getinte Old Town, en is stiekem misschien wel leuker dan LA.

Las Vegas

Wat je ook van Vegas vindt: er bestaat geen stad die er ook maar een beetje op lijkt. Waar anders vind je een skyline die is opgebouwd uit onder meer een piramide, een Eiffeltoren en een piratenschip? De kans bestaat dat je het, na een dag of drie, wel eventjes gehad hebt met alle stadsdrukte en neonlichten, maar gelukkig zijn fenomenale natuurbestemmingen als Valley of Fire State Park en Red Rock Canyon nooit heel ver weg.

Flagstaff

Flagstaff in Arizona heeft misschien niet de allure noch de bewonersaantallen van de hierboven genoemde steden, maar er zijn wel andere pluspunten te noemen. De ligging nabij Grand Canyon National Park, bijvoorbeeld. Of de aanwezigheid van een gigantische krater, ooit veroorzaakt door een meteoriet. Bovendien slingert de bekendste weg ter wereld door het hart van Flagstaff: de Route 66.

San Francisco

San Francisco is waarschijnlijk de leukste stad van de Amerikaanse westkust – en misschien wel van de wereld. Je mag bekende highlights als de Golden Gate Bridge, Alcatraz en het kronkelige Lombard Street natuurlijk niet missen, maar je kunt er ook voor kiezen een wat alternatieve versie van de City By The Bay te bezoeken. De hippiewijk Haight-Ashbury bijvoorbeeld, om maar wat te noemen.

Amerika Only Magabook

Wil je meer weten over dit soort fenomenale bestemmingen? Haal dan het Amerika Only Magabook in huis.

Amerika Only MagaBook
AmerikaOnly.nl MagaBook

Dit is een 130 pagina’s tellende combinatie tussen een boek en een magazine waarin al je favoriete, maar ook minder bekende Amerika-bestemmingen voorbij komen. De nieuwste, vijfde editie is een ware West vs. East-editie. Alle artikelen, reportages en interviews zijn verdeeld over een westelijk én oostelijk deel. Kantel gewoon je boek wanneer je meer wil weten over de west- óf juist de oostkust.

Deel dit artikel!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Reageren op het artikel?

Eén reactie

  1. Superleuk informatief artikel met alle highlights opgesomd!

Gerelateerde artikelen