De 20 beste auto rondreizen in Amerika

Ga je binnenkort naar de Verenigde Staten en ben je op zoek naar een rondreis door Amerika? Of weet je nog niet wat voor soort reis je wilt maken? Kijk dan naar een rondreis in de vorm van een roadtrip! Een roadtrip is een lange reis waarbij velen kilometers worden afgelegd per auto.

Een roadtrip of rondreis kan je helemaal zelf samenstellen. Een rondreis door heel Amerika is vaak niet mogelijk doordat Amerika zo groot is. Daarom kan je beter kiezen voor een rondreis door de westkust of oostkust van Amerika of welke gebied je dan ook wenst te bezoeken. Om je te helpen kiezen hebben wij 20 unieke rondreizen opgenomen in dit artikel.

Er is waarschijnlijk niets Amerikaanser dan je spullen inpakken en per auto op naar een bestemming te reizen. In Amerika is er meer dan 5,9 miljoen vierkante kilometers te ontdekken en zijn er 6. 551,639 kilometers aan wegen te berijden. Amerika heeft ontzettend veel te zien en met de auto zijn de meest verborgen plekken te vinden. Een rondreis door Amerika kan je bijna geheel zelf plannen en doordat je met de auto bent beschik je over de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt.

Voordat je begint aan je rondreis Amerika zorg er dan voor dat je goed voorbereidt bent. Om de Verenigde Staten te mogen betreden dien je in het bezit te zijn van een visum oftewel een ESTA. Deze kan je volledig online aanvragen in enkele minuten. Ben je van plan om vanuit Amerika door te reizen naar Canada met de auto dan is een visum voor Canada niet nodig.

Een roadtrip is natuurlijk geen roadtrip zonder een auto! Zorg ervoor dat je een goede auto huurt met de nodige service. Denk hierbij aan wegenwacht bij een problemen of vervangend vervoer. Mocht je rondreis op verschillende plekken starten en eindigen let er dan ook op dat je gehuurde auto ook weer kunt inleveren op een andere bestemming. Kies daarom voor een verhuurder met meerdere locaties.

In Amerika worden afstanden gemeten in mijl en niet in kilometer, om het makkelijker te lezen hebben we onderstaande afstanden in km opgenomen.

Bekijk de routes op de kaart

Inhoudsopgave deel 1

 1. California State Route 1
 2. Park Loop Road (Acadia National Park)
 3. Washington Coast and Oregon Coast
 4. Great River Road
 5. Music Road USA rondeis
 6. Noordelijke nationale parken rondreis
 7. Zuidwesten nationale parken rondreis
 8. New York City naar Finger Lakes
 9. Geschiedenis rondreis van Virginia naar Washington D.C
 10. Zonnige rondreis van Miami naar Key West Florida

Inhoudsopgave deel 2

 1. Natuur en Casino’s in de rondreis van de Grand Canyon naar Las Vegas
 2. Black Hills van South Dakota
 3. Kreeft en zeevruchten in Maine rondreis
 4. Blue Ridge Parkway rondreis
 5. Nationaal Park Grand Teton naar Glacier National Park
 6. Outer Banks Scenic Byway
 7. Route 66
 8. Ultieme Florida Road Trip
 9. The Great Californië trip
 10. The Great American Road Trip II – Cross Country

 

1. California State Route 1

 • Begin: San Francisco, Californië
 • Einde: San Diego, Californië
 • Afstand: 1.054 km
 • Rijtijd: 12 uur
 • Beste periode: Altijd/ Zomer

Californië is een van de beste plaatsen om te reizen in de Verenigde Staten. Er is ontzettend veel te zien en de Highway One is er slechts een van. De Highway One of te wel de Pacific Coast Highway is een iconische snelweg langs de Californische kust die maar liefst 655 mijlen beslaat. Die zorgt voor fantastische uitzichten over de Stille Oceaan, die zich uitstrekt van San Francisco tot San Diego. Langs de snelweg zijn klassieke bezienswaardigheden te zien zoals de Golden Gate Bridge en de Bixby Creek Bridge. Geniet onderweg een van de mooiste stranden bij bijvoorbeeld Big Sur, deze bevindt zich in de buurt van de Bixby Creek Bridge. Ook tref je hier wilde zeeleeuwen aan.​

1. California State Route 1

2. Park Loop Road (Acadia National Park)

 • Begin: Hulls Cove Visitor Center, Acadia National Park, Maine
 • Einde: Hulls Cove Visitor Center, Acadia National Park, Maine
 • Afstand: 43,45 km
 • Rijtijd: 2 uur

Ben je op zoek naar een korte rondreis langs de oostkust? Dan is dit de ideale roadtrip. Deze rondreis aan de oostkust is volledig in het teken van de Park Loop in Acadia National Park. Acadia National Park ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten aan de kust van Maine. Mocht je vanuit Boston komen dan kan je Acadia National Park bereiken door naar Augusta te rijden, Augusta is de hoofdstad van Maine. Vanaf Augusta rij je door Ellsworth, een klein plaatsje in Maine in de buurt van het park. Het Acadia National Park is te betreden tegen een entreeprijs, de kosten zijn EUR 30,- per auto en EUR 15,- per persoon.

In deze omgeving vind je een prachtige bossen, bergen en kusten vol rosten. Ook zijn er veel wilde dieren te zien. Mocht je hier zijn vergeet dan niet ook Bar Harbor in Maine te bezoeken.

2. Park Loop Road (Acadia National Park)

3. Washington Coast and Oregon Coast

 • Start: Seattle, Washington
 • Einde: Brookings, Oregon
 • Afstand: 965,6 km
 • Rijtijd: 15 uur

De Pacific Northwest is gebied in het noordwesten van Noord- Amerika. De Pacific Northwest grenst aan de Pacific Ocean oftewel de Grote Oceaan. Tot dit gebied behoren onder andere Oregon en Washington. Om je reis zo optimaal te starten wordt het aangeraden om in Seattle te landen. De kustlijn van de Pacific Northwest is een de mooiste ter wereld, zo zijn er velen rotsstranden, wilde wateren en prachtige bossen. Deze roadtrip start je in Seattle in de staat Washington, halverwege tref je Portland aan en eindig je in Brookings, staat Oregon.

3. Washington Coast and Oregon Coast

4. Great River Road

 • Start: Minnesota
 • Einde: Louisiana
 • Afstand: 4.830 km
 • Rijtijd: 20 – 30 uur

De Great River Road is een verzameling van wegen die rivier de Mississippi volgen. Deze rivier start in de staat Minnesota en eindigt in de Golf van Mexico in Louisiana. Deze route is maar liefst 3000 mijl en gaat door 10 staten heen. De 10 staten zijn

Minnesota, Wisconsin, Iowa, Illinois, Missouri, Kentucky, Tennessee, Arkansas, Mississippi en Louisiana. Ook zie je onder andere de steden St. Louis, Memphis, New Orleans. Deze roadtrip is een van de grooste rondreizen maar is het zeker waard!

4. Great River Road

5. Music Road USA rondeis

 • Begin: Nashville, Tennessee
 • Einde: New Orleans, Louisiana
 • Afstand: 9.656 km
 • Rijtijd: 9 – 15 uur

Hou je van muziek en heb je altijd over de Route 61 oftewel de Blues Highway willen rijden, dan is deze trip ideaal voor jou!

Als muziekfan hoor je gedurende je reis veel live muziek, kan je Graceland, het huis van Elvis Presley bezoeken en velen beroemde studio’s. Je reis eindig je in New Orleans, waar je elke avond live jazzmuziek op straat hoort!​

5. Music Road USA rondeis (1)
5. Music Road USA rondeis (2)

6. Noordelijke nationale parken rondreis

 • Begin: Jackson, Wyoming
 • Einde: Yellowstone National Park, Wyoming
 • Afstand: 112 km
 • Rijtijd: 1,5 uur

Hou je van parken en wil je niet teveel rijden. Bezoek dan een aantal nationale parken aan de noordkant van de Verenigde Staten. Ontdek zowel het Grand Teton National Park als het Yellowstone National Park, met deze roadtrip geniet je van adembenemende natuurlandschappen. Deze parken beslaan maar liefst 3 staten Wyoming, Idaho en Montana. In het Grand Teton National Park is een prachtig natuurlandschap waar zich ook de welbekende Rocky Mountains bevinden ook is er veel wild leven zoals beren, bizons en herten. Yellowstone National Park staat bekend om haar geothermische verschijnselen zoals een geiser met kokend water en verschillende warmwaterbronnen.

6. Noordelijke nationale parken rondreis

7. Zuidwesten nationale parken rondreis

 • Begin: Grand Canyon National Park (North Rim), Arizona
 • Einde: Moab, Utah
 • Afstand: 965 km
 • Rijtijd: 11 uur

Op zoek naar prachtige wereldwonderen? Dan is deze rondreis door het zuidwesten zeker aan te raden. Met deze reis bezoek je in totaal vijf prachtige nationale parken te zien. De parken zijn de Grand Canyon, Zions, Bryce Canyon, Canyonlands en Arches. De schoonheid van deze parken is moeilijk te omschrijven en verdienen allen een bezoek. Laat je verblinden door de Grand Canyon, een gebied met diepe ravijnen en blauwe rivieren. Of Bryce Canyon, een park dat beroemd is om zijn unieke geologische rotsformaties.

7. Zuidwesten nationale parken rondreis

8. New York City naar Finger Lakes

 • Begin: New York, New York
 • Einde: Corning, New York
 • Afstand: 400 km
 • Rijtijd: 4,5 uur

Reis naar je New York maar wil je naast de bruisende stad ook een stukje natuur zien? Op slechts 400 km ligt Finger Lakes, een verzamelnaam voor 11 meren in de staat New York. De naam Finger Lakes komt van de manier waarom de meren zijn gevormd, deze zijn namelijk allemaal langwerpig. Heb je alle meren bezocht en wil je roadtrip vervolgen? Reis dan door naar naar Toronto, Canada. Vanaf Finger lakes ben je hier binnen slechts 3,5u en pak je ook nog de stad Rochester (NY) mee! Omdat je per auto aankomt is een visum om Canada te mogen betreden niet nodig.

8. New York City naar Finger Lakes

9. Geschiedenis rondreis van Virginia naar Washington D.C

 • Begin: Williamsburg, Virginia
 • Einde: Washington, D.C
 • Afstand: 385 km
 • Rijtijd: 4,5 uur

Op zoek naar de rijke geschiedenis van de Verenigde Staten? Begin dat je reis in het zuidelijke Virginia waar je het museum Colonial Williamsburg en de stad Jamestown Settlement kunt bezoeken. Hier kun je getuige zijn van historische naspelingen en kun je meedoen aan de levende geschiedenis. Vervolg hierna je reis naar Charlottesville en bezoek de huizen van de voormalige presidenten Thomas Jefferson (Monticello) en James Monroe (Highland). Ook kan je door naar Mount Vernon, net buiten Washington D.C om het huis van George Washington, de eerste president van Verenigde staten, te bezoeken. Eindig je reis in de hoofdstad Washington en bezoek het Witte Huis van de huidige president.

9. Geschiedenis rondreis van Virginia naar Washington DC

10. Zonnige rondreis van Miami naar Key West Florida

 • Begin: Miami, Florida
 • Einde: Key West, Florida
 • Afstand: 275 km
 • Rijtijd: 3,5 uur

Land voor deze zonnige rondreis in bruisend Miami waar je kan genieten van prachtig weer en mooie stranden. Vanaf hier vervolg je reis over de Overseas Highway (Florida), deze snelweg is maar liefst 205 kilometer lang en bevindt zich op zee. Over deze snelweg, die maar liefst 42 bruggen bevat, reis je van de stad Miami naar Key West. Key West is de ideale zwem en snorkel bestemming. Key West is ook een beroemde bestemming voor vissers, hier kan er namelijk gevist worden op de grote vissoort Tarpon. Deze rondreis is ideaal voor de reiziger die houdt van mooie blauwe stranden en een zonovergoten vakantie met slechts een rijtijd van 3,5u!​

10. Zonnige rondreis van Miami naar Key West Florida

11. Natuur en Casino’s in de rondreis van de Grand Canyon naar Las Vegas

 • Begin: Grand Canyon National Park
 • Einde: Las Vegas, Nevada
 • Afstand: 400 km
 • Rijtijd: 4,5 uur

Start je reis in de Grand Canyon in de staat Arizona en vervolg je reis door Utah en eindig in Las Vegas. Een reis waarbij je verschillende delen van Amerika te zien krijgt. Van de verblindende schoonheid van de natuur in de Grand Canyon tot aan de verblindende neonlichten van Las Vegas. Las Vegas is de ultieme stad voor iedereen die wil genieten van prachtige hotels env veel plezier wil hebben in casino’s,

11. Natuur en Casino’s in de rondreis van de Grand Canyon naar Las Vegas

12. Black Hills van South Dakota

 • Begin: Deadwood, South Dakota
 • Einde: Hot Springs, South Dakota
 • Afstand: 160 km
 • Rijtijd: 2,5 uur

Een minder bekende rondreis in Amerika is van de de Black Hills van South Dakota tot Deadwood. Wat velen niet weten is dat de Black Hills veel meer bieden dan alleen Mount Rushmore. Mount Rushmore (1925) is een berg van 18 meter hoog waarin de portretten van vier presidenten zijn gehakt. Dit zijn de presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln. Gedurende deze rondreis rijd je langs de Badlands Scenic Byway, Custer State Park, Wind Cave National Park en de toeristische Wall Drug. De nationale parken zijn ideale plekken om even te stoppen tijdens je rondreis. Zie tijdens je reis verbluffende zonsondergangen en zonsopkomsten in de nationale park Badlands. Let ook op de wilde kuddes bizons!

12. Black Hills van South Dakota

13. Kreeft en zeevruchten in Maine rondreis

 • Begin: Milbridge, Maine
 • Einde: Eastport, Maine
 • Afstand: 125 km
 • Rijtijd: 6 uur

Prachtige kusten langs de zuidoostelijke hoek van Maine oftewel de Downeast Maine. Deze kleurrijke en heerlijke reis voert je langs prachtige kustlijnen en bossen terwijl je lekkere en avontuurlijke stops kunt maken waar je kreeft kunt vinden en allerlei soorten lokale zeevruchten. Ook zijn er genoeg lokale activiteiten te doen zoals clam digging of geitenmelken. Deze reis is ideaal voor de reiziger die op zoek is naar prachtige nationale parken zoals Acadia, rustige kusten en heerlijk eten.​

13. Kreeft en zeevruchten in Maine rondreis

14. Blue Ridge Parkway rondreis

 • Begin: Shenandoah National Park
 • Einde: Asheville, North Carolina
 • Afstand: 750 km
 • Rijtijd: 6 uur

De Blue Ridge Parkway is een van de meest populaire rondreizen in Amerika. Deze reis verbindt de Shenandoah National Park in Virginia met de Great Smoky Mountains National Park in North Carolina. Dit stuk beslaat maar liefst 470 kilometer en bestaat uit schilderachtige wegen. Volgens het Amerikaanse National Parks-systeem wordt deze route het meest afgelegd. Gedurende deze rondreis rij je ook langs de de Skyline Drive een 170 km lange weg die het park Shenandoah National Park doorkruist. Ook rij je langs Luray Caverns, Natural Bridge en Asheville. Waar je de mooiste grotten en natuurlandschappen ter wereld kunt bezoeken.​

14. Blue Ridge Parkway rondreis

15. Nationaal Park Grand Teton naar Glacier National Park

 • Begin: Grand Teton National Park, Wyoming
 • Einde: Glacier National Park, Montana
 • Afstand: 800 km
 • Rijtijd: 9 uur

Ontdek twee nationale parken in één road trip door van Grand Teton National Park naar Glacier National Park te rijden. De rit langs de weg biedt een aantal van de meest uiteenlopende landschappen in de Verenigde Staten. Deze parken bevinden zich op de grens van Canada en hier zie je onder andere de Rocky Mountains. De parken zijn spectaculair en bestaan uit veel ongerept natuur.

15. Nationaal Park Grand Teton naar Glacier National Park

16. Outer Banks Scenic Byway

 • Begin: Carova, North Carolina
 • Einde: Ocracoke, North Carolina
 • Afstand: 225 km
 • Rijtijd: 5 uur

North Carolina’s Route 12, ook wel bekend als de Outer Banks Scenic Byway, bestrijkt 21 kustdorpen en 225 km verharde wegen en 40 kilometers met de veeboot langs de kust van North Carolina. Deze rondreis is van gemiddelde reistijd en is langs een prachtig strand. Deze reis is geschikt voor de reiziger die op zoek is naar ultieme rust en prachtige landschappen.

16. Outer Banks Scenic Byway

17. Route 66

 • Begin: Santa Monica Pier, Californië
 • Einde: Chicago, Illinois
 • Afstand: +4.000 km
 • Rijtijd: meerdere dagen

Route 66, wie kent het niet. Een van de langere rondreizen waar je zeker een paar dagen voor moet uitrekken. Zo leg je maar liefst +4000 km af! Deze weg wordt niet vaak gekozen sinds de nieuwere snelwegen, maar is nog steeds te bezoeken. Langs deze snelweg kan je veel oude steden bezoeken die ooit in het middelpunt stonden. Route 66 doorkruist 8 staten en tientallen historische bezienswaardigheden. De 8 staten zijn Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië. Route 66 is een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse cultuur en de ultieme Amerikaanse rondreis.

17. Route 66

18. Ultieme Florida Road Trip

 • Begin: St. Augustine, Florida
 • Einde: Destin, Florida
 • Afstand: 2.250 km
 • Rijtijd: 24 uur

Altijd al zonnig Florida in zijn geheel willen zien, kies dan voor deze rondeis. Met deze rondreis, reis je door heel Florida door te beginnen in St. Augustine (de oudste stad van Amerika) en te eindigen in Destin. Gedurende je reis kom je langs Orlanda waar je weer even kind kan zijn in een van de pretparken, genieten van de stranden in Miami en Clearwater en eindig in Destin dat bekend staat om haar witte stranden. Deze route is lang, maar de steden en de landschappen zijn adembenemend.

18. Ultieme Florida Road Trip

19. The Great Californië trip

 • Begin: San Francisco, Californië
 • Einde: Los Angeles, Californië
 • Afstand: 600 km
 • Rijtijd: 5,5 uur

Jouw zuidwestelijke rondreis start je in San Francisco. Hier tref je de iconische Golden Gate Bridge en heb je de mogelijkheid om maar liefst 3 nationale parken te verkennen waaronder de welbekende Yosemite National Park. Vervolg je reis naar het zonnige Los Angeles en ga op sterren bezoek in Hollywood en Beverly Hills. Deze reisroute van San Francisco naar Los Angeles verkent het beste van de Pacifische kust van Californië. Ook zie je op de reis het mooiste en bekendste van Amerika, het prachtige natuurlandschap van onder andere Yosemite National Park en de glitter en glamour van Hollywood!

19. The Great Californië trip
19. The Great Californië trip

20. The Great American Road Trip II – Cross Country

 • Begin: Boston, Massachusetts
 • Einde: Seattle, Washington
 • Afstand: 4.800 km
 • Rijtijd: 45 uur

Dit is de beste cross country road trip! Start je reis in Boston en eindig in Seattle. Voor deze reis volg je de snelweg de I-90

die maar liefst 4.800 km lang is van Boston tot Seattle. Deze snelweg loopt langs het noordelijke gedeelte van de Verenigde Staten. Langs deze route pak je een paar ongelooflijke stops mee zoals de Niagara Falls, Chicago, Mount Rushmore, de Badlands en Yellowstone. Dit is een van de beste Amerikaanse rondreizen die je ooit zult maken door enorme diversiteit. Een Amerikaanse cross-country roadtrip kan een beetje ontmoedigend lijken door de lange afstand. Plan daarom je reis goed en neem voldoende stops om optimaal te genieten van je rondreis.

20. The Great American Road Trip II – Cross Country

Vergeet je visum niet aan te vragen!

Heb je een mooie rondreis in gedachte die je langs West of Zuid Amerika brengt? Mooi, begin alvast met plannen. Maar vergeet niet om je ESTA verklaring te regelen. Deze kun je eenvoudig aanvragen via visumvoor.com!

Heb jij een van deze of een soortgelijke route afgelegd, met auto of camper? Ik lees graag je ervaringen! Laat het mij weten in de comments.

Deel dit artikel!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Reageren op het artikel?

Gerelateerde artikelen